Tere 08.06.05 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Olen 23 a naisterahvas, eile õhtul hakkas iiveldus ja oksendamine. Olin hommiku läbi söömata olnud. Tõusis ka palavik 37,5. Nõrkus, peavalu ja kõhuvalu. Oksendasin korduvalt. Iiveldushooge on mul ka varem esinenud. Täna arstil käies oli analüüside muutustes uriinis ketoonid 3+, urobilinogeen 17, glükoos neg.. Vereseerumis glükoos 5,4 ja crv 21,3. Arst arvas mingit viirust. Mind ennast teeb aga murelikuks se, et mul tühja kõhuga veresuhkur 5,4 oli. Olin söönud u 4 h tagasi ühe banaani ja mannaputru piimaga ja joonud mõned lonksud vett. Pissil ma tõesti olin see päev käinud ainult 1 kord hommikul ja ket uriinis võis ilmselt olla tõesti organismi kuivamise märk aga kas selline veresuhkru väärtus söömata olekus vajaks mingit jälgimist või analüüsi kordamist. Kunagi oli mul tühja kõhuga glükoos 4,7-4,9. Ka raseduse ajal mul glükoosiga probleeme polnud. Nüüdne eluviis on muutunud pingeliseks aga samas äärmiselt väheliikuvaks. Samas suurenenud urineerimistungi mul ei ole ja janu käib nii hooti vahest kus joon ja joon ja ikka on janu(nii mõnen ädala tagant mõni päev) Tavapäevadel armastan väga magusat süüa ja talvel oli mitu korda juhus kus olin söönud mitu šokolaadi ja peale seda hakkas mul pea väga ringi käima ja hakkas iiveldama. Midagi muud nagu polnud ja see möödus mõnede tundidega. Kas mul on põhjust muretsemiseks veresuhkru osas või kujutan ma ette?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Olen nõus Teie arstiga, et tõenäoliselt on tegemist viirusinfektsiooniga. Veresuhkur 5,4 mmol/l tühjalt jääb normi piiridesse ja mingeid lisauuringuid suhkurtõve suhtes selle alusel vaja ei ole. Ketoonid uriinis on organismi veetustumise ja viirusmürgistuse tagajärg. Korduvas uriiniproovis peale kehatemperatuuri normaliseerumist ja oksendamise lakkamist ketoone tõenäoliselt enam ei leidu.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Anaplastiline kilpnäärmevähk

Tere! Kas anaplastiline kilpnäärmevähk on pärilik?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei.
Tervitades,
Anu Ambos.

Loe edasi

TSH

Tere,

TSH näit on 0.397. Kas on muretsemiseks põhjust?

Ette tänades
N 31a

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Muretsemiseks põhust ei ole.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus .


Tere !


Kas kilpnäärme alatalitluse puhul võib solaariumis päevitada
ja suvel päikest võtta ?


Lugupidamisega
Asty



Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, võib.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: