jälle song? 05.01.04 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere
Aastaid tagasi opereereiti mul emakas ning siis aastaid hiljem ( 2003 kevadel) peale mitmeid aastaid valu avastati mul song.
Nüüd tunnen taas alakehas tugevaid samasuguseid valusid, ning samas kohas.
Kas on tõesti võimalik et on taas song?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

See on võimalik. Kas see on aga song, pole ilma Teid läbi vaatamata kahjuks võimalik öelda.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Nabasong

Mu 86.aastasel emal on nabasong, mis tasapisi suureneb. Perearst arvas, et ei ole vaja opereerida. Minu küsimus on - kui ohtlik on nabasong 86.aastasele naisterahvale?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma nägemata on raske ohtlikkust hinnata - vaja teada songa suurust, inimese täidlust ja üldist tervislikku seisundit. Oht seisneb pitsumises, mis nõuab erakorralist operatsiooni. Pitsumine on seisund, ...

Loe edasi

Song päraku juures

Avastasin umbes aasta aega tagasi päraku juures väikese moodustise. Tundub olevat midagi songa taolist - valu ei tee, aga ebamugav küll. On võimalik ka sisse tagasi suruda, aga pärast liigutamist tekib ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Usun, et tegu pole mitte songaga, vaid limaskesta prolapsiga. Peaksite läbi perearsti minema kirurgi vastuvõtule. See on ebamugav, aga mitte ohtlik haigus.

Loe edasi

Kubemesong

Tere, hiljuti diagnoositi mul kubemesong. Öösiti vajub see omakohale tagasi, päevajooksul tuleb aga jälle välja, ning kuna töö on püstijala peal ning aktiivne, siis tööl läheb alati suuremaks ja ka valutab. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Songa puhul ei näe põhjust oodata - kui segab elu, tuleb opereerida. Songa puhul on oht pitsumisele, siis on vaja erakorraliselt opereerida. See oht on küll väike, aga mitte olematu.

Loe edasi

Söömine peale songa operatsiooni

Tere.
Eile tehti songa operatsioon ja kuna song oli väike, sain ka juba eile koju.
Mida võib süüa peale songaoperatsiooni (song oli natuke nabast ülevalpool) ja millal võiks tavaliselt jälle ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Songaoperatsioon ei eelda mingit eridieeti. Kuna operatsiooni tõttu on liikumine igal juhul tavalisest piiratum, peaks vältima ülesöömist. vastasel korral olete ise hädas gaasidega.

Loe edasi

söögitorusong

Olen 36 aastane naisterahvas. Eelmisel aastal tehti mulle Põhja Eesti Regionaal
Haiglas söögitoru songa operatsioon. Aasta aega polnud mingeid kaebusi. Kuu
aega tagasi oli mul raskekujuline ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Arvan et kirurgi poole pöördumine ja gastroskoopia on vajalikud toimingud.

Loe edasi

kas song

Minu15 aastasel tütrel hakkas menstruatsiooni ajal valutama naba.Ütles ,et ,kui katsub naba pealt on valus .Seostasin seda menstruatsiooni valuga.Paar nädalat läks mööda ja kergejõustiku trennis hakkas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Songa puhune valu ei tohiks olla seoses menstruatsiooniga. Ilma nägemata/ katsumata ei julge aga songa diagnoosi ei kinnitada ega ümber lükata. Jutu järgi võiks tegu olla hoopis nabapõletikuga.

Loe edasi

song

Tere.Olen 38 a. naine.Kuidas tehakse kindlaks songa olemasolu?Raskeid asju tassides või ülesse poole sirutades on vasakul pool üleval kõhus tunne nagu pressiks midagi väljapoole. Parem hakkab siis,kui ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Song on inimesel väga kindlates kohtades - naba, kube, reiekanal, valgejoon ja operatsiooniarmid. Song avastatakse neid võimalikke piirkondi vaadates ja katsudes, samal ajal paludes pt.l pingutada või ...

Loe edasi

songa operatsiooni järgne taastumine

kui pikka aega peale songa operatiooni, oleks soovitatav vältida auto juhtimist?

ja kui kaua tuleks vältida üldse autos sõitmis ka kõrvalistujana - raputamine jms. kindlasti ju ei mõju hästi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mingit ajalist tärminit pole olemas. See oleneb Teie autojuhtimise kogemusest, millise autoga sõidate ja ka sellest kuidas ennast tunnete. Üldiselt on soovitav, et liigutused, mida autojuhtimine nõuab, ...

Loe edasi

jälle song

tere
mure järgmine, olen 21a noormees, mul on kubemesonga lõigatud juba 2 korda, esimene oli umbes 8 aastat tagasi, teine kord oli eelmine sügis. olen aktiivne ja tegelen spordiga ( ka jõusaaliga ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Miks Teil on eiline soodumus songale ma tõesti öelda ei oska. Korduva retsidiivi korral peaks mõtlema songaoperatsioonil võrgu kasutamise peale, kuigi ka see ei ole 100% garantii. Peale operatsiooni kahjuks ...

Loe edasi

Song

Küsimus selline: Olen 23 a mees. Hiljuti avastati kubemepiirkonnas song. Arsti ütles sisuliselt, et lõigata saab alles aasta lõpus või uue aasta alguses. Kuna tegelen tugeva jõusaalitreeninguga, tekkis ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

sONG PINGUTAMISETEGA SAAB MINNA AINULT SUUREMAKS, SEDA TA KA ILMSELT TEEB. SUURUS POLE ERILINE NÄITAJA. OHTLIK ON SONGA PITSUMINE - KUI TA VÄLJA TULEB AGA TAGASI ENAM EI LÄHE. KAASNEB SELLEGA TUGEV VALU. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: