peale opperatsiooni. 03.02.06 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Mul oli 2006 a jaanuari alul kilpnäärme opp((9 jan) ja jaoskonna arst kirjutas mu tööle 31,jan2006 . Kuna mu töö on füüsiliselt raske(seda rääkisin ka jaosk, arstile), kardan et kas 3 nädala ajaga on ikka kõik operatsiooni järgselt nii hästi paranend et mul lubati asuda raskele tööle (füüsiline töö 40-50 kg. tõstmised) Kas selle raskuste tõstmisega võib mul kaasneda tüsistusi? Kui jaoskonna arst ei aita, siis kelle poole pöörduda? Sain aru et endokrinoloog haiguslehte pikendada ei oleks saanud!

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kui lõikus möödus tüsistusteta, olete Te 20 päeva peale seda tõepoolest valmis tööle minema, ka sel juhul kui töö on füüsiliselt raske. Karta pole vaja. Haav kilpnäärmelõikusel on suhteliselt väike ja kaela piirkonnas, kus lihased raskuste tõstmisel suurt koormust ei kanna.
Pidage meeles, et 1 kuu peale lõikust peate ennast kontrollima perearsti või endokrinoloogi juures ja tegema vereproovi, et hinnata kõrvalkilpnäärme talitlust ja kilpnäärme jääkkoe talitlust või peale lõikust määratud asendusravi adekvaatsust.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme ületalitlus

Kas ravimit tiotil tuleb võtta enne või peale sööki?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Peale sööki.
Tervitades,
Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: