Lööve mõlemil käeseljal 14.05.16 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere.

Mu käetele on tekkinud mingi ägedaloomuline lööve. Vasaku käeselg on löövet rohkem täis, paremale käele hakkab neid tasapisi tekkima, kuid hetkel on neid vähem kui vasakul käel. Lööve kestab juba teist kuud. Aegajalt see veidike taandub, muutub heledamaks punaseks ja ei sügele nii väga, kuid on siiski kare ja nagu kuivanud villikestega punased laigud. Siis mingi aja möödudes lööve ägeneb, muutub tumedamaks punaseks ja hakkab hirmsasti sügelema. Nahk on väga kuiv ja kare ning naha all oleks siis nagu pisikesed vesised villid.

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,

Kindlasti oleks vaja jätkata antihistamiinse tableti kasutamist, kuid paikse ravimi määramiseks on ikkagi vaja minna nahaarsti juurde, sest hormooni sisaldava kreemi jaoks on vaja retsepti. Võimalik, et on vaja kombinatsioonravimit, kuid seda saab hinnata lööbe täpsema vaatamise põhjal. Oluline on küll niisutava kreemi kasutamise jätkamine ja kratsimise vältimine, kuid see ei ole ilmselt piisav ja anamneesi täpsustamisel selgub ilmselt lööbe tekke/ägenemise põhjus.

Heade soovidega,
Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

Borrelioos

Tere,ega allergiline lööve ei saaks olla puugilt? Mai kuus korraks sattus põsele aga kiirelt sai võetud ka ?

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Borrelioosile iseloomulik lööve ja allergiline lööve tavaliselt on erinevad. Kahjuks ei ole lööbest pilti ja kaasa antud informatsioon ei ole piisav, et pakkuda arvamust.

Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: