Kõrvalestas punn? 20.03.18 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere,

pasr nädalat tagasi tekkis vasaku kõrvalesta alla punn, pigistades tuli valget plöga ja verd. Siiani on õige väike alles. Aga, nüüd tekkos teiselw kõrvalestale. Kohe kõrvanibu alla, hernesurune kõvem tükk. Ei valuta, punni keskelt natukene punetab ja tundub, et sealt ei anna ka midagi välja pigistada. Olen viinakompressi teinud ja masseerinud. Mis ma tegema peaks? Kas tõesti kui üle ei lähe, vaja lõigata??

Kas võis tekkida hormoonravi tagajärjel?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Ise selliseid punne pigistada siiski ei tasu. Soovitaksin näidata kõigepealt perearstile, kes siis vajadusel suunab kirurgile.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Valu vasakul seljas/kõhus

Tere, probleem on vasakulpool ees roidekaare all. Valu lööb aegajalt vasakule naba kõrvale ja külje lihasesse. Kuna probleem on olnud juba kuuaega siis olen täitsa hädas endaga. Perearst kirjutas refluksi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kuna olete juba käinud paljude spetsialistide juures, siis minul Teid nägemata mingi uue teooriaga välja tulla pole võimalik. Ise toote ühe võimaliku põhjusena välja ülekoormuse ja uuringud on kõik korras, ...

Loe edasi

Tiriv tunne põlveõndlas

Tere!
Tegelen aktiivselt spordiga. 2 päeva peale treeningut tundsin, kuidas parema jala põlveõndlas on selline tiriv ning kiskuv tunne, nagu lihas ei veniks piisavalt. Ei ole saanud traumat ega peale ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Probleem ortopeediline, mina pelgalt üldkirurg.
Tegu võiks olla sünoviidiga, mille tagajärjel suureneb liigesevedeliku hulk. Võib olla ka nn Bakeri tsüst - põlveõndla limapauna suurenemine. Soovitan ...

Loe edasi

Kõrva tagune paistes

Tere.

Kolm nädalat tagasi tekkis kõrva taha selline paistetus või muhk. Siiani see ära kadunud veel ei ole. Käisin ka perearstil, sain antibiootikumid, need nagu korraks tegid selle väiksemaks ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ohtlikuks mina seda ei peaks. Kui see Teid häirib, võiksite paluda perearstil saata end kirurgile - tegu võib olla näiteks ateroomiga (rasunäärme tsüstiga).

Loe edasi

Pimesool

Tere, môni pãev tagasi algas suhteliselt ãkki paremal pool alakôhus valu, seega kas vôib tegu olla pimesoole probleemiga või mingi muu soole hãdaga?Köhides on valus. Samas iiveldust pole. Kôhulahtisust ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult kirjelduse järgi pole võimalik apenditsiiti teistest kõhuvalu põhjustest eristada. Apenditsiidi poolt räägib valu asukoht, vastuargumentideks on järsk valu algus, iivelduse ja palaviku puudumine ...

Loe edasi

Muna jalal

Tere , Mure selles et kas see muna jalal on normaalne vôi peaks muretsema ? kardan et tromb

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Muna jalal pole normaalne aga tromb see kindlasti ei ole. See võiks olla ganglion ehk kooljaluu. Peaksite pöörduma ortopeedi poole - enne vajalik perearsti saatekiri.

Loe edasi

Naharipatsi eemaldamise järgne probleem haava kokkukasvamisega.

Tere
25.03 eemaldati mul päraku piirkonnast naharipats. Kuuendal päeval peale lõikust õmblused rebenesid. Kolm päeva hiljem (9 päeva peale lõikust) käisin kirurgi juures erakorralises kontrollis. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlasti peaksite veel ootama 1 kuu. Selles piirkonnas haavad paranevadki nn. teisaspingsalt ehk üle põletiku. Kui paari kuu pärast peale operatsiooni tulemus Teid ei rahulda, minge Teid opereerinud ...

Loe edasi

Puane laik kaelal

Millega võiks tegu olla pildil? Nimelt oli mul pakter nimega serratia marcescens mis siis tekitas mulle naha kahjustusi sai rohud peale ja pakter pole edasi liikunud küll aga tekis sellest kaelale selline ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ultraheli diagnostikas pole nii tugev, et võiksin arvamust avaldada. Pealegi pole ühe pildi ja haiget nägemata üldse võimalik midagi diagnoosida - ultraheli diagnostika on siiski dünaamiline protseduur. ...

Loe edasi

Plõksuv sõrm

Tere,
Selline küsimus, kui mulle tehti kuu aega tagasi plõksuva sõrme operatsioon. Nyyd viimased nädal aega on sõrm olnud paistes ja kergelt nagu roosakas ja hommikuti nagu kange. Kas see on normaalne, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Taastumine on väga individuaalne. Koormuse suurenedes paistetus on paratamatu. Soovitaksin teha kompressi kas alkoholiga (mitte üle 25%) või kampriõliga.

Loe edasi

Lipodüstroofia

Tere! Olen 29 aastane I tüüpi süstiv diabeetik. Kehakaal on normi alampiiril. Diabeet olnud juba 16 aastat. Selle ajaga on tekkinud reitele lipodüstroofia. Käega katsudes on tugevad muhud ja need on ka ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei saa täpselt aru, millest jutt. Kui tegu on teatud piirkonna rasvladestusega, siis treening seda oluliselt ei muuda. Liposuktsioonist võiks sel juhul abi olla. Kuni pole ise näinud, on raske nõu anda ...

Loe edasi

valu

Tere!
On vasakpoolne kõrihalvatus,kilpnäärme eemalduse tagajärjel,(2015) Kas selle tagajärjel võib valutada reie siseküljed,kus on ringilised laigud paistes,seedimine korrast,rind vasak valutab ja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõiki Teie vaevusi ühise nimetaja alla panna pole võimalik ja kilpnäärme operatsiooni tüsistusega need kindlasti seotud ei ole. Kindlasti tuleb ravida inimesi igas vanuses, kuigi kahjuks kõik haigused ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: