Hormoonid 29.10.19 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Olen 28-aastane noor daam ja mureks menstruatsiooni katkemine. 1,5 aastal on olnud vaid paar korda väga kerget mensest. Lasin hiljuti teha testid, mille vastused saabusid täna. Kuna naistearst, kelle poole pöördusin (esimene arstiaeg), rääkis väga vaest eesti keelt, siis uuriksin oma testi kohta siin. Minu tulemused olid sellised: FSH - 5.6 / LH - 1.10 / Östradiool - 124.7 / Prolaktiin 167 mlU/l. Kas siin on midagi ebaloomulikult kõrget/madalat? Testide võtmise aega ei oska kuidagi paigutada tsüklisse, sest menstruatsioon puudub. Puudumine on tulnud ka kunagi varasemalt ette (ca 5. a tagasi katkes see ka kuudeks).

Esimesel ülevaatusel mainis arst, et limaskest emaka ümber on peaaegu olematu ning määras nüüd östrodiooli (G03CA03 östradiool) tabletid, et esialgu kasvatada limaskesta. Ta arvas, et kunstlik kasvatamine kestab pool aastat ja siis ta määrab teised hormoonid. Kas see tundub õige lähenemine? Ja kas peaksin veel midagi ehk enne kontrollima? Ja mis need testid mulle näitavad? Ja mis võiks olla katkemise põhjuseks?

Tervitades

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

tere, östrogeeni väärtus on normi alumie piiri peal, seega ösrogeenravi on näidustatud. Soovitaks ikkagi 3 kuu möödudes kontrollida Uhs emaka limaskesta ja vajadusel lisada kollaskeha hormooni, et tsükkel tuleks. Muud hormooninäitajad on korras. DR Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Steriliseerimine

Tere!
Kas steriliseerimist on võimalik tagasi pöörata?
5 aastat tagasi sain ajuinfarkti, olen lähisuhte vägivalla ohver, millest tingituna sai survestatud mind steriliseerima.
Soov oleks ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Steriliseerimist peetakse taaspöôrdumatuks. Arvestades teie steriliseerise pôhjust ja ka teie vanust, siis antud olukorras vôiks siiski olukorda kaaluda. Esiteks vaja teada, kas teie insult uldse lubab ...

Loe edasi

Rasestumine

On rasestumise soov. Kas omal algatusel võib võtta Inofolic või pean selleks arsti juurde minema?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija.
andmetest selgub, et olete 45-aastane

Kui teie soov on kindel, siis pöörduge koheselt viljatusravi keskustesse kunstlikuks viljastamiseks, mis alates 41. eluaastast ...

Loe edasi

Rasestumine peale aborti

Minu esimene rasedus peetus 8ndal rasedusnädalal. Esialgu anti tablett, aga kuna tekkisid suured valud ja kaotasin palju verd, siis tehti lõpuks kirurgiline puhastus. Üks arst on öelnud, et pärast aborti ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kui olete terve,. siis kolm kuud ootamist piisab . DRKadastik

Loe edasi

Rasedus ja etoricoxib põhinev rohi

Tere!

Kuna käe randmel on korduv valu (sundasendist), siis perearst kirjutas teistkordsel visiidil (valu tuli peale paari kuud tagasi) välja rohu toimeainel etoricoxib (90mg) kuuri 7 päeva ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere , seda ravimit (arcoxiat) ei soovitata raseduse ajal kasutada. See peaks olema kirjas ka ravimi infolehel. DRKadastik

Loe edasi

Peetunud rasedus

Tervist! 8+2 nädalal käisin end rasedana arvele võtmas, tuli välja, et rasedus oli peetunud 6+5 ja rebukott oli tühi. Sain puhastuseks aja ja esimese tableti kaasa. Kui olin esimese tableti ära võtnud, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 28-aastane

Olen raviarstidega nõus, kaasajal on abordi valikmeetod eriti sünnitamata naistele tablettabort ja äraootav taktika. Alati võib ...

Loe edasi

Testi nimi

Tere!
Olen 7 nädalat rase kuna pole enam päris noor (36a) siis tahaks teada selle testi nime mis näitab, et minu sündiv laps on täiesti terve. Neid teste on palju erinevaid ja erineva hinnaga aga ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Teste on palju ja erinevaid:
I trimestri uuringud: kuni 13+6 OSCAR test, Panorama test
https://www.ultraheli.ee/et/i-trimesteri-uuringud
II trimestri uuringud: ...

Loe edasi

SOS pill ja tsüklihäire

Tsükkel 24-25 päeva, kestvus 3-4 päeva
10. augustil algas tsükkel.
18. augustil võtsin Escapelle (kaasnes iiveldus, kehatemperatuuri tõus)
2-3. september nagu oleks päevad aga vereeritus ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, nende tablettide võtmise järgselt võibki tsükkel häiruda. Seega tsüklihäire on üsna tavaline. Menstruatsioon võib tulla natuke varem ja vahepeal on määrimist. Kindlasti peate olema kaitsutud vahekorras, ...

Loe edasi

Platsenta emakakaela lähedal

Tere!
Olen 16 nädalat rase ja sain teada, et platsenta asub vasakul küljel emakakaela lähedal. Täpset mõõtu ei tea. Arst ütles et seni muretsema ei pea kuni ei veritse. Aga mina ikka mures ja tahaks ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere Sageli võibki platsenta olla madalamal kui võiks olla, see tähendab et emakakaela lähedal. Suure tõenäosusega raseduse kasvades see tõuseb ka üles ja mingeid probleeme ei ole. Harva jääb platsenta ...

Loe edasi

Pillide lõpetamine ja päevade hilinemine

Tere!
Kasutasin veidi üle aasta Marionelle pille (eesmärgiga rasedusest hoiduda). Pillide kasutamise ajal olid päevad väga regulaarsed. Probleeme ei esinenud kunagi. Otsustasin teatud põhjustel (mitte ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, sageli võib olla, et tsükkel taastub mõne kuuga peale pillide lõpetamist, samas pole välistatud ka rasedus, seega tehke rasedusetest. DRKadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: