imetamine ja allergiaravim 28.09.17 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Olen imetav ema, paar kuud pärast lapse sündi hakkasid mu nahale tekkima punased laigud, alguses jalasäärele, pärast ka muudesse piirkondadesse, peaaegu üle kere. On harvad laigud ja täpikesed, nüüd juba paar kuud on neid järjest juurde tekkinud. Käisin nahaarsti juures, kes vaatas ja ütles, et see on allergia. Ta kirjutas välja Elocon kreemi ja tabletid (originaalis Zyrtec, aga apteegist sain Cetrixi) ja nahahooldusrežiimi. Mainisin talle küll lapsesaamist, aga imetamist mitte, alles pärast tuli meelde, et oleks pidanud selle kohta küsima. Kas teie hinnangul see, kui ma neid võtan, on minu lapsele ohutu? Infolehest lugesin, et see ravim eritub rinnapiima ja seda ei tohiks kasutada - kui arst pole soovitanud. Aga nagu öeldud, ei maininud ma arstile imetamist.
Lisan veel, et lööve ei valmista mulle füüsilist ebamugavust ega sügele.

Aitäh ette!

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,

Midagi halba sellest ei juhtu, sest tsetirisiini kasutatakse ka väikestele lastele. Rinnapiima kaudu saab laps seda väga vähe. Võtke tabletti õhtul peale viimast rinnaga toitmist. Elocon kreemi võite ka kasutada.
Loodetavasti saab kõik kiiresti korda!

Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

Lööve

Umbes 3 nädalat tagasi tekkis suu ümbrusesse lööve, nahk muutus kuivaks ning hakkas ketendama. Nädalaga levis lööve ümber terve suu. Löövet ei oska millegi muuga seletada, kui sellega et vahetult enne ...

Vastas dr Maire Vasar

Tere!
Vabandan hilinenud vastamise pärast, kuid olin kongressil. Nii lokaalne lööve suuümbruses viib mõtte tõesti selle piirkonna kontaktallergiale. Ega te hambapastat vahetanud ei ole? Ka teatud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: