Gaasivalud vasakul alakõhus? 09.04.20 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere,

Umbes 2 nädalat tagasi tekkisid kõhus suurenenud gaasid/puhitused ning vasakul alakõhus ebamugavustunne/valu, justkui õhk see ja ei tule välja.Seedimisel olen pannud tähele, et vahel väljaheide on selline peenike ja pigem lahtine.Võtan probiootikumi iga päev, kuid see leevendust ei anna. Pöördusin 5 päeva tagasi EMOsse ja mulle tehti vereproov ning uriiniproov.Vereproov oli korras, kuid uriinist leiti 25 erütrotsüüdi ning saadeti kompuutertomograafiasse. Kõik oli pildi järgi korras va. leiti eesnäärmes ladestusi ning see arvati ka olevat vere põhjus uriinis.Olen lugenud, et selliseid vaevused nagu mul on iseloomulikud jämesoole vähile. Minu mure ongi täna selles, et kas peaksin laskma ennast edasi uurida, või on CT uuring, mis mulle tehti piisavalt usaldusväärne ning ei ole põhjust ennast selle mõttega piinata.

Ette tänades.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Teie vanus teeb jämesoole vähi kaunis ebatõenäoliseks, kuid siiski mitte võimatuks. Suure kasvaja näeb kompuuteruuringuga ära, väikest ei pruugi. Samas väike kasvaja ei põhjusta vaevusi. Meesterahval erütrotsüüdid uriinis viitavad siiski urotrakti patoloogiale. Jämesoolevähi kahtlusest lahtisaamiseks võiksite teha rooja peitvere uuringu perearsti juures.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

kõhuvalu

Tere. Mul on olnud viimased 6-7 kuud vahelduva eduga kõhuvalud. Paiknevad rohkem naba ümbruses ja ülakõhus-vasakul pool rohkem kui paremal. Gaasivalud nagu need ka ei ole-kuna kõht puhitunud ei ole ja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie kõhuvalu põhjuseks võib olla mitu asja. Kuna Teid on korduvalt opereeritud, võivad olla põhjuseks liited. Kuigi sapipõis on ära, võivad uued kivid (kuigi harva) tekkida ka sapiteedes. Lisaks võib ...

Loe edasi

pärakulõhe

kaua selle vaevused võivad kesta?hetkel umb.5 päeva.kas tõesti peab kohe arsti juurde minema?Samas,kas kõhuvalu võib olla sellega seotud?Terav valu lööb keskele kõhtu.Perearst uuris kõhtu, kuid midagi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kroonilise pärakulõhe korral võivad vaevused kesta kuid. Kõhuvalu võib pärakulõhe korral tekkida sellest, et valu tõttu inimene reflektoorselt väldib defekatsiooni (soole tühjendamist) ja nii tekivad nn. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: