Valusad liigesed. 10.01.18 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Käerandmed ja põlved valutavad. Nagu liikuv valu. Valutab üks käsi, hiljem teine, siis põlved ja hammas ka valutab. Ringratast nagu käiks.Vasaku randme puhul on see kui valutab, keerata seda, käib raks ja valu kaob ajutiselt ära.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Tegemist polüartriidiga. Mis geneesiga see on, vajab täpsustamist. Võimalusi on palju - borelioosist, podagrast, reumaatilisest haigusest, jne. Soovitaksin pöörduda reumatoloogi vastuvõtule. Kirurgilist lahendust Teie probleemile ei näe.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Pidev iiveldus

Tere!
Viimane kuu suur mure valude ja iiveldusega kolmurgas. Aeg-ajalt lööb valusööste paremale poole külge, rinna alla. Hommikul ärgates oleks kõhus nagu suur auk, peale söömist läheb tavaliselt ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõigepealt peaks tegema maouuringud- gastroskoopia. Kahe aastaga võib palju muutuda. UH uuring kõhukoopast ja vereproovid oleksid samuti asjakohased.

Loe edasi

Valulik muhk

Tere!Mul on kaenla all pisike muna mis teeb valu?Mida peaksin tegema?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui see muna põhjustab vaevusi, soovitaksin selle eemaldada. Näidake perearstile, kes siis suunab kirurgi juurde.

Loe edasi

sapipõie polüüp

tere,

juhuslikul ultrahelil avastati suvel sapipõie pinnal moodustis (1 cm).
augustis käisin tasulises ultrahelis, kõik oli korras ..
oktoobris uuesti polikliinikus eriarsti saatekirjaga, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sapipõie nn. polüüpide taga tihti ei ole midagi. Kui aga korduvalt UH-s midagi nähakse, soovitaksin teha kompuuteruuringu ja kui seal leiab polüüp kinnitust siis tuleks sapipõis eemaldada. Kuigi polüüp ...

Loe edasi

Kõhu õrn valu, pundunud tunne

Tere

Probleem on selline, et alakõhus on sihuke imelik pundunud tunne juba terve nädala olnud. Otseselt katsudes kuskilt valus ei ole aga aeg-ajalt lõõb sihukese kerge valu vasakusse alakõhtu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selliste sümptomite alusel on raske midagi soovitada. Antibakteriaalsest ravist võiks mõelda düsbakterioosi, kuid sellest on möödas natuke liiga kaua aega. Võimalik, et Teie vaevused on seotud hoopis nn."reisipalavikuga"(sõiduärevus) ...

Loe edasi

kaks näppu on sidemes olnud nädal aega ja nüüd on paistes ja valusad

tere kukkusin nädal aega tagasi enda sõrme peale ja läksin emosse kohe kuna sõrm oli kõveraks kukutud ja tehti röntgen ning pandi side 2 nädalaks nüüd on side olnud 1 nädal ja sõrm on väga valusaks läinud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

1 nädal peale traumat on paistetus ja valu normaalne. Kuna pole ei Teie sõrme ega rö-pilti näinud, ei oska mingit konkreetset nõu anda. Kahtluse korral soovitaksin sama arsti poole uuesti pöörduda.

Loe edasi

Seedekulgla häired ja GERD

Probleemiks see, et GERD diagnoositi juba 4 aastat tagasi. See on enam-vähem kontrolli all tablettide abil (Omeprazol). Probleemiks aga pidev kõhulahtisus (tahket ekskrementi 2 aasta jooksul harva) ja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

GERD, kõhuvalu ja kõhulahtisus ühe nimetaja alla hästi ei sobi. Antirefluks operatsioone tehakse Eestis samamoodi nagu välismaal. Nende operatsioonide tegemise buum oli 10-20 aastat tagasi. Nüüd tehakse ...

Loe edasi

Schlatteri tõbi

Tere! Mure Schlatteri tõvega kaitsevães olemine. Kas Teie arvate, et siinsed arstid peaksid korduvale arstliku komisijonile saatma sellega?
Kãidud on röntgenis, taastusravis, seal tehti magnetravi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu on ortopeedilise probleemiga, mina pelgalt üldkirurg.
Konservatiivne ravi seisnebki valuvaigistite=põletikuvastaste ravimite võtmises ja koormuse piiramises. Harilikult probleem laheneb teismeea ...

Loe edasi

Väga halb enesetunne ja taastumine pärast ussripiku operatsiooni

05.10 sattusin haiglasse kõhuvaluga ning selle tõttu eemaldati erakorraliselt pimesool. Pärast operatsiooni ärkamine oli raske, esines sisemine rahutus ning raske oli ärkamistoas olla. See läks üle, kui ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Päris tavapärane selliste vaevuste esinemine peale apendektoomiat ei ole. Üldjuhul peaksid vaevused järjest väiksemaks jääma. Kui Te oksendate välja kõik, mida sööte/joote, peaksite kiiresti pöörduma raviasutusse, ...

Loe edasi

Lipoomid

Tere
Olen kuulnud ,et kui lipoom ära lõigata ,siis võib neid juurde tekkima hakata. Mul oligi umbes 10a tagasi 1 lipoom sääre peal ,lasin selle eemaldada. Paar aastat hiljem tekkisid käevarre peale ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lipoomi eemaldamine ühes kohas ei ole põhjuseks, miks nad tekivad teistesse kohtadessse. Mõnel inimesel lihtsalt on soodumus nende tekkeks. Lipoomidest lahtisaamiseks vajalik perearstilt võtta suunamine ...

Loe edasi

Kasvajaantigeen

Tere,
Vereanalüüsi tehes avastati mul hiljuti kasvajaantigeen ca19-9 tavapärasest kõrgem väärtus (suurem või võrdne 27-ga). Ultraheliuuring ei näidanud mingeid muutusi kõhuõõnes, sapipõies, neerudes ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kasvajaantigeenid ei ole nii spetsiifilised, et minimaalne tõus üle normi tähendaks kohe kasvajat. Igasuguste põletike korral võib tekkida nendes näitajates anomaaliaid. Ka Teie vanus teeb kasvaja võimaluse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: