ülekaal 25.04.06 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Kas ülekaal on seotud kilpnäärme alatalitusega.Mul oli TSH -14,6,teisel kontrollil aga juba 10,2.Ultraheli on ka tehtud ja seal öeldi et on krooniline kilpnäärme alatalitus.Kas sellega peaks pöörduma endokrinoloogi vastuvõtule.Äkki läheb seoses üleminekuga ise kuidagi korda.Samas on ka üldkolesterool kõrge 7,6.Söögiisu on mõnikord väga tugev ja nii käibki kord kaal alla siis jälle üles tagasi.Ülekaalu on pea 15 kg.
Murelik naine.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Teil on tõepoolest kilpnäärme alatalitlus, mis on tõenäoliselt tingitud kroonilisest autoimmuunsest türeoidiidist. Vajate asendusravi L-türoksiiniga ja peate pöörduma täiendavateks uuringuteks endokrinoloogile. Asendusravi saamine ja hormoonanalüüsi normaliseerumine toovad tõenäoliselt kaasa ka mõningase kaalulanguse.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

ülekaal

Milliseid ravimeid võib endogrinoloog välja kirjutada naisele,kelle ülekaal (30kg)tekkis pärast kahte sünnitust.Ja kui efektiivsed need ravimid on?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt ei kirjuta endokrinoloog esialgu välja mingeid ravimeid, vaid teeb uuringud võimaliku endokriinse rasvumise välistamiseks. Kui selgub, et rasvumine pole tingitud haigusest, vaid ...

Loe edasi

ülekaal

Kas tohin minna paastulaagrisse, kui põen reumatoidartriiti? Kasutan sulfasalasiini ja valuvaigisteid+raniberl(maohaavad). Ees seisab põlveliigeste op. ja kaalun 101 kilo. Liikuda peaaegu ei saa.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Võite paastulaagrisse minna küll. Ravimeid peate seal siiski edasi tarvitama.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

ülekaal

Põen reumatoidartriit ja ootan põlvede proteesimist. Kaalun 103 kilo. Liikumine on valulik. Kasutan sulfasalasiini, movalist, vioxxi, raniberli ja mul on maohaavand. Kas ma võin paastulaagrisse minna enne ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Paastulaagrisse võite minna. Samas tuleb hoolega jälgida, et reumarohud paastu foonil magu endisest rohkem ei kahjustaks.
Tervitades,
dr. Anu Ambos ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: