jalavigastus 27.02.15 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Mure selline,et eile libisesin jääl ja kukkusin kukkumise ajal käis jalast kannast u 4cm kõrguel läbi nii tugev raksatus et isegi lähedalseisev inimene seda kuulis peale seda oli tohutu valu jalas nimelt kanna piirkonnas,sain küll suure hädaga ise püsti ja suure valuga longates kodu et EMO sse minna,käisin ära tehti pahkluust röntgen ülesvõte kohapealne arst korra vaatas kõõlust aga tõesti ainult vaatas ütles kõõlus terve luud terved küll ära paraneb ja saadeti minema aga muret tekitab just see et ei saa absoluutselt pöiale toetuda,tohutu valu tekib just kannast veidike ülevalpool mujal mitte mingit verevalumit kuskil pole ja pahkluu juurest kah paistes mitte aga kannast ülevalpool liigutades valuskas peaksin igaks juhuks pöörduma teise arsti juurde või peaks ootama et ehk tõesti paraneb ära.Nimelt käin tööl ja seal on ka küllaltki liikuv töö

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Peaksite pöörduma uuesti ortopeedi vastuvõtule. Lihtne trauma oleks selle ajaga pidanud juba ära paranema.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Trombi oht?

Tere! Mul on vasakul labajalal traumast tingitud närvikahjustused (varbaid peaaegu ei tunnegi). Kuskil poole aasta eest hakkasid valud veresoonte juures. Eeldan, et tegemist võib olla juba minu niisama ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie esitatud kaebused ei viita trombiohule. Konkreetne närvikahjustus vereringe olukorda halvendada ei tohiks.

Loe edasi

Valud vasakul pool põrna ümbruses

Tere. Mul hakkasid tugevaid valud vasakul pool põrna ümbruses ja sellega kaasnevad ka minestamis hood. Mingi 5 a. Tagasi tehti ultraheli uuring ja öeldi et põrna on nirmust suurem ja kui valu ei tee on ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie kirjelduses ei ole mulle küsimust. Kui Te ootate minult diagnoosi, siis kahjuks pole see võimalik. Kui arstid, kes on Teid näinud ja tegelenud, pole midagi leidnud, siis minul ainult nende andmete ...

Loe edasi

Valud vasakul pool põrna ümbruses

Tere. Mul hakkasid tugevaid valud vasakul pool põrna ümbruses ja sellega kaasnevad ka minestamis hood. Mingi 5 a. Tagasi tehti ultraheli uuring ja öeldi et põrna on nirmust suurem ja kui valu ei tee on ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellise kirjelduse järgi ei oska Teid aidata - pole ühtegi konkreetset küsimust. Kui need arstid, kellega olete EMO-s kokku puutunud, pole Teie probleemile lahendust leidnud, siis mina vaevalt oskan Teid ...

Loe edasi

Veenilaiendite operatsioon

Nädal aega tagasi käisin veenilaiendite operatsioonil. Tehti paremal jalal kohaliku tuimestusega.

Alguses arst ütles, et teeb ka ultraheli enne oppi, aga õpi päeval ta seda ei teinud. Seega ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõik, mis kirjeldate, on operatsioonijärgselt loomulik kulg. Ultraheli tegemine primaarvarikoosi puhul midagi väga olulist diagnostikale ei lisa - operatsioon toimub ühtemoodi. Retsidiivvarikoosi puhul ...

Loe edasi

Kardia puudulikkuse operatsioon

Tere. Kardia puudulukkuse kohta tehakse ka operatsioon. Operatsiooni kohta lugesin (internetist), et pärast kardia operatsiooni ei ole inimene enam võimeline oksendama. Kas see vastab tõele? Kui sellisel ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie informatsioon vastab tõele - peale reflukshaiguse raviks tehtud operatsiooni muutub oksendamine ja röhitsemine raskeks, kui mitte võimatuks. Oksendamine on organismi kaitsereaktsioon, et vabaneda ...

Loe edasi

Tsüst põlveõndlas

Tere.13 aastasel lapselapsel põlveõndlas tsüst aegajalt umbes iga 6kuu tagant valulikud muhud säärel vahel isegi varvasteni lõõb valu,Kas mingit muud ravi ei ole kui valuvaigistid ,isegi need ei aita ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist ortopeedilise probleemiga, mina vaid üldkirurg.
Põlveõndla tsüst ja muhud säärel omavahel seotud ei ole. Põlveõndla tsüst viitab põlveliigese probleemile.

Loe edasi

Muundunud varbaküüs

Tere, soovin pöörduda murega, et nimelt on äkitselt muutunud varba küüne alt lillakaks ja nii ka teisel varbal, kuid vähesel määral. Käisin perearstil, ag perearst oli nõutu, kuna pole varem sellist asja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kiiret selle asjaga ei ole. Tegu hematoomiga (verevalumiga) küüne all. See võib tekkida ka käimisest kitsa jalanõuga - see kvalifitseerub ka trauma alla. Kõigi eelduste kohaselt paraneb see ise - väljakasvamine ...

Loe edasi

Luumurru paranemine

Tere! Suve alguses oli mul taalusemurd ning operatsioon. Nüüseks on pea aasta möödas aga siiani lonkan veidi ja ei saa joosta, hüpata jne. Kas see on normaalne või peaksin midagi ette võtma?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist ortopeedilise probleemiga, mina vaid üldkirurg.
Igal juhul soovitan Teil end näidata opereerinud kirurgile - tema teab üksikasju ja ka mida võib loota, mida mitte. 1 aasta järelkontrolliks ...

Loe edasi

Palju sümptomeid. Kas olen lolliks läinud ?

Sümptomeid on palju ja erinevas kohas. Alustan alt. Alaseljast käivad aegajalt valud läbi. Eriti tundlik koht on vasakul selgroolülid. Vahel tunnen seal veidrat valuliikumist. Neerupiirkond on tundlik. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Võimalik, et Teie vaevused on põhjustatud ärevusest, kuid selle kinnitamiseks peab olema kindel, et selle taga midagi konkreetset ei ole. Ainult vanus ei välista veel midagi, kuigi tõenäosus on väga väike. ...

Loe edasi

Valu pärakus 11 aastane poiss.

Tere! Minu pojal on juba üle aasta esinenud torkivaid valuhooge pärakus. Oleme käinud perearstil. Vaadatud ultraheliga ja ei mingit selgust. Lastearst lohutas , et seda esineb paljudel ja nii on. Valud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lastel on koloskoopia täiesti mõeldav teha. Reeglina tehakse seda narkoosis. Võiksite konsulteerida lastekirurgiga.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: