Kas song saab tulla tagasi 28.11.21 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Kas on võimalik, et kubeme song tuleb 2-5 aasta pärast tagasi aga teise kubemesse

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kui song tuleb teisele poole, on see juba uus haigus. Kahjuks võib song tagasi tulla ka samale poole. Et seda vältida, tuleks peale songaoperatsiooni järgida juhendeid, mis peale operatsiooni antakse: vältida tuleks pingutamist 1.5 kuu jooksul.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

kõhuseina defekt

Tere! 2014 sügisel suurem soolteoperatsioon (mitte onkol., jämesoole resektsioon jm), dreene ei pandud. Tüsistusena suur haavamädanik 45 päeva. 2015 aprill perearsti diagnoos - suurem song, saatekiri kirurgile ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Song võib kahjuks ka suure võrgu korral tagasi tulla

Loe edasi

Song

Tere
2 aastat tagasi lõigati välja käärsool ja 1,5 aastat tagasi kaotati stoomi kott. Nüüd, peale tugevat jooksmist, annab see stoomi koti augu koht tunda, nagu tahaks tulla song. Näiteks jalanõu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pöörduma peate kirurgi poole, kõige parem kui sama arsti poole, kes Teid opereeris. Sporti tehke sellegi poolest.

Loe edasi

kubeme song

Minu 12 aastasel pojal on kubeme song , mis on vajunud munandisse.Kuidas toimub selline operatsioon ja millised on selle tagajärjed?Kas ta võib jääda sellest munandist ilma või on song võimalik eemaldada ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Songaoperatsioonil munandist ilma ei jääda. Operatsiooni saab teha üldnarkoosis aga ka kohalikus tuimestuses. Lõige tehakse mitte munandikoti peale vaid kubemesse. Operatsiooni tagajärjel inimene vabaneb ...

Loe edasi

song ja rasedus

Tere,
selline küsimus...mis saab kui mul on song ja ma ootan last, song on mul juba teist korda, esimest korda oli peale teise lapse sündi 11a tagasi ja nüüd tekkis ca 1,5 a tagasi uuesti aga ma ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Te küll ei täpsuta, kas Teil on kubeme või nabasong, aga song ei ole sünnitamisel vastunäidustuseks. Kõikide songade puhul on oht songa pitsumiseks, mis nõuab erakorralist operatsiooni. Operatsioon raseduse ...

Loe edasi

Song, tõenäoliselt kubeme.

Tere.
Olen 17 aastane noormees, mul on juba umbes aasta aega olnud kubemepiirkonnas ( peenise alguskohast natuke ülesse vasakul pool) selline nö. muhk või paise vms. See ei ole kõva vaid pehme ning ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Song ise paraneda ei saa, võib ainult suureneda. Songa korral on ohtlik pitsumine - song tuleb välja ja enam tagasi surudes ei kao. Kui selliselt pitsub sool, on vältimatu operatsioon ainuvõimalus ellu ...

Loe edasi

Song

Kas pärast kubemesonga opereerimist saab samal päeval koju?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Võib saada küll, kui ise initsiatiivi näitate. Mitte igal pool pole see tavaline.

Loe edasi

Song

Küsimus selline: Olen 23 a mees. Hiljuti avastati kubemepiirkonnas song. Arsti ütles sisuliselt, et lõigata saab alles aasta lõpus või uue aasta alguses. Kuna tegelen tugeva jõusaalitreeninguga, tekkis ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

sONG PINGUTAMISETEGA SAAB MINNA AINULT SUUREMAKS, SEDA TA KA ILMSELT TEEB. SUURUS POLE ERILINE NÄITAJA. OHTLIK ON SONGA PITSUMINE - KUI TA VÄLJA TULEB AGA TAGASI ENAM EI LÄHE. KAASNEB SELLEGA TUGEV VALU. ...

Loe edasi

Song

Märtsis tehtud songa op.,ette pandud võrk.Kui kindel see on ja kas on oht ,et võib tekkida uuesti song?Kas see võrk on ka tunnetav?Praegu tunnen kogu aeg,et miski takistab mind kummardamisel.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Song võib tagasi tulla, kuid kõige väiksem tõenäosus on just võrgu kasutamisel. Teisele küsimusele vastasite juba ise - ilmselt võrk ongi see, mis teid häirib. Loota võib, et aja jooksul see tunne väheneb. ...

Loe edasi

jälle song?

Tere
Aastaid tagasi opereereiti mul emakas ning siis aastaid hiljem ( 2003 kevadel) peale mitmeid aastaid valu avastati mul song.
Nüüd tunnen taas alakehas tugevaid samasuguseid valusid, ning ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See on võimalik. Kas see on aga song, pole ilma Teid läbi vaatamata kahjuks võimalik öelda.

Loe edasi

kubemesong

tere.

minu aasta ja kolmekuusel pojal tekkis kubemesong. käisin erakorralise meditsiini osakonnas, kus kirurg selle muhu kubemes üle vaatas ja ütles: on jah song, kui homme ikka veel on, siis ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie pojal om tegemist nn.kaasasündinud songaga, mis on tõesti ohtlik pitsumise seisukohast. Mingi väike võimalus siiski eksisteerib, et songakott, mis on tekkinud munandi laskumisel kõhukelme tagusest ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: