Maksarebend 04.06.19 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

3 päeva tagasi juhtus õnnetus, mille tagajärjel tekkis maksarebend. Operatsiooni ei tehtud. Olin kaks päeva haiglas ja siis lasti välja. Öeldi, et nädal kuni kaks füüsilist tööd teha ei tohi.
Kui kaua paranemine üldiselt aega võtta võib? Kas max peale 2 nädalat juba tohib tõsta näiteks 15 kg raskusi? Minu töö on väga füüsiline ja paraku nõuab see vahest ka tõstmisi.
Ideaalis sooviks tööle naasta juba 8 päeva peale õnnetust.
Loomulikult võtan rahulikult töö juures.
Hetkel tunnen end iga pisema liigutamisega väsinuna. Kas see on normaalne?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Maksa rebendi paranemine ilma operatsioonita on parim variant. Oht on kuni kuu aja jooksul sekundaarseks verejooksuks. Soodustavad seda liiga agar füüsiline tegevus, ka minimaalsed traumad, kukkumised. Seega traumat olematuks ei tee ja soovitan Teil käituda, nagu arst soovitas. Ilmselt kaotasite kuigipalju verd kõhukoopasse, millest tingitud ka väsimus ja jõuetus.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Kroonilised juba kõhuvalud?

kroonilised kõhuvalud! 1972 aastal 15 märtsil jäin Viljandis suure veoauto alla. olin 5 aastane..Mul oli sisemised verejooksud maksarebend, vaagnaluu murd parem,šokk,peapõrutus.Seal on tehtud anastasiomoos ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlasti on üheks Teie hädade põhjuseks lapsepõlves läbitehtud trauma. Seda me olematuks kahjuks ei tee. Teine halb asi Teie juures on suitsetamine - nii maohaavandid kui ka reflukshaigus on paljuski ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: