Naharipatsi eemaldamise järgne probleem haava kokkukasvamisega. 15.04.19 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere
25.03 eemaldati mul päraku piirkonnast naharipats. Kuuendal päeval peale lõikust õmblused rebenesid. Kolm päeva hiljem (9 päeva peale lõikust) käisin kirurgi juures erakorralises kontrollis. Haava kinni ei õmmeldud ja kirjutati välja Sulfagrin salv. Nüüd, 3 nädalat peale lõikust tundub mulle, et see haav kokku ei kasva ning see nahariba, mis õmblustest lahti rebenes, lihtsalt lipendab seal. Kas on reaalne võimalus,et kõik siiski kasvab kokku ja mingit lipendavat riba siiski ei jää? Kui ei kasva, siis kas peaksin ootama, et see täiesti paraneks ning perearstilt uuesti kirurgi juurde saatekirja küsima või peaksin seda tegema kohe?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kindlasti peaksite veel ootama 1 kuu. Selles piirkonnas haavad paranevadki nn. teisaspingsalt ehk üle põletiku. Kui paari kuu pärast peale operatsiooni tulemus Teid ei rahulda, minge Teid opereerinud arsti vastuvõtule.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Pimesoolepõletik

Nädal tagasi mul opereeriti EMO-s pimesool. Oli põletikus ja kas juba lõhkenud või lõhkes eemaldamise käigus. Operatsioon oli raske ja arstid ei saanud pimesoolt kuidagi kätte, tehti teine laiem lõige. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Praegune kulg paistab siiski olevat tavapärane asjaolusid arvestades. Mädase apenditsiidi puhul haava põletik on oodatav. Nii kaua kui palavikku ei ole, ei näe põhjust paanikaks.

Loe edasi

Lipoomi eemaldamise arm.

Tere. Käisin 04.02.2016 lõikusel . Kirjeldus- Vasaku kulmu kohale tehtud lokaalanesteesia 1% lidokaiiniga. 4cm nahalõige kulmukaarele. Avastatud sidekoeline moodustis, mis ümbritsevast koest vabastatud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kuna ma ei tea histoloogilise uuringu vastust, siis ühest vastust ei ole. Üldjuhul, kui kogu moodustis saadi tervelt kätte, siis ei tohiks uuesti kasvama hakata.

Loe edasi

operatsiooni järgne toitumine

Sapikivide eemaldamise op. toimus 6 päeva tagasi. Infot edasise toitumise kohta jäi väheseks.Olen senini söönud maitsestamata jogurtit,puljongit putru.Millal võiks hakata tarbima nt.banaani, melonit,hommikuhelbeid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Nende toitudega, mida loetlesite, ei tohiks juba praegu probleeme olla. Tagasi peaksite hoidma vaid rasvaste ja vürtsikate toitudega, ka koguseid võiks esialgu piirata.

Loe edasi

lümfisõlmede op

Tere , 3 nädalat tagasi oli lümfisõlmede op (seotud vähiga) pea-ja kaela piirkonnas , mulle tekitab muret paistetus, mis ei ole vähemaks läinud .Paistes on kaela ja põskede vaheline osa . Seal kus lõikus ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lümfisõlmede eemaldamise järgselt paistetus on kahjuks paratamatus - see on nimelt lümfipais. Võib kesta veel kaua ja osaliselt võibki nii jääda, kuna lümfiteed ja sõlmed on eemaldatud. Kui palavikku ei ...

Loe edasi

Veritsev operatsioonihaav

Tere! Olen mures oma abikaasa pärast. Ta käis melanoomi operatsioonil 4-ndal detsembril. Operatsioonihaav on umbes 10cm pikkune. Alates 11-dast detsembrist hakkas see veritsema. Verd immitseb pidevalt ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Päris normaalne see ei ole aga midgi väga hullu see ka ei tähenda. Melanoomi eemaldamise puhul tekib suur nahadefekt, kuna kasvaja nähtavatest piiridest tuleb kudesid eemaldada kaugemalt. Selle tõttu jäi ...

Loe edasi

Niitide eemaldamine

Tere!
Tahaksin küsida, millal võetakse niidid pärast operatsiooni? Kuulsin, et 10.-14. päeval. Mis juhtub, kui seda teha 1 - 1,5 kuu pärast?
Ette tänades,
M.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Operatsiooniõmblused nahalt võetakse maha sõltuvalt haige vanusest (mida vanem inimene seda kauem hoitakse) ja operatsiooni kohast (mida peale lähemal seda kiiremini). Näiteks noorel inimesel kaelalt ja ...

Loe edasi

Ateroomi-järgne tüsistus

Tere,
augustis lõigati küünarnukilt ateroom. Tsüst oli pöidlaotsa suurune. Peale lõikust on naha alla kogunenud vedelik, mida on eemaldatud paari nädalase vahega juba 2 korda. Ka rõhkside seoti ümber ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ateroomi operatsiooni järgselt vedeliku kogunemine on küllalt ebatavaline. Ilmselt on Teil tekkinud küünarnuki limapauna põletik. Raske öelda kaua see võiks kesta, kui pole ise Teie küünarnukki näinud. ...

Loe edasi

Pärasoole operatsiooni järgne sügelus

Tere!

Pea 3 kuud tagasi tehti mulle pärasoole operatsioon, mille käigus eemaldati suur hüpertrofeerunud anaalpapill. Põhjuseks oli, et see oli pidevalt põletikus. Mure see, et see koht, kus ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Anaalpiirkonna sügelus on tuntud ka eraldi haigusena, kuigi tavaliselt on see aga mingi põletiku tagajärg. Kui hügieeniprobleemid välistada, võib põhjuseks olla ka liigne seebiga pesemine. Soovitan Teil ...

Loe edasi

sapikivide operatsiooni järgne aeg

Tere!
Minu küsimus on selline: oktoobris oli mul sapikivide ja sapipõie eemaldamise laparoskoopiline operatsioon. Nüüd olen aeg-ajalt hakanud märkama, et nabast veidi kõrgemal on kõht nagu peopesasuuruselt ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei saa välistada, et olete saanud endale operatsioonijärgse songa - kirjeldus viitab sellele. Ilma nägemata/katsumata seda 100% siiski väita ei saa. Soovitan pöörduda Teid opereerinud kirurgi poole.

Loe edasi

Pimesool

Tere!
Olen 15 aastane tüdruk, kellel tehti pimesool operatsioon. Mul on sellest möödunud 3 nädalat, saan nüüd süüa kõike, kuid mul on valus kui ma midagi maast võtan, kui ma pingutan. Koolis tagasi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

3 nädalat peale operatsiooni on sellised valud, nagu Te kirjeldate täiesti loomulikud. Praegu võite teha igasuguseid harjutusi, kuid nende juures ei peaks Te valu tundma. valu olekski piir, millest üle ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: