Suurenenud jalavalu 21.09.20 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere
Mul oli aasta tagasi autoavarii. Dr. Vasar on mind opereerinud 2 x - detsembris 2019 ja veebruaris 2020 (peroneusnärvide resektsioon armi tasandil, sellest naha tundlikkuse muutus.)
1.06 läksin tööle, kuna jalg oli veebruari kuu operatsioonist hästi taastunud. Sain paar nädalat tööl olla, kui jalavalu oli tagasi. Kirjutasin oma vaevustest Dr. Vasarale, kes soovitas mul pöörduda traumatool-ortopeedi juurde. Perearst saatis mu Leho Ripsi juurde.
26.08.2020 käisin Leho Ripsi juures, kes hakkas otsima jalavalu põhjust. Arst tegi ultraheli uuringu, kuna MRT probleemi ei näita. Arst leidis sellise vastuse- UH-s peroneuskõõluste ümber selgelt põletikuvedelikku, kõõlused paksenenud. Arst UH kontrolli all süstida peroneuse kõõluste ümber s.Kenalog 40 mg + Lidocain 1% 4,0.
süstist on kuu aega möödas. Arst ütles, et kahe-kolme kuu möödudes saab ta alles midagi teha (uue süsdi teha).
Sümptomid on mul süvenenud: hüppeliigesele ei saa toetuda (käin küünarkarkudega), pearinglus (valust) ja silme eest mustaks minemine (sammuti valust).
Kas selline asi on normaalne?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kindlasti ei ole see normaalne, kuid toimunud traumat kahjuks olematuks ei tee. Teil esineb närvikahjustus. Probleem on neuroloogia ja ortopeedia alane, mina vaid üldkirurg ja selles küsimuses mitte ekspert. Soovitan oma küsimustega pöörduda dr. Vasara ja dr. Ripsi poole.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Mädanemoodustis ristluu piirkonnas

Tere. veritsus ristluu piirkonnas oli aktiivsem viimasel nädalal. praeguseks saan salvimääret sinna piirkonda. lisaks on tekkinud valu paremajala alumises piirkonnas päkk a osas, ja sögelevad varvastevahed ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ristluupiirkonna mädanik võiks olla pilonidaalsiinus, kuid selle raviks kasutatav Doloproct on hemorroidide raviks kasutatav preparaat. Seetõttu ilma nägemata ei oska seisukohta võtta. Jalavalu ja varbavahede ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: