Sbort 02.02.22 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere. 11.02 on mul arsti aeg, selleks kuupäevaks on mul umbes 11 nädalat ja 6 päeva rasedust.
Kuna see on esimene rasedus, ma veidi kardan aborti. Kui ohtlik see vōib olla kui rasedus on nii suur? Ja kas on võimalik medikamentoosne abort, ning kui suured on riskid?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Tunnen teile kaasa, aga kui olete otsustanud, et see on soovimatu rasedus, siis muud võimaluist ei ole selle katkestamiseks kui kirurgiline abort. Väljendage arstidele ja õdedele oma muret ja hirmu delikaatselt ning paluge leebelt nende abi. Kaasajal tehakse kõik valulikud ambulatoorsed operatsioonid narkoosis. Kui soovitatakse jääda üheks ööks haiglasse, siis nõustuge. Rasedus on suur, Eestis lubatud katkestamise 11+6 ülemine piir, tüsistuste oht, ka verejooksu oht on kõrgem. Kuid haiglatingimustes saab riske maandada, saab koheselt sekkuda ja ravida.
Medikamentoosseks abordiks on seatud madalam piir.
Kindlasti hakake koheselt hoiduma soovimatutest rasedustest kaasaegsete meetoditega. Arutage neid arsti või ämmaemandaga. Tehke kõik selleks, et ei peaks enam nii suurt muret ja ärevust üle elama. Alati võite broneerida aja vastuvõtule.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee 24/7

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Может ли тянуть низ живота

Может ли тянуть низ живота на сроке 6+2 ? Тянет редко, может 1 раз в день, может раз в 3 дня. И в последние 2 дня ощущается тяжесть в животе.
Выделения обычные.
Очень просто волнуюсь, а к ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 28-aastane

Teie kirja lugedes jääb küll mulje, et tegemist on sageli esinevate ebamugavustega, mis kaasnevad rasedusega. Soovitan külastada ...

Loe edasi

Valud alakõhus, hCG näit ning kaasnevad haigused.

Tere!

Küsimus seotud esmase rasedusega.
Viimaste päevade esimeseks päevaks 30.juuni.

Augusti alguses peale mensese 2/3 päevast hilinemist esimene rasedustest positiivne ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 21-aastane

Saan aru, et teid võib õnnitleda soovitud raseduse puhul ja oodatava sünnituse puhul. Olete tubli, et tegite otsuse noorelt, ...

Loe edasi

Raseduse ajal määrimine?

Tere!

Olen väga mures ja segaduses, nimelt sain 31.07 õhkõrna triibu, olen vahepeal teinud pidevalt teste ja igapäevaga tumenenud triip, täna hommikul oli juba päris tume. Muidu päevad oleksid ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Raseduse algul võibki olla pisut määrimist oletetava menstruatsiooni ajal. Kui ei teki verejooksu, siis on korras. Arsti juure minge kui teil rasedust võiks oletada 6-8 nädalat. DRKadastik

Loe edasi

millal võib uuesti proovida rasestuda?

Tere!
Mul tekkis iseeneseslik abort 10 nädalal. Käin 6+1 arstil on kõik korras. Kuna laps oli väga oodatud ja planeeritud siis on väga kahju, et ta ära tuli ja olen füüsiliselt ja vaimselt väga läbi. ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Kui tsükkel taastub, võite 2 kuu möödudes uuesti proovida rasestuda.DRKadastik

Loe edasi

Kas minna tegema veretesti?

Tere!
Nimelt mure selles, et 20.07 pidi menstruatsioon algama ja need on tavaliselt ikka väga regulaarsed.
Enne olid ikka kõik sümptomid - hellad ja paistes rinnad, siis kui menses pidi juba ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane

Vastasin eile sellele küsimusele, siis veelkord:
olukord sõltub otsusest, kas sooviksite sünnitada või mitte?
Kui ...

Loe edasi

Kas minna tegema veretesti?

Tere!
Nimelt mure selles, et 20.07 pidi menstruatsioon algama ja need on tavaliselt ikka väga regulaarsed.
Enne olid ikka kõik sümptomid - hellad ja paistes rinnad, siis kui menses pidi juba ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane

Otsuse tegemisel on tähtsaim teie soov juhuks kui on rasedus? Kas soovite sünnitada?
Kirjutage üles viimase menstruatsiooni ...

Loe edasi

Ei saa aru

Käisin täna hcg testi tegemas aga tulemusest ei saa aru midagi.. kas on midagi halba?
Äpi järgi peaks täna 6+1 olema. Viimane mens oli 13.06.2022
Arstile alles saan 11.08

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 27-aastane

Kuna soovite sünnitada, siis on ju hästi. Rasedust kinnitab juba HCG tõus üle 5 ühiku juhul, kui välistatud on patoloogilised ...

Loe edasi

Ei saa aru

Köisin täna HCG testi tegemas aga ei saa sellest vastusest aru

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Terr, vastuses on rasedushormoon kõrge, seega olete rase. Selline väärtus võiks olla 6-.8 raseduse suuruses.DrKadastik

Loe edasi

torked alakõhus

Tere

Olen 37nädalat rase ja täna hakkasid kuidagi ebameeldivad ja valusad torked alakõhus, kas see on tavaline või võib see viidata peatsele sünnitusele? Ka pissil on raske käija, tükk aega ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Kõik ebamugavused viitavad sellele, et varsti saabub oodatav, täiskantud raseduse lõppedes, sünnitus.
Paratsetamool ja ...

Loe edasi

Endomeetrium

Sooviksin teada, mida tähendab selline leid endomeetriumis. Kas rasestumine on nüüd välistatud?
Inaktiivne endomeetrium
HE, VG, PAS, CD138. Uuritud 1 plokk. Histoloogiliselt endomeetriumi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Ter, rasestumine küll ei ole välistatud. Tegemist polüübiga emakas. Anamnees on minule teadmata, seega raske hinnata täpset leidu, kuid kui tegemist kerge fibroosiga, siis vajate hormoonravi selleks et ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: