pco 13.10.06 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

tere, olen 25 aastane , olen 4 aastat tarvitanud antibeebi pille, nüüd üle aasta enam et tarvitanud neid ja kui läksin valuga arstile valutas vasak külg avastati mul pco ja hormoonid kah pole vääga korras:S vasak munasari on pco-ga, paremal aga väiksed foliikulid. juuksed langevad peast, rinnanibude juures on karvad, ja habe kohal on kah pikkemad ja tumedamad karvakesed. mind suunati endokrinoloogi juurde aga järjekorrad on väga pikad, aga mis minust võib saada huvitab mind ikkagi. palun öelge mis võimalused mul ´rasestumiseks on:S ja kui kiiresti võib see haigus progresseerida? last ikka tahaks ju....... ettetänades

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Teie kirja põhjal ei saa küll ei lohutada ega ähvardada. Tuleb endokrinoloogi juures ära käia ja vajalikud uuringud ära teha. Siis selgub, kui tõsine on Teie probleem. Kergekujuline PCOS ei põhjusta tavaliselt lastetust ja antiandrogeense raviga väheneb karvakasv ja taastuvad ovulatsioonid.
Endokrinoloogi ja günekoloogi abiga saate oma seisundis selgust ja loodetavasti ka abi.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme alatalitlus

Tere!
Mul avastati vereanalüüsi käigus, et kilpnäärme näidud on piiripeal (alatalitluse). Samas on mul ka paljud alatalitluse sümptomid: külmatunne, väsimus, menstr. tsükli häired, kuiv nahk, hingamisraskused. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui Teie näidud on "piiri peal", siis Teil tegelikult ikka kilpnäärme alatalitlust ei ole. "Piiripealsed" näidud ei põhjusta ka mingeid vaevusi. Soovitan hoopis 1 aasta möödudes igaks juhuks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: