valu kõhu ülemises osas vasakul pool 27.03.20 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere! Tugev näriv, ühtlane (mitte tuikav), kõrvetava aistinguga valu üleval vasakusl kõhu piirkonnas. Juba aastaid on olnus selline tendents, et magada vasakul küljel ei saa, hakkab närima piinav valu ülakõhus vasakul. Aasta tagasi tegin madala hemoglobiini tõttu, näit 72 (gün.probleem) ka igaks juhuks maosondi, kus oli näha , et muidu oli kõik ok , aga mao limaskest oli kuidagi imelikult mummuline, mitte sile, värv oli ok, roosa. Doktor ütles, et pole sellist asja varem näinud, haavandeid ei olnud. Refluksivaevusi on olnud varasemal ajal. Kunagi ammu, kui olin 30-ne , tegi vanem kirurg Pelgulinna haiglas kontrastvedelikuga uuringu ja ütles, et mul on maolukk/sulgurlihas liiga kinnine ja toit ei pääse soolestikku õigel ajal, soovitas mul peale söömist ühel küljel lesida pisut, aga ma olin noor ja olen unustanud, kumba külge soovitati...Praegu, nüüd 4 päeva igal varahommikul väga tugev valu, isegi kõhunahk on katsudes/silitades hell sellel kohal, nagu hõõguks..tundub, nagu valu kiirgaks või kumaks ka vasakusse rinda/tissi (piparmündine hõõguv tunne) ja korra oli ka tugev valu seljas tunda sama koha peal. Valu asukoht on täpselt alumiste roiete all, (vasakul kuni keskteljeni), kus algab pehme kõht. Söömine pigem leevendab, kui halvendab, sest õhtuti isegi on valuvaba aega , aga hullemaks läheb öösel ja hommikul vara on juba päris terav valu.
Palun nõuannet!
Praegu ei julge EMOsse minna, koroona, ja abikaasa sai just BIoloogilise ravi üleande, istume igaks juhuks isolatsioonis...
Kaks onu ja vanaisa surid jämesoolevähki. Minul roojamisega üldiselt probleeme pole, kui kõht kinnisem, aitavad hästi relatapsi piimhappe tabletid. Mammograaf aasta tagi oli korras.

Lugupidamisega

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Sellise kirjelduse järgi diagnoosi panna pole võimalik. Võib olla põhjus kõhukoopa organites - magu, põrn, jämesool pankreas, aga ka närvivalu tuleb kõne alla. Esmalt peaks välistama kõhukoopa organite patoloogia. Kuna Teil on olnud refluksvaevusi, siis soovitaks proovida Omeprazoliga 20 mg tabletid on vabamüügil. neid võiksite võtta 1 tablett 2 korda päevas. Kui see aitab, võib oletada, et põhjus on maos. Edaspidi vajaksite uuringuid.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Jämesool

Iga kord soole tühjendamisel on veri ja lima junnide vahel ja peal. Lisaks pidev kõhuvalu vasakul pool, nüüd lisandunud ka seljavalu vasakul. Milles siis asi võib olla?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõhu ja seljavalu ei pruugi üldse ühest põhjusest olla. veri defekatsioonil viitab ikkagi mingile soolehaigusele - hemooroidid, divertiiklid, kasvaja? Ega väga palju täpsemalt saagi ilma uuringuteta vastata ...

Loe edasi

kõhuvalu

kõhus on valu
kõhu valu vasakul pool puusa nuki juures mis asi see on olen mees

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Vasaku alakõhu valudeks võib olla mitmeid põhjuseid: jämesoole haigused (kasvaja, divertikuliit, põletik), neeru haigused (põletik, kivitõbi), neuroloogilised hädad. Kui valuga kaasneb ka temperatuuri ...

Loe edasi

Valu vasakul pool kõhus

Valu vasakul pool kõhtu, lööb välja väga harva, aga kui tuleb siis on täiesti kannatamatu. Kestab kusagil 10 minutit, siis kaob. Valu lööb ülesse ka südamesse ning ainuke mis valu natukenegi leevendab ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite pöörduma perearsti poole, et selgitada vaevuste põhjus - see võib olla seotud nii sooltrakti, kui ka urotraktiga. Ilma Teid nägemata ei söanda täpsemalt põhjuseid pakkuda.

Loe edasi

ülakõhuvalu vasakul pool

Millele võib viidata pikema perioodi ajal püsinud kohatine tuim valu, pakitsus ja ebamugavus ülakõhus ribide all pigem nabast veidike vasakul pool, ei ole mugav magada vasakul küljel ega kummarduda ette. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mida Te mõtlete surbe all? Kui peate silmas kõhu palpatsiooni, siis haavand võib valus olla küll. haavandi kindlakstegemiseks oleks vaja teha gastroskoopia.

Loe edasi

Ebamugavustunne vasakul roiete all

Tere! Aasta tagasi hakkasin midagi tundma vasakul pool roiete all, see pole otseselt valu, aga segab olemist! Pool aastat hiljem sattusin suurte kõhuvaludega haiglasse, kus täpset põhjust ei leitudki, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kuna ei tea, milliseid uuringuid on juba Teile tehtud, siis ei oska ka midagi juurde soovitada. Elementaarne oleks ära teha ultraheli uuring, üldvereanalüüsid ja koloskoopia. Kui nendest midagi ei selgu, ...

Loe edasi

Muhk kõhupiirkonnas

Tere

Minul on selline mure, et kõhu alumises osas (vasakul pool) on kõhul (rasvakihi sees) selline muhk või mull, mis on kõva. Valu ega midagi pole, aga muretsen ikkagi. Mis võiks olla tunnuseks ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Nahaaluskoes pahaloomulisi kasvajaid esineb harva. Pahaloomulise kasvaja põhiliseks tunnuseks on kiire kasv. Soovitan näidata kõigepealt perearstile. Lõplik tõde saabub aga sellise muna eemaldamise järgselt ...

Loe edasi

Pimesoolepõletik? Kiire!

Tere. Juba neljandat päeva on alakõhus selline imelik pressiv tunne. Vahepeal isegi natuke nagu tuikaks. Valutanud otseselt ei ole kõvasti. Enamjaolt on see tunne paremal pool, vahel harva ka vasakul pool. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tüüpilise apenditsiidi pilt Teil kindlasti ei ole, kuid päris välistada samuti ei saa. Tuleks määrata põletikunäitajate esinemine veres, võib olla teha ka ultraheli uuring.

Loe edasi

Pimesool?

Tere,
olen 15-aastane poiss ja täna hakkas mul valutama kõhu all paremas osas, puusakundist natuke vasakul.
Ja kardan, et äkki on tegemist pimesoolepõletikuga. Samas istudes ja pikali olles ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Apenditsiiti ei saa välistada, kuigi pole väga tüüpiline haiguspilt. Soovitan näidata arstile.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: