Operatsioonist taastumine 02.06.17 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Sooviks teist arvamust. 2015 aasta augustis tekkis tööl, raske asja tõstmise tagajärjel, parema käe küünarnukis osaline kõõluse rebend. Diagnoosiks pandi lateraalne epikondüliit. Kuna käsi oli pikka aega väga valus ja rebendi vahele olid kasvanud liited, tehti selle aasta märtsi keskel operatsioon. Tundub et operatsioon läks hästi, sest valud on vähenenud. Kirurg vaatas haava üle, kirjutas 5x füsioteraapiat ja lubas 4 nädala pärast tööle naasta. Füsioterapeuti hinnangul vajaks siiski käsi veel 4-5 kuud taastumisaega. Käsi on väga nõrk ja käes jõudu ei ole, ka paistetus taandus alles paar nädalata tagasi, käe sirutamisel ja painutamisel esineb lihasjäikust, öösiti esineb käevalu ja suremistunnet. Saan aru, et taastumine on suhteline, aga siiski küsin, kui kaua võib veel käe täielik taastumine aega võtta ning millal võiks tagasi tööle minna. Kas esineb töö tegemisel ka mingeid piiranguid või millega peaks arvestama, eriti just füüsiliselt raske töö korral?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Igasuguse taastumise korral, ei tohiks järgnev tegevus valu põhjustada. Pigem kaldun ühinema füsioterapeudi arvamusega, et täielik taastumine võtab kuni 4 kuud aega. Kiiresti suurte koormuste juurde naastes võite saada haiguse retsidiivi. Tööle minek oleneb töö iseloomust. Kui töö tegemisel tunnete valu, siis tööle naasta ei tohiks.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Pimesoole taastumine

Pimesoole operatsioonist on möödas 33 päeva ja siiani on parem pool paistes ja armi alt kõva.Paistes on just armi kõrvalt. Paremal küljel magada ei saa.Annab tunda vahepealt tuksatav/torkav valu.
Operatsioon ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui Teil palavikku ei ole ja kõhtegevus normaalne, siis muretsemiseks põhjust ei näe. Ilmselt oli Teil operatsioon tavalisest tüsilikum, mistõttu ka taastumine võtab rohkem aega. Pikkamööda hakake tegelema ...

Loe edasi

Pölveoperatsioonist möödunud 1 kuu.

Kas pean suutma liikuda ilma toekeppide abita maja treppidest kui tehispölve operatsioonist on möödunud 1 kuu vöi on liiga vara? Toas liigun ilma abita.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See kui toas liigute ilma abita, on juba suur asi. Treppidel käimisel kasutage abivahendeid, nii kaua, kui vajate. Taastumine selliste operatsioonide järgselt on väga individuaalne ja selliseid termineid ...

Loe edasi

Kõndimine meniski operatsiooni järgselt

Tere! Peale meniski opereerimist on möödunud kaks ja pool nädalat, aga põlv paindub ainult 80% ja trepist alla kõndimine on raske ja valus. Kas see on normaalne? Kui jah, siis millal see valu kaob ja millal ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Need küsimused oleks pidanud esitama Teid opereerinud ortopeedile. Taastumine oleneb väga suurel määral sellest, milline oli operatsiooni leid: kas tegu oli vaid meniski vigastusega, või oli tegemist ka ...

Loe edasi

Ganglion

Tere

Mul tekkis peale jalgrattaga kukkumist vasaku käe randmele ganglion. Kuna see tegi toetumisel sellele käele valu, siis see eemaldati kirjurgiliselt juuli lõpus. Kui kaua võtab sellest ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ganglioni eemaldamise järgselt valu nii kaua kesta ei tohiks. Teie trauma asjaolusid teadmata kahtlustan, et Teil võis olla veel vigastusi, mis on diagnoosimata. Peaksite pöörduma opereerinud kirurgi poole. ...

Loe edasi

Taastumine pimesoole operatsioonist

Tere

Nädal aega tagasi tehti mul pimesoole operatsioon, oli suht äge põletik.
Nüüd olen juba kodus ja kõht on nagu pall. Haav ilusti korras ja kõht valu ei tee, aga kas võimalik, et ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kuu ajaga peaks asi normi minema.

Loe edasi

Meniski operatsioonist taastumine

Tere. Mure selline, et käisin ortopeedi juures ja ta ütles, et mul on mensikil pluss-miinus vigastus, et aga kui valu teeb, siis tuleb lõigata. Tegelen ise aktiivselt jalgpalliga (enam-vähem saan ortoosi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pole päris minu eriala puudutav küsimus, kuulub ortopeedia alla.
Meniski vigastus on jalgpallurite tüüpvigastus. Kui vigastatud meniskiga pikalt edasi mängida võib tekkida kõhrekahjustrus, mis on ...

Loe edasi

hemoroid

Tere!
Esimest korda tekkis hemoroid, kui olin rase(10 a tagasi). Kordus 3 a tagasi, ja nüüd jälle.käisin perearsti juures, kes kirjutas välispidise salvi ja troxevasin kapslid, ning andis saatekirja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui ravi tulemusena on hemorroid kadunud, võib olla pole siis üldse vaja opereerida. Kui ägenemised on 3 aastase intervalliga, siis mina küll kaaluksin operatsiooni otstarbekust. Operatsioonist taastumine ...

Loe edasi

operatsioon hemarroidide eemaldamiseks

Tere! Sooviks teada kaua võtab orienteeruvalt aega kodune ravi ja operatsioonist taastumine peale hemarroidide operatsiooni ehk siis kui kaua peab operatsioonijärgselt sinisel lehel viibima. Ette tänades! ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Oleneb, millist metoodikat operatsioonil kasutada ja millist tööd Te teete, samuti oleneb see Teie organismist - valu taluvus, haiguse staadium, paranemisprotsessi kiirus, jne. 1 nädal oleks minimaalne ...

Loe edasi

Hemorroidid

Tere. Probleemiks on hemorroidid, mis lokaalse raviga ei parane. Kui sooviksin operatiivset ravi, siis kui pikalt oleksin eemal oma töökohustustest? Kui pikk on taastumine peale seda?
Lugupidamisega, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Oleneb kui suured on hemorroidid, kui suur tuleb vahelesegamine, mis tööd kavatsete teha Hemorroidide operatsiooni on võimalik teatud juhtudel teha ka ambulatoorselt ja mittefüüsilisest tööst ei peakski ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: