kannaluumurrud 27.05.14 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere,

Minu mehel on mõlema kannaluu muurud. Üks jalg vajas operatsiooni, luud kinnitati plaadi ja kruvidega, teine jalg ei vajanud operatsiooni. Haiglas viibis mees 1 kuu, enne operatsiooni nädal ja peale operatsiooni kolm nädalat kuna haav ei tahtnud paraneda, tehit ka magnetravi mõlemale jalale.Hetkel mees kodus ja talle tehti kipskingad toestamaks kandasid. Mure selles, et kui jalad liiga kauaks jäävad allapoole asendisse, lähevad jäsemed paiste, hakkavad pakitsema, kui jalgu jälle üleval pool hoida, kaob paistetus. Oskate ehk õelda millest on tingitud jäsemete paistetus (trauma oli suur st põrutus) ja kaua selline olukord kesta võib ja mida saaks teha, et paistetust ära hoida?

Tänud.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Siin on 2 põhjust - trauma ise ja pikaajaline inaktiviteet/lamamine. Kui kipskingad ära võetakse, peaks tulevikus hakkama kandma tugisukki.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Song

Tere!

Tänan eelmise vastuse eest.

Kui mul on nabasong suurusega 8x8 cm, kas seda üldse tasub opereerida? Ning kas sellise suurusega songa opereeritakse laparoskoopiliselt või ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Alustan lõpust. Kui kardate kirurgi poole pöörduda, tuleb koos songaga edasi elada nagu siiani ja loota, et midagi hirmsat ei juhtu. Raskuste tassimisel võib tekkida naba piirkonda valu. Pitsumise oht ...

Loe edasi

Sapikivid

Tere! Mul oli oktoobri lõpus sapikivide operatsioon ja mul esines ühel ööl uuesti selline valu nagu siis kui mul olid kivid (tuli ootamatult, hingata oli raske, külmavärinad, iiveldus).See krambi valu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Päris normaalne see ei ole. Operatsioonist on möödunud alles vähe aega ja täpselt öelda, millest need valud on, on võimatu. Väga väike võimalus on valu kivist, mis jäi sapiteedesse. Kui see nii on, võib ...

Loe edasi

Valu päraku piirkonnas

Tere! Käesoleva nädala algusest olen tundnud valu päraku piirkonnas, valud tekkisid pärast kõhulahtisust, mis kestis umbes 2 päeva. Istuma minemine ning asendi muutmine on valulik. Häda korral valusid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pildi järgi arvaksin, et tegu on hemorroidaaltromboosiga. Kõige kiirem abi sellisel juhul oleks kohalikus tuimestuses tromb eemaldada. Ilmselt perearst seda ei tee - vajaksite suunamist kirurgile.
Loe edasi

Kõhunääre

Tere! Olen mures oma pidevalt valutava kõhunäärmega. Olen olnud selle murega ka kiirabis, aga kahjuks ei ole keegi osanud vastata milles asi. Nimelt kõhunääre valutab peamiselt tööd tehes ja vahest ka ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kust pärineb Teie veendumus, et vaevuste põhjuseks on kõhunääre? Mingeid uuringute anmeid Te seejuures ei kirjelda. Saan aru, et Teil esineb valu ülakõhus, mille põhjuseid võib olla palju. Vajaksite uuringuid ...

Loe edasi

Hemoroidid

Tere.
Käisin nädal tagasi hemorroidide lõikus operatsioonil. Nüüd peale vetsus kakamist on probleem selles et pühin kapi puhtaks aga natuke aega hiljem tunnen et on vaja jälle pühkida. Pühkides on ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Nädal peale operatsiooni on vara tulemuse hindamiseks. Peale hemorroidide operatsiooni pühkimine polegi päris õige tegevus- võiksite parem voolava veega pesta ja õrnalt kuivatada peale tualetis käimist. ...

Loe edasi

pölve valu

tere.Paar päeva tagasi kukkusin pölvele ja nyyd ei saa enam hästi liikuda.köndida saan,aga on valus ja selline tunne,et rebib seest.vahel tuleb pölve peale tervad valu.2013 aasta on mulle tehtud pölve ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Seda, mida Te kukkumisega vigastasite, on võimatu ilma nägemata ja uuringuteta öelda. Soovitan võtta valuvaigisteid ja anda põlvele rahu. Kui nädala- paariga oluliselt paremaks ei lähe, peakiste pöörduma ...

Loe edasi

Valud jalas ja alaseljas

Ärgates alaselg ja parem jalge reielt sääremarjani valutab.. istumine ja kummardamine on valulik. Kõndides käib valu kohakuti läbi..öösel magades põõrad siis ka igas asendis ei saa magada lõõb valud läbi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist võib olla nii närvi- kui ka lihasvaluga. Kiirgumine jalga viitab pigem esimesele võimalusele. Peaksite pöörduma perearstile.

Loe edasi

Kas on võimalik sapikivid tulevad tagasi ?

Ülakõhus kolmnurgas valud.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sapikivid tekivad reeglina sapipõies. Harvadel juhtudel võivad nad tekkida ka sapiteedes. Sapiteedes kivide tekkimiseks peab seal olema mingi haiguslik seisund - põletik, ahenemine või midagi muud sarnast. ...

Loe edasi

Suure varba luumurd

Tere.Juhtus selline õnnetus et jalgpalli tunnis löödi pall vastu suurt varvast,sel hetkel mul jalanõud jalas ei olnud,jube valus oli ja hiljem vavast vaadates avastasin et suur varvas oli kuidagi viltu/kõver.Läksin ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui rö-filmil, mis peale lahastamis tehti, oli luumurru fragmentide seis hea, siis selles midagi hirmsat ei tohiks olla.

Loe edasi

sapipõie polüübid

Kas on võimalik, et sapipõie polüübid korduvad?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kuiu ma õieti aru sain, eemaldati Teil 3-4 aastat tagasi sapipõis ja eemaldamise põhjuseks olid sapipõe polüübid. Kuna kohta, kuhu polüübid tekivad, enam ei ole, siis nad ei saa ka korduda. Väike võimalus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: