Allergiline lööve kehal 21.09.21 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere.
Mure selles,et lapsel tekkis tervele kehale punaselaiguline lööve,mida on ka varem esinenud ( aastas 1-2 x ). Eelnvead korrad ei ole osanud seostada neid löòbeid millegiga,kui siis E- aineid sisaldavate kommidega.
Andsin lapsele luuderohtu ( Herbion ) röga lahtistamiseks. Kas võib olla,et tegemist on selle toote allergiline reaktsioon. Kuidas leevendada antud olukorda ja mida ette võtta,et laps saaks vaevast lahti ( et enam ei esineks tulevikus ). Kas peaks perearstiga konsulteerima,et saaks allergiatesti tegema,et teada,millega tegu ?

Ette tänades
Mures lapsevanem

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,

Pildi järgi ei ole selgelt näha, missugune see lööve täpselt on.
Ilmselt on tegemist nõgeslööbega.
Soovitus on kasutada Zyrteci või muud antihistamiini.

Lisaained ravimites, toitudes, jookides on sagedased nahalööbe põhjustajad.
Et lööbed tekivad nii harva so paaril korral aastas, siis igapäevase toiduga see ei saa olla seotud.
Toitudest on sagedamini mitteimmunoloogilise reaktsiooni põhjustajad (testidega ei saa kindlaks teha) kakao, tsitrusviljad, tomat, ketshup, viinamarjad, maasikad, kalakonserv. Ettevaatust kummi-, nätsu-, vahukommidega, värviliste jookidega.
Kui neid nn kahtlasi asju saab korraga palju, siis on suurem tõenäosus reaktsiooni tekkeks. Samas võib olla põhjuseks ka konkreetsed lisaained, kuid neid testidega kindlaks teha ei saa.

Heade soovidega,
Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

Allergiline lööve?

Tere!
Olen 23-aastane noormees, kellel on tekkinud jalgadele liivapaberi sarnane lööve ja kätel on pisikesed villid. Higistades need jubedalt sügelevad. Nad tekivad punaste laikudena.
Kas see ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Põhjuseks võib küll olla kontakt metallitolmuga. Allergiatabletid peaksid sügelust vähendama, kuid teiste ravimite kohta ma ei oska nende nime teadmata ja löövet nägemata kahjuks nõu ...

Loe edasi

Allergiline lööve

Tere!
Nädal aega tagasi tegin salongis bikiinipiirkonna epileerimist vahaga. Teisel päeval ilmnes epileeritavasse piirkonda ülitugev turse ja sügelev lööve. Paari päeva pärast polnud lööve alanenud ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Raske on kirjelduse kindlalt öelda, kas tegemist oli ainult vahast tingitud reaktsiooniga või on põhjuseks lisaks vahale kasutatud puhastusvahend, õli, kreem. Allergiavastasele suukaudsele ravimile lisaks ...

Loe edasi

Lööve

Tere!
Lapsel on pikemat aega lööve. Algul arst kahtlustas sügelisi, siis aga allergiat jne.
Nüüd on asi nii kaugel, et lapsel on üle keha lööve - näol väikesed täpid, peopesades punetavad väikesed ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Praeguse lööbe ja selle paiknemise kirjelduse järgi on suure tõenäosusega tegemist sügelistega ja ilmselt ei olnud ühekordne Nix kreemi kasutamine piisavalt efektiivne. Sageli ongi vaja Nix ...

Loe edasi

Kahtlane lööve

Tere,

Paar päeva tagasi ilmusid kätele (käelabad & osaliselt randmed) kahtlased punased täpid (läbimõõduks ca 3mm, kõrguseks ca 1mm). Üsna tihedalt paiknevad ning sügelevad. Mainimisväärne ...

Vastas dr Maire Vasar

Tere!
Kahjuks on minu vastus minust mitte olenevatel põhjustel hilinenud. Võib olla on lööve juba selle aja jooksul taandunud. Kui lööve on ainult labakätel ja randmetel, tuleks mõelda kontaktallergiale ...

Loe edasi

allergiline lööve nahal

Pärast 25% väävlisalvi kasutamist (peres olid sügelised), esineb juba kuu
aja jooksul kehal allergiline lööve, mis on tipnenud ka nõgestõvena, mille
vastu kiirabis süstiti. Peale pöördumist ...

Vastas dr Maire Vasar

Tere!
Sügeliste raviks kasutatavat väävlisalvi määritakse nahale üks kord päevas, ravi kestab 5 päeva. Pikemajalisel ravil või ülitundlikel inimestel võib tekkida väävlisalvist allergiline dermatiit. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: