Hemorroidid? 02.08.20 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Kas saab sümptomite ja muu kaudse info põhjal otsustada, kas tegu on hemorroididega või mitte? Või siis vähemalt: kas mõne mitteinvasiivse uuringuga (nt MRT) on võimalik tõsisemad sooleverejooksu põhjused välistada?
Olen 20. nädalat rase. Mul on viimase paari kuu jooksul esinenud veritsust pärasoolest, mis tekib pärast roojamist, see on süvenenud vähesest määrimisest pühkimisel u 50 ml verejooksuni, ka aluspesule lekib pärast plekke. Kõht on kinni (varem oli kõhulahtisus vaheldumisi kinnisusega). Alakõhuvalud on olnud u aasta, pidin seepärast diagnostilisele laparoskoopiale minema, kuid jäin rasedaks.
Väliseid hemorroide ei näi olevat, valus soolt tühjendades pole. Vahel on istudes valus/ebamugav survetunne (pärasooles), sügelust ega kipitust ei ole. Veri on keskmine või heledam punane.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Suure tõenäosusega on probleem siiski hemorroidides - pühkimine provotseerib, peale defekatsiooni määrib aluspesu. Peaksite vältima kõhukinnisust, võimalusel dieediga, kui sellest ei piisa, siis tarvitama regulaarselt lahtisteid. Koloskoopia on raseduse ajal võimalik ja seda loetakse väheinvasiivseks protseduurik.
Kui kõhukinnisuse probleemi lahenedes veritsus kaob, siis arvan, et võite uuringutega oodata kuni raseduse kõpuni.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Pulseeriv tunne mao piirkonnas

Tere. Tunnen eilsest saadik periooditi mao piirkonnas (vasakul või keskel ribide all) ebaühtlast tugevat tukslemist. Valu ei kaasne. Kas see võib olla millegi sümptom, näiteks probleemid maos või soolestikus? ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tukslev tunne võiks viidata kõrgenenud vererõhule. Peaks perearsti poole pöörduma.

Loe edasi

Fistul

Tere! Minu eemaldati jämesool veebruari algul ja seoses sellega paigaldati stoom.Kohe peale operatsiooni algas mäda eritumine dreeni august ja kestab siiani.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite pöörduma Teid opereerinud arsti vastuvõtule - tema teab, kas see on paratamatu või on see probleem lahendatav.

Loe edasi

Kaitsevägi

Tere!
Räägin oma hüppeliigesest, 2016a kukkusin korvpalli mängides endal malleoli luu katki. Siiamaani on valus olen ravinud seda kannan ortoosi ja ma väänan seda isegi astudes välja. Varsti on ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie pöördumises ei leia ma küsimust, millele vastata. Kartma ei peaks Te kaitseväge, vaid võtma ette midagi oma jalaga. Ma ei tea Teie varasemat kulgu hüppeliigese trauma järgselt, kuid kirjeldate, et ...

Loe edasi

Suurenenud jalavalu

Tere
Mul oli aasta tagasi autoavarii. Dr. Vasar on mind opereerinud 2 x - detsembris 2019 ja veebruaris 2020 (peroneusnärvide resektsioon armi tasandil, sellest naha tundlikkuse muutus.)
...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlasti ei ole see normaalne, kuid toimunud traumat kahjuks olematuks ei tee. Teil esineb närvikahjustus. Probleem on neuroloogia ja ortopeedia alane, mina vaid üldkirurg ja selles küsimuses mitte ekspert. ...

Loe edasi

Õlavarre kakspealihase rebend, kas osaline täielik või siis mingi muu lihase rebend mis on õlavarrega seotud.

Esimene tunne selles lihases oli 11 september. Olen kutseline autojuht ja tihti tuleb auto juures raskusi tõsta. Treileri diislit tõstes tundsin õlas eespool väikest naksu, pärast tundsin nõrka valu ja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi pole kahjuks võimalik öelda, mis Teil konkreetselt rebenes. Peaksite end näitama ortopeedile. Kuni 48 tundi peale vigastust peaks külma aplitseerima (peale panema). Edasi soendavad kompressid. ...

Loe edasi

Varvas umbes,mida teha? Algul punetas ja oli valulik,siis tekkis kollane täpp ja siis hakkas mädakolde pind suurenema.

Varvas hakkas punetama ja oli valulik. Paari päeva pärast nägin kollast täppi ja igapäev mädakolle suurenes ja peale mädakolde tekkimist läks ka valu väiksemaks. Mida teha?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mäda oleks vaja välja lasta. Jalavannid on omal kohal. Tegemist on sissekasvanud küünega - olete küüne nurga liiga lühikeseks lõiganud.

Loe edasi

Nahaalune muna

Avastasin paar päeva tagasi vasakul pool turja ülemises osas veidi enne kaela umbes pöidlasuuruse nahaaluse muna. Eile avastasin ka paremal pool, kuid väiksema. Mõlemad on suuremaks läinud ning mõlemaid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõik Teie poolt kirjeldatud vaevuseid ühe nimetaja alla paigutada on raske, kui mitte võimatu. Nohu- kurguvalu võib olla põhjustatud tavalisest sessoonkatarrist kuni covidini välja, Munad turja peal võiksid ...

Loe edasi

Lipoom

Tere,
Ma avastasin 10 kuud tagasi vasakust rinnast liikuva kõva tüki. Saadeti ultrahelisse ja öeldi et lipoom 0,6cm. Nüüd 10 kuud hiljem käisin uuesti kontrollimas, ja öeldi et siiski ikkagi lipoom ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Nahaaluse lipoomi eemaldamine raseduse ajal lokaalanesteesias ei ole vastunäidustatud. UH-ga kasvaja diferentsimine sõltub vaataja kogemusest.

Loe edasi

Põlve meniski operatsioon

Tere. Minul rebenes menisk 17.03.20. Operatsioon tehti 30.03.20. Menisk õmmeldi kokku. Nüüd on peaaegu pool aastat möödas, aga põlv ei ole veel täiesti sirge ja krõnksu läheb 90 kraadi.. Nii juba paar ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Küsimus spetsiifiline ortopeedia valdkonnast - mina olen üldkirurg ja valdkonnas end eksperdiks ei pea.
Normaalne see kindlasti ei ole. Soovitan pöörduda Teid opereerinud ortopeedi poole.

Loe edasi

Palju ebamääraseid kaebusi

Tere. Kõik algas augusti viimasel nädalavahetusel väikse sõrme surinast. Sõrm oli ka natukene aega tuim (sel hetkel tundus nii), hiljem mõeldes tundus pigem et oli ülitundlik. Olen käinud neuroloogi läbivaatusel, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi võiks see olla paanikahäire - psüühiline probleem. Kuna olen kirurg, siis selles küsimuses puudub kompetents.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: