Menstruatsiooni hilinemine 20.05.18 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Menstruatsiooni algus on tänaseks hilinenud 3 päeva, kuigi muidu on regulaarne. Internetist uurides oli ühe hilinemise põhjusena välja toodud ka rutiini muutust näiteks puhkus. Kas see kehtib juhul kui puhkus on ovulatsiooni ajal? Minu puhkus algas 2 päeva enne seda kui oleks pidanud menstruatsioon algama.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, jah keskkonna muutus, stress jne võivad põhjustada tsüklihäireid. Esmene mõte on muidugi ikkagi raseduse võimalus, kui menstruatsioon peetub. Seega kui peetumine on olnud nädal aega, siis võiks teha rasedustesti.
DT Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Emakakael?

Tere!
Momendil rasedust 12 nädalat. Avastasin kükitades tuppe katsudes juhuslikult tugevama osa ehk siis sellise munakese. Lisasin ka pildi. Peegliga vaadates on see lilla, oletan, et tegu on emakakaelaga. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane

Lisatud fotot on raske kommenteerida, sest inspektsiooni teostame günekoloogiliste peeglitega. Kui on kaebusi või midagi on muutunud ...

Loe edasi

Kas rase?

Tere! Mul viimane mens oli 23.01, nüüd aga on iiveldused ,rinnad hellad, peavalud ja käib ringi, on ka voolust.
Olen teinud rasedustesti...negatiivne. Panin ka arstile aja kinni,alles 30.04. Kas ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 42-aastane

Kui rasedustest on negatiivne, siis on tegemist menstruaaltsükli häirega. Üleminekuiga algab 45-aastaselt, aga paljudel juhtudel ...

Loe edasi

Estrofem ,Duphaston, Rasestumine

Tere

Soovime väga last saada , probleemiks menstr, puudumine.
( olemas 3 last, keisri teel sündinud.)
Käisin hüsteroskoopias sealt kirjeldus:
Kahesarveline emakas+ 3 x ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 37-aastane

Tegemist on koormatud anamneesiga, kaasasündinud emaka väärarendiga ja tüsistunud sünnitusabi anamneesiga, kuna keiserlõiked ...

Loe edasi

Tableti abort ja lendamine peale aborti

Olen 8ndat nädalat rase ning elan oma eestlasest elukaaslasega välismaal. Rasestusin vaatamata kondoomi kasutamisele(mis küll purunes) ning SOS pilli võtmist. Kuna elukorraldus ei võimalda meile hetkel ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 22-aastane

Kahju, et nii juhtus, aga kui olete nii otsustanud, siis soovitan koheselt broneerida aeg Erahaigla Fertilitas naistearsti vastuvõtule, ...

Loe edasi

Seks peale raseduse katkestamist ja sos pillid

Olime mehega kaitsmata vahekorras. Kas peaksin vôtma sos pilli, kui mees tegi suuseksi aga lôpetas ikka minusse?. Kuu alguses sai rasedus katkestatud ja nûûd alustasin pillide vôtmist samal pàeval kui ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 31-aastane

Kahjuks jääb ebaselgeks, kas mainite kombineeritud ja pidevalt tarvitatavaid antibeebipille või räägite ainult SOS pillidest? ...

Loe edasi

Hormoonspiraal ja veritsus

Tere,

mai kuus paigaldati mulle hormoonspiraal. Viimased pool aastat polnud mingit veritsust. Sellel ajal kui oleks päevad pidanud olema, oli ehk üks päev natuke määrimist. Nüüd aga viimased ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, hormoonspiraaliga on kas vähese verega menstruatsioonid või puuduvad üldse. See võib ka muutuda nagu teil. Juhul kui vereeritus on suur nagu tavamenstruatsiooni ajal, siis peaksite kindlasti minema ...

Loe edasi

Hirm raseduse ajal. Kes on lapse isa?

Tere!
Ma olen 12+3 (uh järgi) nädalat rase. 05.11 oli menses.(tsükkel ebareg. Pikenevad mõned päevad)
10.nov käisin ühel majapeol, kus tarbisin palju alkoholi ja mul närib hinge just see, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 25-aastane

Teie mure on mõistetav, kuid olukord on vaimselt keerukas ja on sotsiaalset laadi. Saadan lingi, saate ise edasi uurida:
Raseduse ...

Loe edasi

Rasestumine ja kromosoomhaigus

Tere,
Mõni aeg tagasi sain Teilt väärt nõu. Nimelt seisnes tolleaegne mure selles, et mul katkestati rasedus 31.07.2018 (med. Abort) loote kromosoom haiguse tõttu, täpsemalt trisoomia 18. Rasedus ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane

Tänan hea tagasiside eest. Olen teie raviarstiga nõus: "...oma arst küll ütleb et ma võtaks rahulikult ..."
Kuna olete ...

Loe edasi

Rasestumine külmetushaiguse ajal

Tere,


Soovime naisega last saada. Hetkel on just tulemas naisel need päevad, kus peaks katsetama rasestuda.

Kui ma olen ise just migisse külmetushaigusesse jäänud. Seega ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Paratsetamooli sisaldavad käsimüügiravimid ei mõjuta sperma kvaliteeti ja sellest tulenevat loote/lapse üsasisest arengut , seega võite julgelt tegeleda naise rasestamisega. Kui naine on juba ...

Loe edasi

Rasestumine gripi ajal

Tere,


Soovime naisega last saada. Hetkel on just tulemas naisel need päevad, kus peaks katsetama rasestuda.

Kui ma olen ise just migisse külmetushaigusesse jäänud. Seega ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 40-aastane tubli mees!

Väärite tunnustust, et muretsete ja küsite nõu. Minu üks lemmiklausetest on kogemustele toetudes, et rasedus tekib ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: