Menstruatsiooni hilinemine 20.05.18 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Menstruatsiooni algus on tänaseks hilinenud 3 päeva, kuigi muidu on regulaarne. Internetist uurides oli ühe hilinemise põhjusena välja toodud ka rutiini muutust näiteks puhkus. Kas see kehtib juhul kui puhkus on ovulatsiooni ajal? Minu puhkus algas 2 päeva enne seda kui oleks pidanud menstruatsioon algama.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, jah keskkonna muutus, stress jne võivad põhjustada tsüklihäireid. Esmene mõte on muidugi ikkagi raseduse võimalus, kui menstruatsioon peetub. Seega kui peetumine on olnud nädal aega, siis võiks teha rasedustesti.
DT Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

I trimestri uuringu (NT mõõtmine) tulemused

Tere!

Käisin hiljuti esimese trimesti uuringul (NT) ja sain vastuseks sellised tulemused:

A. uterine mean PI 1,64, equivalent to 1,0026 MoM.
Mean MAP 83,6 mmHg, equivalent ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane

Olete noor ja terve, muretsemiseks põhjust ei ole. Uuring on normi piirides. Kui oleks olnud midagi vajalik korrata, oleks teile ...

Loe edasi

KV ja test

Tere!
Olen 33 aastane naisterahvas. Praegu olen teist korda rase. Esimene rasedus kulges väga hästi. Käisime I trimestri UHs. UH järgi oli täpselt 13 nädalat. Ninaluu visualiseeris, südamelöögid ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Kirja lugedes tundub, et kui juba küsite, siis ikka on mure. Sünnitusabis on igal uuringul oma aeg. Hiljem reeglina ei saa kõiki uuringuid teha. Seetõttu arutage oma raviarstiga ...

Loe edasi

Kas kasutada SOS pilli või mitte?

Olin partneriga koos eile (4.08), otsest suguühet ei toimunud, kuid "hellitasime" üksteist kätega jne. Partneril seemnepurset ei toimunud ja niipalju kui teada siis ka sellele eelnevat vedelikku ei eritunud. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 21-aastane

Vastab tõele, mitte kunagi ei ole võimalik teada saada, kas rasedust üldse oligi. Enamasti tarvitataksegi SOS pilli ikka ärevuse ...

Loe edasi

Tühi lootemuna

Viimane menstruatsioon algas 10. juunil ning ovulatsioonitest oli positiivne 27. juunil, mil toimus ka vahekord. Tsükkel kõigub mul vahemikus 28-34 päeva. Käisin täna, s.o 27.07 UH-s ning arst leidis lootemuna, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 31-aastane

Kogu maailmas on kokkuleppeline tähtsaim daatum viimase menstruatsiooni 1. päev. Viljastumist ja embrüo pesastumist ei ole võimalik ...

Loe edasi

Päevade vahele jätmine pillidega

Olen pille võtnud pool aastat ja nüüd on kätte jõudnud aeg, millal tahaks päevi edasi lükata. Jättes pillivaba perioodi vahele, kas peab ilmtingimata võtma terve teise lehe või näiteks võib ka kasutada ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane

Menstruatsiooni saab postponeerida nii, et pillivabu päevi ei jäeta ja jätkatakse antibeebipillidega seni, kuni saate teha pausi ...

Loe edasi

Pikaajaline antibeebipillide kasutamine

Tere. Olen 24-aastane naisterahvas, kes on tänaseks juba veidi rohkem kui 7 aastat kasutanud antibeebipille. alustasin Jasminellega, mida kasutasin umbes 5 aastat kuniks tekkisid komplikatsioonid - veritsus ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Tunnustan, et mõtlete viljakusele juba nüüd, tubli. Pikaks antibeebipillide tarvitamise ajaks loetakse sünnitamata naistel 10 aastat, mis näiteks tõstab rinnavähi riski. ...

Loe edasi

Rasedus

Tere,mure siis selline,et viimased päevad algasid 15mai ja kestsid alla nädala .Ja nädal oli vahet kui hakkasid uuesti aga kestsid kuskil 3päeva ja veritsus oli väike ja tegin rasedustesti eelmisel kuul ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere,, suure tõenäosusega teil rasedus kulgeb normaalselt kui HCG väärtusi vaadata. Tuleks korrata UH uuring. DRKadastik

Loe edasi

Tatoveerimine raseduse ajal

Tere, mul on tatoveerimise aeg järgmine nädal ( rangluu juurde) aga kahtlustan, et võin rase olla. Kindel ei ole ja arsti aeg alles 18.ndal juulil. Küsimus siis selline, kas tatoveerimine on lubatud või ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 28-aastane

Rasedust saab tuvastada rasedustestidega, mis on apteegi käsimüügis ja saab kasutada viljakusmonitor.ee-d.
Esimene raseduse ...

Loe edasi

42 aastane - raseduse algus- kas muretsemiseks on põhjust?

Tere!
Olen 42 aastane, tavalist mõõtu (162cm, 55-57kilo), vererõhk peaks tavaline olema. Ei suitseta. Eelnevalt on olnud neli korras rasedust ja üks peetumine (6 nädal- 17 aastat tagasi). Viimane, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Kuna olete korduvrase, siis olen raviarstiga nõus, et mingeid eriuuringuid ei ole vaja teha, jälgimine on piisav ja vaid aeg näitab, kuidas rasedus areneb ja kulgeb.
Loe edasi

Ultraheli

Tere

Olen 15 nädalat rase. Olen käinud kolmes erinevas ultrahelis kolme erineva spetsialisti juures, kus on pandud erinevad sünnituse tähtajad - KV uuringu tähtaeg kolm päeva menstruatsiooni ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane

Mitte ükski uuring ei näita 100%, millal oli viljastumise aeg täpselt, seda ei saa kahjuks kunagi teada. Võimalik, et soovite ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: