Jalakondi kasvamine 23.01.11 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!

Minul nimelt selline probleem, et ostsin uued tossud ja nende kandmisest hakkas ühel jalal välisküljel väikese varba juurest kont suuremaks minema. Kas on olemas midagi, mis seda suurenemist aitaks ära hoida? Olen kuulnud, et kui kasvama on hakkanud, siis kasvab päris palju, aga olen alles noor inimene ja ei tahaks omale koledaid jalgu.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Tegu ortopeedilise probleemiga, mis ei ole päris minu eriala. Tavaliselt ei ole tegu mitte kondi kasvamisega, kui luu pöördumisega, mille tõttu alumine pind pöördub välja. Sellele lisandub pidevast survest pehme koe hüpertroofia. Abi võiks olla spetsiaalsetest tallatugedest. Soovitan pöörduda ortopeedi poole.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Varbaküüs

Tere!

Kogemata lõikasin enda varbaküüne liiga lühikeseks (lisasin pildi). Kas antud olukorras kasvab küüs ilusti tagasi või soovitate pöörduda arsti poole?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ega arst antud juhul midagi ette võtta ei saa. Küüne kasvamine võtab aega ja aeg ka näitab, kuidas läheb - ei pruugi midagi juhtuda ja sekkumist pole vaja.

Loe edasi

Kas on võimalik, et uut küünt ei kasva?

Lapsel (8a) tekkis mädane kogumik küüne kasvukoha juurde. Põletik oli seal vähemalt 2 nädalat enne kui hakkas paranema. Nüüdseks on põletik välja ravitud ja möödas veel 2+ nädalat aga uut küünt ei kasva. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

2 nädalat on väga lühike aeg. Küüne täis kasvamine võtab kuni pool aastat.

Loe edasi

Noa haav

Tere
mul selline probleem et ma tööjuures kõva juustu puhastamisel lõikasin juustu puhastamise noaga endala põidlasse sisse. Peale seda läksin ma kiirabisse kus tehti kolm õmblust. Haava sügavus ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pöidlahaav peaks paranema 2-3 nädalaga. Raskuste tõstmist see tulevikus segada ei tohiks, kui Teil kõõlusvigastust ei olnud.

Loe edasi

sünnimärgi vigastamine

Kas nahapinnast veidi kõrgema sünnimärgi kriimustamine, muljumine võib olla ohtlik? Tundub et sünnimärgi kohal on nüüd verevalum. Tänan vastuse eest!

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tavalise sünnimärgi kriimustamine ei ole ohtlik. Ohtlik on see vaid juhul, kui tegu on pahaloomulise nahakasvajaga-melanoomiga. Melanoomi eristab tavalisest sünnimärgist tema kiire kasvamine, järsk värvimuutus, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: