lipoom rinna juures 07.11.16 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Lisasin ka foto probleemi kohta, rinna lähedal. Kas see on lipoom? Muretsema paneb , et lipoomi kõrvalt on nahk muutunud punakaks, see piirkond kergel vajutusel annab tunda, kuna mõjub kõrvalolevatele närvidele. Kas ma pean selle lipoomi või mügariku pärast kohe arsti juurde minema? Kas seal levib juba mingi põletik? Või kas võin oodata ka veebruarini, mil mulle töö tõttu sobiks paremini arsti juurde minna.
Eellugu. Sarnane rasupunn tekkis juba 15 aastat tagasi seal rinna piirkonnas. Siis pigistasin ise ja mõne aja pärast paisus see punaseks ja oli nagu furunkel mädapunn, väga valulik ja siis läksin arsti juurde. Kirurg opereeris kohaliku tuimestusega selle punni välja ja ütles et eemaldas kõik jäänused. Umbes 1 või 2 aasta pärast märkasin, et hakkab arenema väike rasupunn, sarnane, mille kirurg välja opereeris. Seega järgnevad aastad oli see väike ja ei põhjustanud minu erilist tähelepanu. 1 nädal tagasi, märkasin, et kõrvalt läheb punakaks ja põhjustab kerget valu, kui lihased kõrval liiguvad. Väljastpoolt ei ole seda avanud. Võib-olla läks rasupunn ise seespidiselt katki ja levib kõrvale. Kas peaksin sellega kohe arsti juurde minema, või kas võin ka oodata 3 kuud?
Tänades

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Arvan, et tegu pole mitte lipoomiga vaid ateroomiga - just nagu Te ka ise nimetasite "rasupunn". Praegu on tekkinud selles põletik ja mida varem seda ravima hakata, seda kiiremini terveks saate. Ravi on igal juhul operatiivne.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Lipoom beebil peas

Laps sündis lipoom peas. Praeguseks on ta 7 kuune ja eelnevalt varasemaga see munake enam ei ole liikuv ja pehme, vaid kõva ja kinnitunud. Mida see tähendab? Kas on olemas analüüsi mis kinnitaks, et tegemist ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lipoomi tõestuseks analüüsi ei ole olemas. Uurida võiks ultraheliga - sellega peaks saama aru, kas tegu on lipoomi või millegi muuga.

Loe edasi

paremal pool rinna all ribites valud ????

Tere olen 25.a. ja müll nädal aega paremal poole rinna all ribide juures valutab ???

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult valu järgi pole kahjuks võimalik öelda, mis valutab. Võimalik on närvivalu, kopsukelme põletik, sapikivid jpm. Kui ikka üle ei lähe soovitan pöörduda perearsti vastuvõtule.

Loe edasi

Lipoom?

Mul on kõhul naha all mingi ümmargune mügarik. Käisin perearsti juures ja tema suunamisel ka ultrahelis, kus uuriti kogu piirkond kubemeni läbi, aga midagi ohtlikku ei leitud. Samas ei saanud ma ka selget ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui teeb muret, võtke perearsti saatekiri ja tulge kirurgi vastuvõtule. Niisuguse asja äravõtmine pole suur probleem ja siis saab ka lõplikult selgeks, millega tegu.

Loe edasi

Lipoom paremal käel

Tere!
Minu paremal käel on lipoom küünarnuki juures, oli väike ja on suurenenud vaikselt kogu aeg. Nüüd on asjade tõstmine valulik. Peale selle parema käe peopessa nimetissõrme juurde on tekkinud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Neid kahte asja ei oks omavahel seostada - ilmselt tegu kahe eraldi protsessiga. Muud ei oska soovitada - kui teeb häda, peaks eemaldama.

Loe edasi

Lipoom kopsus

Käisin hiljuti tegemas kopsupilti, kuna pidevalt köhin. Perearstilt sain teada, et pilt näitas kopsus lipoomi. Kopsuarstile panin aja kinni. Kas seda ka kopsus opereeritakse ja kui raske opp see on?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lipoom kopsus on kaunis ebatavaline diagnoos. Kui on kasvaja, mille olemus pole teada või on kahtlane, siis seda ikka opereeritakse. Operatsiooni raskus oleneb suuresti sellest, kus nimetatud kasvaja paikneb ...

Loe edasi

Vasaku jala sisesääres kõva tükk

Vasaku jala sisesääres on kõva tükk kintsu juures, misasi see olla võiks? Jalg pole vigastada saanud, et see oleks mingi verevalum või midagi. See on juba päris tükk aega olnud, kunagi oli see väiksem, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei saa lokalisatsioonist aru - "sisesääres kintsu juures". Arvesse tuleb nii vana hematoom, fibroom, lipoom jne. Peaksite arstile näitama.

Loe edasi

Lipoom

Tervist! Mul on lipoome tervel kehal, käisin kirurgi juures ja ta kinnitas, et on tõesti lipoomid, siis aga tuli mingisugune väike tükk kubemesse ja hiljuti veel üks täitsa niiöelda lahkliha kõrvale. Kas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma nägemata ei riski arvamust avaldada. Praegu nõustuksin juba näinud arsti arvamusega.

Loe edasi

Lipoom

Tere olen 27aastane naine.Kaks nädalat tagasi käisin arsti juures,kuna vasaku kulmu peal oli herneterast suurem muhk.Kirurg ütles,et on lipoom.Aga liiga väike,et pole mõtet veel operatsioonile minna.Kui ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui ära kaob, arvan pole põhjust kuhugi minna ja peab lihtsalt rõõmus olema, et pääsesite operatsioonist. Lipoom, tõsi küll, ise ära kaduda ei tohiks.

Loe edasi

Pärast lipoomi lõikust.

Tere! Minul opereeriti 13 päeva tagasi ära lipoom, mis asus rinna kohal, mitte rinna koe sees, vaid kõrgemal. Täieliku vastuse, mis asi see ikkagi oli, saan 4 päeva pärast. Imelik oli vaid see, et operatsiooni ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie seletuse järgi on mul kaunis võimatu midagi tarka öelda. Millega tegemist, saate teada 4 päeva pärast histoloogilisest vastusest. Haava all resialgu koed ongi tihkemad ja see on loomulik. Mis puutub ...

Loe edasi

lipoom

Lgp.dr.Tepp
4 aastat tagasi lasin eemaldada lipoomi, mis asus tuhara all. Praeguseks olen hakanud nägema, et seal on jälle midagi. Kas on muretsemiseks põhjust ja kas peaksin minema arsti juurde? ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lipoom võib tõesti tagasi tulla. Kui palju muretsemiseks põhjust peaks olema las otsustab arst kellele peaksite end näitama.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: