Pimesool? 27.02.08 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Mida tohib süüa peale pimesoole operatsiooni? Ja kas mingisuguseid ravimeid peab ka manustama? Mind saadeti koju ilma ravimiteta.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Reeglina peale apendektoomiat ravimeid ei peagi tarvitama. Söömisega tuleb piirata kogust - korraga vähe - ja vältida gaase põhjustavaid sööke. Nädalasest hoidmisest peaks piisama.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Sapirefluks makku

Tere,

Mulle tehti vaevuste põhjal ösofagogastroduodenoskoopia millega tuvastati maolukutikoopas krooniline atroofiline gastriit ning maokeha krooniline pindmine gastriit, sapi refluksiga makku. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirurg saab aidata refluksi korral maost söögitorru, kuid sapirefluksi kaksteistsõrmiksoolest makku kirurgiliselt ei ravita. Sellele tuleb leida siiski medikamentoosne ravi.

Loe edasi

Refluksia

Tere olen hädas oma söögitoru alumise klapiga.Otsin oma söögitorule abi.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Reflukshaiguse puhul (kui see on kindlasti reflukshaigus) on 2 võimalust. Kas võtta pidevalt mao happesust alandavaid rohtusid (Nexium, Omep, Gasec jt.) või minna operatsioonile. Operatsioonile tasub loota ...

Loe edasi

Tere

Tere mul päraku juurde tulnud selline asi punetav punn või mis ,üle nädala valus mis see olla võiks , kas ohtlik .Ette tänades

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu on hemorroidi põletikuga. Ohtlik ei ole. Soovitan pöörduda perearstile.

Loe edasi

Ootamatu valuhoog paremal pool, mitte küljes, vaid eespool

Ühel õhtul enne uinumist vahetasin asendit, seliliasendist vasakule küljele. Ootamatult lõi VÄGA terav valu sisse paremale küljele, pigem ettepoole, roietest ehk 5 cm allpool. Justkui noaga oleks torgatud. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sapikivi on kindlasti üks võimalus aga mitte ainus. Soovitan pöörduda perearstile uuringute tegemiseks - ainult valu kirjelduse järgi pole mõtet oletada.

Loe edasi

Lipoom katki

Tere! On olnud seljal pikemat aega lipoom, selle on ka nahaarst tuvastanud. Umbes kuu aega tagasi hakkas se sügelema ja sinna oli tekkinud vistrik, mis ka katki läks ja sealt tuli välja paksemat valget ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist ei ole lipoomiga, see on ateroom (rasunäärme tsüst). Kui põletik taandub, peaks selle kirurgiliselt eemaldama.

Loe edasi

Kurgu mandlite põletik

Tere. Mul on olnud kuskil 3 nädalat mandlite valu. Sain esmaspäeval antibiootikumid peale, sest perearst arvab, et on krooniline mandlipõletiku. Olen 3 korda elus pääsenud mandli opist (opi eelsel päeval ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult valu pole näitaja. Kui on ka üldnähud palaviku näol, mis antibakteriaalse raviga ei taandu, peaks end näitama kõrva-nina-kurguarstile. Perearst peaks ikkagi suunama.

Loe edasi

Niitide väljavõtmine peale pimesoole op

Tere, mul tekkis selline mure, et mulle ütles kirurg peale seda kui mind välja lasti, et niidid võib ära võtta nädal pärast välja saamist. Kas see info on õige või vale?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Info õige, päev siia-sinna rolli ei mängi.

Loe edasi

Päraka valulikkus

Tere,et selline delikaatne lugu..
Avastasin hommikul istutes päraka valulikkuse,katsudes oleks nagu mingi lisatükk seal ja kui kõvemini köhida lööb ka valu sisse,samas pidevat valu pole,aegajalt ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi sobiks hemorroidaaltromboosile. Alustama peaksite kindlasti perearstist, kes siis vajadusel suunab kirurgile. Varajane trombi eemaldamine kiirendab paranemist.

Loe edasi

Küüs jäi auto ukse vahele

Jätsin kuu aega tagasi oma sõrme auto ukse vahele. Kuna olen rase siis mulle rö.pilti ei tehtud ja tundub, et luu katki pole. Arst arvas et katki võib olla sõrme ots, aga see kasvab ise kinni. nüüd olen ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite oma sõrme näitama kirurgile. Võimalik, et vana küüs tuleks eemaldada, et uuele ruumi teha.

Loe edasi

varbavalu

Tere.
Teine varvas sai suvel vigastada, väike puukild tekitas väiksese haava . See läks vihaseks ja varvas paiste, panin peale kompressi, paitstetus ja punetus taandus, paari päeva pärast kordus ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Valu põhjuseid võib olla erinevaid - verevarustuse puudulikkus, liigese põletik, pehme koe infektsioon. Ilma nägemata nende vahel vahet teha pole võimalik. Soovitan näidata perearstile.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: