Kasvaja või muu haigus 05.01.22 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Maksa vasaku sagara eesmisel kontuuril on ~ 1cm hüpodensiivne struktuur. Leitud kompuuter uuringust.
Samuti tugev juuste väljalangus üle 1 aasta juba, näonahk muutub punaseks aegajalt.
Kõhuvalud eriti paremal roietest allpool ulatuses kuni naba küljeni.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

1 cm läbimõõduga maksa kolle ei tohiks isegi kasvaja korral selliseid sümptomeid anda. Sellise kirjelduse alusel ei oska ka midagi konkreetset Teie vaevuste põhjuseks pakkuda. Ka on raske nendele sümptomitele ühist nimetajat leida, võimalik ka mitu probleemi. Tuleks edasi uurida.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Tere umbes 2 kuud olnud selline asi keele küljel

Oskate pildilt öelda on midagi tõsis,et vähk või kasvaja või midagi muud? Kaasuv haigus ka 1 tüübi diabeet.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult pildi järgi õelda, millega tegemist, ei saa. Minu hinnangul see vähi moodi ei ole. Suuõõs on seedetrakti osa ja ka seal võivad olla haavandid. Aprilli keskpaik on ju varsti ja selle ajaga midagi ...

Loe edasi

mitteliikuv muna

paar päeva tagasi avastasin lõualuu ja kõrva ühenduskohast väikese muna mis käega katsudes on kuskil justkui kinni. valu see ei tee muidu ei sega,kuid millega võiks tegu olla?kas võib olla mingit laadi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult kirjelduse järgi ma ei usu, et oskan Teile konkreetsemat vastust anda kui Teid läbi vaadanud arst. Võib olla süljenäärme ummistus (peaks olema siiski kuigipalju valus), süljenäärme kasvaja, lümfisõlm, ...

Loe edasi

Mao või soole kasvaja

küsimus selline, et mu 77a isal avastati või oletati maos kuskil kasvaja, talle tehti kõik proovid, mis teha võidi, lõpetades kompuutri all käimisega aga päris kongreetset kohta ei leitudki, leiti punaseid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie küsimusele mina kahjuks vastata ei saa, sest ei tea, kas Teie isa kasvaja on histoloogiliselt tõestatud, või mitte. Tavaliselt siiski kasvaja puhul proovitükk võetakse ja see ongi kõige otsustavam ...

Loe edasi

KOPSUVÄRATI????

TERE DR.JAAN TEPP!

OLEN TATJANA,47 JA MA VÄGA TÄNAN TEID VASTUSE EEST.(küsimus oli tookord-pidev surumistunne rindkeres).TAHAKSIN VEEL TEADA,MIS ASI ON;(KOPSUVÄRATI PIIRKONNA HAIGUS),KUIDAS ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kopsuvärati piirkonna haigus pole diagnoos - sellega väljendatakse vaid haiguskolde paiknemise kohta. Haiguseks võib olla lümfisõlmede suurenemine, põletik, kasvaja jm. Ravi sõltub selles, millise haigusega ...

Loe edasi

kasvaja alalõuas

Mul on üks alaõua pool teistsugune kui teine,natuke teeb nagu valu ka.Kas on võimalik et tegu on mingisuguse kasvajaga või mingi muu haigusega?Hambaröngen pilt on tehtud ja see ei näidanud midagi.Milliseid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selles küsimuses ei saa end spetsialistiks lugeda - peaksite pöörduma näo- ja lõualuu kirurgi vastuvõtule. Ega inimene ei peagi olema täpselt sümmeetriline. Lõualuudest saab teha lisaks hambaröntgenile ...

Loe edasi

Rasvkoe kasvaja

Mul on tuhara peal kõva tükk. Käisin üldkirurgi juures ning arst ütles, et see on rasvkoe kasvaja, kuid eemaldamine on liiga riskantne kuna kasvaja on liiga sügaval. Kas selline kasvaja võib ka iseenesest ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui on tegemist rasvkasvajaga (või mõne muu kasvajalise protsessiga) siis iseenesest see ära ei kao. Operatsioonist lloobumine põhjendusega, et haiguskolle asub liiga sügaval ja on riskantne, pole minu ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: