Viis portsjonit puuvilja päevas ei pruugi vähiriski vähendada

Viis portsjonit puuvilja päevas ei pruugi vähiriski vähendada

New Yorgi teadlaste uuringu tulemustest selgus, et päevas soovitusliku viie portsjoni puu- ja köögiviljade söömisel ei pruugi olla olulist mõju vähiriskile.

Uuring, mis hõlmas peaaegu 500 000 inimest Euroopas, kes sõid keskmiselt neli portsjonit puu- ja köögivilju päevas, näitas, et puu- ja köögiviljade tarbimise ning vähiriski vähenemise vahel on väga väike pöördvõrdeline seos, kirjutab Fox News.

USA riikliku vähiinstituudi ajakirjas Journal of the National Cancer Institute avaldatud uuringu tulemused näitasid, et iga täiendava kahe portsjoniga väheneb inimese vähirisk vaid 3% võrra.

New Yorgis asuva Mount Sinai meditsiinikooli teadlase Paolo Boffetta juhitud uurimisrühm analüüsis 23 Euroopa keskusest saadud andmeid ja võrdles inimeste toitumist ning ajavahemikus 1992–2000 tuvastatud vähijuhtude arvu.

Ka uuringu EPIC (European Prospective Investigation into Cancer) läbiviijad leidsid, et suures koguses puu- ja köögiviljade söömine oli kasulikum nendele, kes jõid alkoholi ja suitsetasid palju.

Uuringu autorid lisasid, et tulemused võivad olla kallutatud, sest korrapäraselt rohkesti puu- ja köögivilju söövad inimesed astusid suurema tõenäosusega ka aktiivseid samme oma tervise heaks tervikuna.

Kas see artikkel oli kasulik?

Jaga

 

Lisa kommentaar

Saada