Valu alakõhus 06.09.21 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere.
Tekkis täna hommiku valu alakõhtu. Valu kannatan välja, kuid vahest käivad ka tugevamad hood. Valu on mõlemal poolel, kuid vahes annab üks pool rohkem tunda ja siis vastupidi. Vahest kiirgab valu ka vasakul pool alaselga ka aga harva

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Peaksite pöörduma perearstile. Oleks teha vaja analüüsid ja ehk ka mõned uuringud. Ainult selle informatsiooni põhjal diagnoosida pole võimalik. Võib olla kirurgiline probleem, aga ka günekoloogiline.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Valu kõhus

Tere. Valutab kahes kohas. Alakõhus vasakult üks kindel punkt piirkond ja vasakul roiete alt. Vb on valud omavahel seotud (nt alakõhult kiirgab roiete alla?). Alakõhus vasakult on valutanud juba u 1 aasta, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult sellise kirjelduse järgi ei julge midagi pakkuda. Kahte valu omavahel siduda ei oska. Vajaksite uuringuid.

Loe edasi

Valu paremal allakõhus

Mul on valu paremal alakõhus juba 4 päeva vajutades on ka valu vahepeal muutub jalg nõrgaks apendiks eemaldati mul 19 september kuigi põletiku ei olnud nüüd on se valu tagasi mul on olnud varem lüfmi sõlme ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilmselt on ka nüüd lümfisõlmede põletik ehk mesadeniit. Peaksite pöörduma perearsti poole.

Loe edasi

Valu paremal alakõhus

Tere!
Umbes nädal tagasi algas valu paremal alakõhus, torkivat valu on tunda istudes ja vahest ka kõndides, valu on olnud igapäev kuid vahepeal kaob ära ja siis tuleb jälle tagasi, nüüd on tekkinud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

iiveldus ja väike palavik lisavad apenditsiidi võimalust. Minge perearstile.

Loe edasi

Valu paremal alakõhus

Umbes nädal tagasi algas valu paremal alakõhus, päeva jooksul vahepeal valutab ja siis jälle ei valuta, kuid nüüd on tekkinud ka iiveldus, kas asi võib olla pimesooles?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Nädal aega kestev valu paremal alakõhus ei ole iseloomulik apenditsiidile, kuigi päris võimatu see ei ole. Soovitan pöörduda perearstile.

Loe edasi

pimesool

Mida teha kui alakõhus paremal pool on valu?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Parema alakõhu valu võib olla ka apenditsiit. Tavaliselt kaasneb sellega ka väike palavik, kerge iiveldus ja valu liigutamisel. Selliste sümptomitega on mõistlik pöörduda haigla erakorralise meditsiini ...

Loe edasi

Kõhuvalu

Valu paremal pool alakõhus.
Öösel valu polnud.Püeval vahelduv valu.Kas on tegu algava menstruatsiooniga või võib olla muu tervisehäire?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Parema alakõhu valu võib olla ka apenditsiit. Kui tõuseb palavik ja liigutamisel on valus, siis soovitan pöörduda erakorralise meditsiini osakonda lähimas haiglas.

Loe edasi

Tuim valu alakõhus

Juba teist päeva on mul vasakul pool alakõhus tuim vahepeal tuksuv valu, samas on kõhulahtisus ning toit ajab iiveldama. samas käib ka pea ringi.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võiks olla soolepõletikuga. Põhjuseks võib olla mikroob või ka viirus. Harilikult paranevad sellised asjad iseenesest paari päevaga. Kui seda ei juhtu, peaksite pöörduma perearsti vastuvõtule.

Loe edasi

Valu alakõhus

Tere on selline probleem et juba 3 päeva on valu alakõhus nabast paremal pool vahepeal tugevam aga rohkem nagu nõrk valu,et kas see on ohtlik ja kas peaksin arsti juurde põõruma? Või hoopis läheb valu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võib olla apenditsiidiga. Soovitan pöörduda haigla erakorralise meditsiini osakonda.

Loe edasi

Sisemine verevalum alakõhus

Tere!
Millest võib tekkida sisemine verevalum alakõhus?
Tehti haiglas ultraheliga kindlaks.
Pandi mulle tilka ja küünlaid, aga siiani pole need valu alandanud.
Valutasid ka rinnad ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie vanuses kui traumat pole olnud on probleem tõenäoliselt günekoloogiline. Soovitan pöörduda günekoloogi poole.

Loe edasi

Pimesoole põletiku järgne palavik ja valu alakõhus

Tere, 24. veebruaril tehti mulle lahtine apendektoomia. 2 päeva pärast lubati koju.Koju jõudes samal päeval tõusis palavik ..alul 37C, siis 38C. Püsib tugev valu paremal alakõhus. Pöördusin uuesti EMOsse. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitan pöörduda uuesti EMO-sse.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: