Ei saa aru 27.07.22 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Köisin täna HCG testi tegemas aga ei saa sellest vastusest aru

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Terr, vastuses on rasedushormoon kõrge, seega olete rase. Selline väärtus võiks olla 6-.8 raseduse suuruses.DrKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Suurenenud voolus pärast emakakaela õmblusi

Tere.

Olen esimest korda lapseootel ja hetkel on raseduse pikkuseks 21+6.
18.09 tekkis mul peale vahekorda verejooks, peale mida laksin kohe Pelgulinna erakorralisse vastuvõttu. Enne ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane

Vastasin sellele küsimusele, aga siis veelkord:
rasedatel on füsioloogiliselt voolust rohkem, millel on kaitsev iseloom. ...

Loe edasi

Suurenenud voolus pärast emakakaela õmblusi

Tere.

Olen esimest korda lapseootel ja hetkel on raseduse pikkuseks 21+6.
18.09 tekkis mul peale vahekorda verejooks, peale mida laksin kohe Pelgulinna erakorralisse vastuvõttu. Enne ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane

Rasedatel on ka füsiloogiliselt tupevoolust rohkem, millel kaitsev iseloom. Igasugused manipulatsioonid võivad voolust muuta. ...

Loe edasi

Hemorroidid raseduse lõpus

Tere!

Olen 36.nädalat rase ning viimastel päevadel hädas hemorroididega. Need küll otseselt ei valuta ega veritse, kuid igakord peale WC-s käimist pressivad need välja (ka urineerima minnes). ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 33-aastane

Teie kirjast loen: "Kõhukinnisust ei ole. Vahepeal on tunne, et pärasool on täitsa väljas ja väga ebameeldiv on."
Need ...

Loe edasi

Laps

Tere
Tahaksin teada mitmendal rasedusnädalal saab teha looteveele isadustesti?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 21-aastane

Kindlasti on selline soov tasuline teenus. Arstid peavad arvestama ka kõikide seadustest tulenevate ettekirjutustega.
Soovitan ...

Loe edasi

Surrogaatema

Tere! Minul on väga väike võimalus lapsi saada ja viimased 5aastat pole see ka õnnestunud.
Kuhu ma peaksin pöörduma täpselt et surrogaatema saada ja endale laps saada.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 25-aastane

Kaasajal on head uuringu võimalused. Soovitan pöörduda Tartus dr Aivar Ehrenberg või Tallinnas itk.ee dr Kai Haldre poole, kes ...

Loe edasi

Uus rasedus

Tere!
Sünnitasin 3,5kuud tagasi esimese lapse. Päevad pärast sünnitust algasid 17.august ja kestsid 6päeva. Esimeses vahekorras peale sünnitust olin alles 11.september. Äpi järgi pidid uued päevad ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Arstidele on vajalikud täpsed andmed: sünnitamise kuupäev, kas toidate rinnaga, kas tarvitate mingeid (hormoon)ravimeid?
Kui ...

Loe edasi

Sünnitusjärgne valu

Tere Doktor

Ca 4 kuud tagasis sünnitasin esimese lapse. Tehti ka episiotoomia, haav ca 5cm. Oli ka üks sisemine rebend, ämmaemand õmbles ca 5 minutit. Verd tuli rohkelt ja taastumise ajal ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 34-aastane

Kindlasti tuleb pöörduda naistearstile. Parim, kui haiglaarstile, kes oli sünnituse juures. Harvadel juhtudel on vajalikud korduvad ...

Loe edasi

vahele jäänud Yarina tabett

Tere!
Tabletipaki esimese nädala jooksul on mul kaks korda jäänud tablett võtmata. Olen võtnud kaks tabletti täpselt järgmisel hommikul ehk 24h hiljem. Olen olnud kaitsmata vahekorras nii enne tablettide ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Suure töenäosusega te ei ole rase, kuid siiski kui pillide pakk võetud ja jääte mensest ootama, mida ei tule, siis tehke rasedustest. Korrata test ka nädala pärast. DRkadastik

Loe edasi

Sünnitusjärgne tüsistus

Tere

Sünnitasin 3.5 kuud tagasi esimese lapse ja pärast tugevat lapse välja pressimist tehti episiotoomia (haav tundub ca 5cm pikk), tekkis ka sisemine rebend 3cm. ÄE tegi 5 minuti jooksul ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kui selline kaebus, peab pöörduma günekoloogile ja tegema sfinkterist UH uuringu. Kui leitakse sfinkteri defekt, siis see tingitud pigem sünnitusest, mitte episiotoomiast. Võimalik et lihased veel ...

Loe edasi

Biokeemiline rasedus?

Tere Dr Kadastik.

Selline küsimus.

09.08 algas menstruatsioon.
22.08 oli IUI protseduur.
04.09 nägin vaiksest maarimist.
Arvasin, et algasid päevad. Kuid ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kindlalt ei saa väita ,et teil pole emakavälist rasedust, see selgub, kui olete UHs käinud. Siiski jääb mulje,et on biokeemiline rasedusu,mis pole edasi arenenud. DRKadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: