Kõrvalestas punn? 20.03.18 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere,

pasr nädalat tagasi tekkis vasaku kõrvalesta alla punn, pigistades tuli valget plöga ja verd. Siiani on õige väike alles. Aga, nüüd tekkos teiselw kõrvalestale. Kohe kõrvanibu alla, hernesurune kõvem tükk. Ei valuta, punni keskelt natukene punetab ja tundub, et sealt ei anna ka midagi välja pigistada. Olen viinakompressi teinud ja masseerinud. Mis ma tegema peaks? Kas tõesti kui üle ei lähe, vaja lõigata??

Kas võis tekkida hormoonravi tagajärjel?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Ise selliseid punne pigistada siiski ei tasu. Soovitaksin näidata kõigepealt perearstile, kes siis vajadusel suunab kirurgile.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Klaasikild

Tere! Kas mikroklaasikildude sattumine suust(kurku)-soolestikku võib põhjustada probleeme?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mida pidada mikroklaasikilluks? Suurima mõõtmega kuni 1 cm klaasikillud ei tohiks seedetraktis midagi hullu teha. Harva, kui sellise mõõtmega nõelakujuline kild perforeerib sooleseina. Tavaliselt läbivad ...

Loe edasi

Nabasong

Tere

Tänan eelmiste vastuste eest.

Olen hädas järjest suureneva nabasongaga. Eile tassisin olude sunnil raskeid toidukotte ja kui õhtul pikali heitsin, jäi kõva muna naba juures ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ega minulgi Teile palju muud soovitada ole, kui vaevusi põhjustav nabasong tuleb ära opereerida. Kõik muud soovitused oleks posimine.

Loe edasi

Suurenenud põrn lapsel

Mure selline, et kevadel avastati juhuslikult, et lapsel (5a) põrn suurenenud, 100mm (max tema vanuses pidi olema 88mm). Arst tol hetkel ütles, et see siiski nii palju suurenenud pole, et vaatame poole ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Põrna suurenemine ei ole omaette haigus, vaid sümptoom. Igasuguste infektsioonide korral võib põrn suureneda, samuti verehaiguste korral. Kiirustama sellise asjaga ei pea. Arvan, et Teie lapse käsitlus ...

Loe edasi

Hemorroidid

Tere!
Paar päeva tagasi oli kõht pidevalt kinni ja pidin punnitama. Päev hiljem avastasin päraku äärest naha värvi punni mis andis alguses tunda. 3 päeva möödudes on punn alles. Elamist ei sega, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilmselt tegu hemorroidaaltromboosiga. Kui teeb häda, võiksite pöörduda perearstile. Väikese operatsiooniga saaks selle eemaldada.

Loe edasi

Hemorroid?

Kõht oli paar päeva kinni ja punnitasin kõvemini.
Päev hiljem tundsin ebamugavstunnet päraku juures. Mõtlesin et higistamisest ja ei lasnud ennast häirida. 3 päeva tagasi näpuga katsudes avastasin ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Suure tõenäosusega on tegemist hemorridaaltromboosiga. Kui häda ei tee, pole vaja ravida. Vältida kõhukinnisust.

Loe edasi

Veenilaiendid

Mul on 4 aastat tagasi lõigatud vasakul jalal veeni laiendeid ning nüüd arsti juures käiies tahetakse uuesti lõigata.Probleem on selles,et peale esimest lõikust on mul alt pool jalga siiamaani tuim-Kas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Veenilaiendite operatsiooniga on alati oht nahanärvi kahjustusele. Seetõttu ongi kaasajal eelistatumad nn. väheinvasiivsed meetodid, mille käigus nahanärvi kahjustuse oht on väiksem. Uurige, millist meetodit ...

Loe edasi

Pärakus valud

Tere!

Kaebuseks on valuaistingud päraku piirkonnas. Nimelt viimase 2 kuu jooksul on tekkinud, peale kerget kõhuviirust.
Tavaliselt tulevad talutavad kuid kergelt tunda andvad valud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie vanuses päraoole vähk on väga väga ebatõenäoline. Kuna käisite juba suvel kontrollimas, siis sellist kasvajat, mis valu anda võiks, Teil olla ei saa. Kasvaja nii ruttu ei arene.

Loe edasi

Valu vasakul roidekaare all

Tere,
Lgp.Doktor!

Minul on selline mure, et viimasel ajal olen tundma hakanud ebamugavat tunnet, valu vasakul ülakõhus kolmnurgas, täpsemini vasaku rinna all. Kuna olen viimast kuud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Seoses rasedusega võivad reflukshaiguse vaevused süveneda seoses kõhusisese rõhu tõusuga. Omeprazol on lubatud minu teada ka raseduse ajal - soovitan. Kui sünnituse järgselt vaevused ei kao, vajalikud ...

Loe edasi

Tuksumine

Selline küsimus,et vasakul pool roiete all tunnen vahel sellist tuksumist. Millest see tingitud olla võib? Kuu tagasi hakkasin tundma kusagil.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Vasakul pool rindkeres asub süda, mille rütmilised kokkutõmbed võivad olla tuntavad läbi vahelihase ka roidekaare all. Kui sellega muid vaevusi ei kaasne, siis põhjust muretsemiseks ei näe. Kui see häirib, ...

Loe edasi

Mis muhud need võivad olla

Tere küsimus naha all suured muhud küünarnuki juures

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Naha alused sõlmed on tavaliselt lipoomid või fibroomid (healoomulised kasvajad). Need aga valu anda ei tohiks. Ilma nägemata ei oska muud pakkuda. Võimalik on samuti, et muhud ja valu pole üldse omavahel ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: