Menstruatsiooni hilinemine 20.05.18 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Menstruatsiooni algus on tänaseks hilinenud 3 päeva, kuigi muidu on regulaarne. Internetist uurides oli ühe hilinemise põhjusena välja toodud ka rutiini muutust näiteks puhkus. Kas see kehtib juhul kui puhkus on ovulatsiooni ajal? Minu puhkus algas 2 päeva enne seda kui oleks pidanud menstruatsioon algama.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, jah keskkonna muutus, stress jne võivad põhjustada tsüklihäireid. Esmene mõte on muidugi ikkagi raseduse võimalus, kui menstruatsioon peetub. Seega kui peetumine on olnud nädal aega, siis võiks teha rasedustesti.
DT Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Õhkõrn joon

tere minul selline küsimus. Tegin rasedustesti, millel oli õhkõrn joon. Testi tegin 6 päeva enne oodatavaid päevi. Ja 3 päeva ennem oodatavaid päevi algasid päevad. Aga need lõppesid järgmise päeva õhtuks ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 28-aastane

Raseduse esimene tõestatud tunnus on menstruatsiooni hilinemine/ menstruatsiooni peetus, mida loetakse kindlasti alates 36. päevast. ...

Loe edasi

Rinnad

Tere
rasedustest nagunii ei näitaks midagi veel. Kuid kas see on normaalne, et enne päevi võib tekkida rindadesse sama tunne selle peale, kui mees neid väga palju katsub ning mudib, nagu nad läheks ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 33-aastane

Raseduse esimene tunnus on menstruatsiooni peetus/menstruatsiooni hilinemine. Kirjutage üles iga menstruatsiooni 1. päev. Kuna ...

Loe edasi

Kas võin olla lapseootel

Tere, soovin pöörduda küsimusega, kas võin olla lapseootel ja kas in võimalik, et tõesti nii vara tulevad sümptomid. Tegemist oleks esimese rasedusega. Nimelt olin vahekorras 07.01.22, 08 ja 10 ndal ja ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 20-aastane

Esimene raseduse tunnus on menstruatsiooni hilinemine ehk menstruatsiooni peetus. Tähtsaim daatum on viimase menstruatsiooni ...

Loe edasi

Rasedus

Tere
Selline mure, et rasedustest näitab positiivset, tegin mitu tk, mitu päeva järjest. Eile käisin ÄE vastuvõtul, aga ta ei näinud midagi. Ütles, et ei tasu muretseda vb mul toimus viljastumine ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 35-aastane

Esimene raseduse tunnus on menstruatsiooni hilinemine/menstruatsiooni peetus. Kui ka rasedustest on positiivne ja HCG on kõrgem, ...

Loe edasi

Lennureis esimese trimestri ajal

Tere!

1) Kas kehtib mingi üldreegel, et esimesel trimestril lendamine suurendab raseduse katkemise riski? Milliseks peate varajase raseduse staadiumis lennureisiga seotud riske?
2) Kas ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Raseduse katkemine on olukord, mille puhul emakasisene rasedus lõpeb enne 22.rasedusnädalat. Erinevate uuringute põhjal katkeb kuni 50-70% kõikidest rasedustest. Enamik neist katkeb nii varases järgus, ...

Loe edasi

Menstruatsiooni hilinemine

Tere, olen 18-aastane naisterahvas ning olen mures milline on kõige tõenäolisem põhjus mu antud murele. Nimelt oli mul viimati menses 2.mai ja kestis 6päeva, peale seda senini pole. Olen teinud ka korduvalt ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 18-aastane

Õigeim vastus on, et broneerige koheselt aeg noortekabinetti vastuvõtule. Kui rasedustestid on negatiivsed ja rasedust ei diagnoosita, ...

Loe edasi

Tatoveerimine raseduse ajal

Tere, mul on tatoveerimise aeg järgmine nädal ( rangluu juurde) aga kahtlustan, et võin rase olla. Kindel ei ole ja arsti aeg alles 18.ndal juulil. Küsimus siis selline, kas tatoveerimine on lubatud või ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 28-aastane

Rasedust saab tuvastada rasedustestidega, mis on apteegi käsimüügis ja saab kasutada viljakusmonitor.ee-d.
Esimene raseduse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: