Valud peaöe vahekorda 19.10.21 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere
Nimelt oli mul kaks kuud tagasi raseduse peetumine ja tegin tableti aborti, ning peale seda kuu hiljem hakkas pidevalt vasak munasari valutama, avastati 2 cm tsüst ja väikesed platsenta tükid. Käisin 4. Oktoobril hüsteroskoopias ja tükid eemaldati ja öeldi, et tsüst on kokku vajunud kuod endiselt vasak munasari pidevalt valutab ja vahekord on valus kui partner nö ”sügavamale läheb. Veritsust siiani pole veel hakanud.
Arsti juures olid koik proovid korras ja pōletiku vms ei leitud.
Ette tänades

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 18-aastane

Abort on munasarjadele ja kogu organismile šokk, hormoonide muutus on ebaloomulikult ülikiire.
Kuid igasuguse meditsiinilise sekkumise tagajärjel võivad ägeneda organismisisesed põletikutekitajad ja põletikud. Esmalt tuleks välistada munasarja põletikud, oluline on CRV C-reaktiivse valgu analüüs verest, välistada tuleks STLI sugulisel teel levivad infektsioonid, eelkõige urogenitaalne klamüdioos, gonorröa, Mycoplasma Genitalium jms.
Kui need on välistatud, siis valude puhul võiks tarvitada valuvaigisteid. Kui te ei tarvita RVV rasedusvastaseid vahendeid, siis toimuvad ovulatsioonid, mis samuti võivad olla tuntavad.
Tehke otsus, kas soovite rasestuda või rasedusest hoiduda, sellest sõltub patsiendi käsitlus ja ravimeetodid. Alati võite tulla vastuvõtule.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee 24/7

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Verejooks

Tere. Mul on selline probleem, et algul peale sünnitust oli verejooks ja väljusid suured tükid, kuid 3 päeva peale sünnitust on verejooks peatunud.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 19-aastane

Kahjuks unustasite kirjutada, millal oli sünnitus ja kas ta oli füsioloogiline?
Kaks kuud peale sünnitust on nn lohhiavoolus. ...

Loe edasi

SOS pill ovulatsiooni ajal

Tere,

Olen väga mures võimaliku soovimatu raseduse pärast. Äkki oskate nõu anda, kui ohtlikus seisus ma olen. Stress lihtsalt tapab. Ma ei kasuta hetkel aktiivse suguelu puudumise tõttu ühtegi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

TERE, SOS pillid võivad põhjustada valusid ja ka tsüklihäireid.Seega menses võibki nüüd hilineda. Pesastumist küll nii kiirelt ei toimu(tavalislet võtab aega umbes 7 päeva kui viljastatud munarakk jõuab ...

Loe edasi

Rasedus

Tere
Selline mure, et rasedustest näitab positiivset, tegin mitu tk, mitu päeva järjest. Eile käisin ÄE vastuvõtul, aga ta ei näinud midagi. Ütles, et ei tasu muretseda vb mul toimus viljastumine ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 35-aastane

Esimene raseduse tunnus on menstruatsiooni hilinemine/menstruatsiooni peetus. Kui ka rasedustest on positiivne ja HCG on kõrgem, ...

Loe edasi

Rasedus ja tatoveerimine

Tere! Kui ohtlik on minna tatoveerima umbes 8nda raseduse nädala ajal(ei ole veel arstile jõudnud ja pole kindel, kui kaugel rasedus on). Lugesin, et on mõningad riskid. Aga samas pole kuskil nagu päris ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 19-aastane

Küsimusi reguleerib Eesti Naistearstide Seltsi rasedate jälgimise ravijuhend:
https://www.ens.ee/ravijuhendid/synnitusabi
Loe edasi

Alkohol ennem kahte triipu

Tere. Sain täna kaks triipu. Päevad on üle läinud kuus päeva. Käivad regulaarselt. Küsimus nüüd selles , et häbi küll öelda , aga on selline periood kus ikka iga õhtu sai ära joodud kaks pudelit veini. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 31-aastane

Olete tubli ja vastutustundlik, et tunnistate oma nõrkusi. Mulle meeldib arvamusliidrite öeldu: "Kui rasedus on tekkinud, siis ...

Loe edasi

Vähenenud Trombotsüüdid

Tere!
Olen 33+ nädalat rase( tähtaeg 28/24 dets 2021) , käisin viimati Ämmaemanda vastuvõtul 10.11...minu trombotsüüdide arv on järk järgult vähenenud.
25.06 hgb 136 , trombotsüüdid 131

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane

Kliinilise vere analüüsi vaadatakse kompleksselt kõikide näitajate suhtes. Rasedatel muutuvad kliinilise vere ja ka teised analüüsid. ...

Loe edasi

Rasedus ja kemikaalid

Tere

Olen 6 nädalat rase. Joonistasin markeritega, millel on tugev lõhn. Ühel hetkel tundsin pearinglust, värvisin markeritega kokku umbes 15min. Peale seda tegin akna kohe lahti.
Kas ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 33-aastane

Suure tõenäosusega on tegemist esimese oodatava sünnitusega, kas on nii? Raseduse alguses, eriti esimese raseduse ajal, esineb ...

Loe edasi

Veritsus

Eile05. 11.21 avastasin wc käies et on hakanud määrima. (olen 8nädalat lapse ootel). Valusi ega midagi sellist ei ole. Vaid veidi veritseb.
Kas ja kuidas edasi toimida.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, raseduse algul võib olla määrimist oletetava menstruatsiooni ajalja sellest pole midagi. Võib olla ka tegemist algava ähvardava raseduse katkemisega. Vältige vahekorda ja raskuste tõstmist ning ...

Loe edasi

Naise steriliseerimine

Tere, uurin Naise steriliseerimise kohta. Kas tõesti muidu ei saa seda teha kui on ainult üks laps? Olen soovinud koguaeg ühte last. Sain, väga õnnelik ja rahul . Aga rohkem ei soovi lapsi, ja mõte uuest ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane

Tunnustan kaasaegset mõtlemist ja otsust. Eestis jt arenenud maades võib munajuhad sulgeda ja meestel teostada vasektoomia alates ...

Loe edasi

Rasedus

Tere.

Oktoobri alguses tuvastati rasedus. Viimane meses oli 26.august. Käisin täna ulrahelis ja nädalaid lootemuna järgi 6 aga lootemuna oli tühi. Kutsuti järgmine nädal tagasi aga mingit ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, tavaliselt ongi nii, et kui on kahtlus tühjale lootemunale, siis nädala pärast ikkagi veel vaadatakse üle.Väike võimalus on, et rasestumine toimus hiljem kui mensese järgi arvestatakse. HCG on ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: