Solaarium. 02.01.05 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere, mul on selline küsimus, et kui kilpnääre on haige, kas siis võib solaariumisse minna. Käin iga aasta korralikult kontrollis ja praegu on kõik kontrolli all.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Solaariumi kasutamise piirangud on põhjendatud kilpnäärme ületalitluse korral. Difuusse toksilise struuma puhul (kõige sagedasem ületalitlust põhjustav haigus) ei soovitata solaariumis käia isegi haiguse vaibefaasis, kui hormoonid on korras.
Kui Teil on kilpnäärme talitlus normis või on tegemist hoopis alatalitlusega, võib solaariumi siiski kasutada.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Päike ja solaarium

Tere!

Kas päike ja solaarium on vastunäidustatud kilpnäärme haiguste korral? Olen arstil käies selle küsimuse unustanud,kuid kunagi ütles arst,et hoidke päikese eest ja kuuma eest,kuid ma ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere, Jane!
Kuna Teie kilpnääre on eemaldatud ja hormoonide taset hoiab asendustablett, ei ole päike, soojus ja solaarium Teile enam mingiks ohuks. Kui probleemiks oli kilpnäärme ületalitlus, ...

Loe edasi

Tere,

Lugesin, et kilpnäärme ületalituse tuhul ei tohi päevitada, kuid kas kilpnäärme alatalituse puhul päevitamine ja solaarium on lubatud?

Ette tänades,
Ele

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, on lubatud. Kilpnäärme alatalitluse puhul siin kitsendusi ei ole.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

kilpnäärme ületalitlus ja solaarium

Tere!

Kui tavalise päikese käes päevitamine on aktiivse kilpnäärme puhul täiesti vastunäidustatud, siis siit küsimus - kas 10-minutilised seansid solaariumis u. paar korda kuus on ka keelatud?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Sarnaselt päevitamisele rannas on kilpnäärme ületalitluse korral vastunäidustatud ka solaarium. Kui tervis paraneb ja hormoonid korda saavad jõuate ka päikest võtta.
Tervitades,
...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: