Mis salvi täpselt kasutada 23.12.17 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Kas on peale Praunovidoni salvi mis ei sisaldaks joodi kuna joodi ei kannata jala nahk....kuna jalga ravin juba 2 kuud siis jood teeb hullemaks asja...aga kui kasutasin Sulfargini haaval mis tekkis sellest kui naela jalga astusin....kindlasti on midagi sisse veel jäänud aga Sulfargin aitab kuigi palju aga äkki on ka muud salvi mis oleks tõhusam...haav ei ole kinni veel kasvanud kuna ajab aegajalt midagi veel välja aga kuna joodi salv kipub haaba kinni kasvatama siis seda ei kasuta momendil

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Naela jalgaastumisest võib haava sattuda mulla või puiduosakesi, mis hoiavad põletikku aktiivsena. Põletiku tõttu võib olla tekkinud ka sidekirmete osaline kärbumine. Kõik see takistab haava paranemist. Kui 2 kuuga pole haava paranenud, oleks mõistlik teha haava revisioon. Loota mingile imesalvile, mida Te pole seni kasutanud, ei maksa. Nii Sulfargin kui ka Braunovidon on head salvid. Soovitaksin näidata oma jalga kirurgile.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Sisemised õmblusniidid mädanevad

Pimesoole operatsioonist on möödas 8 aastat. Selle aasta algul tekkis pimesoole operatsiooni armi keskele sinakas munake. Ühel päeval peale raskuse tõstmist läks see katki, ca 4 mm auk tekkis ning verd ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi võib Teie tuttava prognoos õige olla - eemaldatud õmblusniit ei onud viimane. Soovitan uuesti kirurgi vastuvõtule pöörduda - ise välja mädanemine võib võtta väga kaua aega.

Loe edasi

Valutav moodustis tuharatel

Taguotsal, kannihargnevuskoha peal on punnilaadne moodustis, mis valutab. Istuda ja lamada ei lase. Punane ei ole ja paistes ka ei ole. Oma perearst soovitas nädala kasutada Visnevski salvi või viinakompressi. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võib olla pilonidaalsiinusega - ega tal paremat eesikeelset vastet ei ole. See kujutab endast nahaaluskoes paiknevat käiku, mis võib ka mädanikuks üle minna. Sellest avbanem,iseks on vaja reeglina ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: