Katkemise oht? 23.05.22 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!
Minul mure järgmine.. Olen 5+5 nädalat rase. Rasedustestid väga tugeva triibuga, hcg tõusnud: 522 - 1543 - 8212. Siiani olid sümptomiteks krambitav alakõht ja aegajalt tunda andev alaselg, täna hommikul tekkis aga kerge veritsus, mis ehmatas väga ära.
Käisin emos, kus nähti kolme võimalikku lootemuna ning öeldi et ühes neist vist verevalum, et häguse struktuuriga. Rebukotti ega loodet ei nähtud. Parem munasari pidi kahe kollaskehaga olema ja öeldi, et hüperstimuleeritud ehk siis väga suured.
Mis see kõik nüüd tähendab? Saan aru et rebukotti ja loodet polnud võib-olla näha kuna liiga vara on aga mida tähendab see verevalum? Tean, et hematoomi seostatakse ka raseduse katkemise ohuga..
Kas vajalik oleks võimalikult vaikselt asja võtta või kui suur tõenäosus on, et kõik üldse hästi läheb?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane

Kuna olete noor, siis peaks rasestumine ja raseduse kandmine olema kergem ja lihtsam kui vanuse tõustes üle 35. Kahjuks ei selgu põhjus, miks pidite kasutama ja kasutate praegu hormoonravimeid?
Tundub, et kõikide kaebuste nimetuseks on ikka rasedus. Kuna olete rase esmakordselt, siis kõik kaebused on nn uued. Vaid aeg annab arutust. Kui soovite sünnitada, siis kiiret ei ole. Rasedale on ikka soovitav raseda režiim. Hea ja kaasajal huumorina tunduv näide nõuka ajast on: "mitte ratsutada, mitte sõita mootorrattaga"...
Olen teiega nõus: "... vajalik oleks võimalikult vaikselt asja võtta ..."

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee 24/7

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Lennureis esimese trimestri ajal

Tere!

1) Kas kehtib mingi üldreegel, et esimesel trimestril lendamine suurendab raseduse katkemise riski? Milliseks peate varajase raseduse staadiumis lennureisiga seotud riske?
2) Kas ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Raseduse katkemine on olukord, mille puhul emakasisene rasedus lõpeb enne 22.rasedusnädalat. Erinevate uuringute põhjal katkeb kuni 50-70% kõikidest rasedustest. Enamik neist katkeb nii varases järgus, ...

Loe edasi

Alakõhuvalu ja kerge määrimine

Tere!
Eelmine nädal 15.07 sain teada, et olen rase, ja praegu käimas raseduse 5. nädal. Alatest testi tegemisest on alakõhus olnud pakitsustunne ja õrn valu nagu päevade ajal (mitte pisteline ja ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, vàhene valu ja justkui menstruatsiooni algamise tunne on sageli raseduse algusjàrgus. Ka váhene máàrimine voib olla. Samas ei válistaks raseduse katkemise ohtu. Seksist parem hoiduda ja ka suuremast ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: