Tyroxidi ravi lõpp. 13.11.03 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Olen 1,5 aastat tarvitanud L-Tyroxid 100 1,5 tapletti päevas. Nüüd valmistudes radioaktiivse joodi raviks jätsin tablettide tarvitamise ära, et puhastada veri uute analüüside tarvis 6 nädala pärast (Nimelt kilpnäärmel on sõlmed, mis ei allu tableti ravile) Kas võib tekkida organismis mingeid muutusi, kehakaalu probleeme või mis iganse, seoses ravimi ära jätmisega?

Ette tänades.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Teie küsimusele vastata on lihtne - jätke türoksiin julgesti ära, mingeid terviseprobleeme see ei tekita! Teie ei võta ravimit mitte kilpnäärme alatalitluse tõttu võid lihtsalt kilpnäärmesõlmede kasvu pärssimiseks. Kilpnäärme talitlus on Teil tõenäoliselt normaalne ja ta saab ka ilma türoksiinita hästi hakkama.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

TSH 6,0

Tere!
Mure selline,et mul on (oli) kilpnäärme ületalitus.Võtsin 8kuud ravimit Tiotil 2
korda päevas.Viimased analüüsid tegin nüüd veebr. ja TSH näit oli 6,0 ja arst
lõpetas ravi kohe ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks ei saa ma nappide andmete ja kõigest ühe hormoonanalüüsi vastuse põhjal oletada, missugune kilpnäärmehaigus Teil ületalitlust põhjustas või kas 8-kuuline ravikuur on piisav. TSH 6 ...

Loe edasi

Tiotil

Tere dr.Ambos
Mul diagnoositi kilpnäärme vasakus sagaras adenoom ja sellega seoses ka kilpnäärme ületalitlus. Parim ravi olevat operatsioon aga kuna järjekorrad pikad siis opile saan alles märtsi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Märtsi lõpp polegi enam väga kaugel. Kui praegu analüüsid korras on, pole uutel enne lõikust mõtet. Tiotili tuleb aga võtta lõikuseni välja. Eks Te veidi pelgate operatsiooni nagu iga normaalne ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: