Tere 03.08.05 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Mure järgmine, võtan pidevalt kaalust juurde. Viimase kuuga olen võtnud 5 kg.
toitun tervislikult st palju salateid, kana ja kalkuniliha, kalaliha,jogurt,teraleib. Ei mingei rasvaseid tooteid ,ega komme,ega saiakesi. Aga kehakaal aina paisub,kõht on suur rasva hunnik.hirmuga tegin ka raseduse testi,kui ka see oli negatiivne. kunagi on olnud kilpnäärmega probleeme,kuid enam täpselt ei mäleta,mis.Olen 32 a 164 cm ja kaalun 75 kg. kui varem kaalusin 53-58kg. kuni eelmise aastani. Ka peale sünnitust olin norm kaalus.
milles võib olla rasvumise põhjus?Ka ainevahetus on väga aeglane.
Tänades ja ilusat suve Teile.
Merly

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Lohutuseks võin öelda, et arvestades Teie pikkust ja kaalu on Teie kehamassiindeks kõigest 28 ja see räägib küll mõõdukast ülekaalust, mitte aga veel rasvumisest. Kas Teie kaalutõusu põhjuseks võiks mingi endokriinhaigus olla, meili teel otsustada ei saa. Tuleb pöörduda alguses perearstile, kes lihtsamad uuringud ära teeb ja vajadusel endokrinoloogile saadab.
Kui Teil haigust ei leita, tuleb kaaluprobleem siiski dieedi ja liikumise abil lahendada. Tõenäoliselt on liigsed 10-15kg lisandunud siiski pikema aja jooksul ja tasapisi. Selleks ei pea ainevahetus sugugi aeglane olema. Piisab vähesest liikumisest ja 200-300 liigsest kilokalorist päevas. Olete veel noor ja ennast käsile võttes on kõik võimalik.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Anaplastiline kilpnäärmevähk

Tere! Kas anaplastiline kilpnäärmevähk on pärilik?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei.
Tervitades,
Anu Ambos.

Loe edasi

TSH

Tere,

TSH näit on 0.397. Kas on muretsemiseks põhjust?

Ette tänades
N 31a

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Muretsemiseks põhust ei ole.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus .


Tere !


Kas kilpnäärme alatalitluse puhul võib solaariumis päevitada
ja suvel päikest võtta ?


Lugupidamisega
Asty



Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, võib.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: