Pillid 12.05.18 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere

Võtsin 7. mail viimase beebipilli (diane35) ja siis hakkas tabletivaba nädal. 9. mail olin kaitsmata vahekorras. 11. mail hakkasid oodatud päevad tavapärasel ajal. Ma ei soovi enam pille võtta, aga kas peaksin veel viimast korda ühe pakiga alustama? Kas on mimgisugunegi vôimalus, et vóisin rasestuda kaks pãeva ennem menstruatsiooni algust?

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere. Kui te olite kaitsmata vahekorras tabletivabal nädalal, siis te ei saa rasedaks jääda. Kui te pille ei soovi enam võtta, siis lihtsalt enam ei võta, kui tegelikult peaksite alustama skeemi järgi. Muidugi sellest ajast peate kasutama muid rasestumisvastaseid vahendeid küll.
( nt. kondoom).

dr Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Rasedus!

Tere!Olin kaitsmata vahekorras 10.07.2017 peale mida võtsin sos pilli(sama juhtus ka 11.07 siis pilli enam ei võtnud) 17.07 algas veritsemine mis kestis 2 päeva,tsükli pikkus peaks olema 24 p.Endale tundus ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere väga kindlat ei saa öelda, aga arvestades teie UH tulemust ja teie vahekorrapäevi, siisi rasestumine toimus pigem24 juuli vahekorrast. DRKadastk

Loe edasi

SOS-pilli kasutamine ja edaspidine soov rasestuda.

Tere!

Sooviksin küsida natukene lisainfot, kuna sellekohast informatsiooni kahjuks ei leia, kui siis vaid foorumitest, kuid neid ei pea pädevaks infoallikaks. Eelmise aasta 3-ndal novembril ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud B!

Andmetest selgub, et olete 30-aastane. Kuna olete sünnitanud, olete olnud korduvalt rase ja olete noor, siis tõesti mureks põhjust ei veel ole. Kunagi tarvitatud SOS pillid tänast ...

Loe edasi

Kahel järjestikkusel kuul on raseduse katkemine

Tere,

Ma olen 38 a, mul on 2 last – sündinud 2009a ( rasedus kulges normaalselt, tavasünnitus), 2014 a oli preklampsia ja sündis keisrilõikega laps enneaegsena 31 nädalal. Nüüd soovime 3 ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Tegemist on nn biokeemiliste rasedustega ja raseduste katkemisega väga varajases staadiumis, mida esineb sageli. Kuna tähtsaim tegur on munaraku vanus, siis kahjuks raseduspatoloogia ...

Loe edasi

Rasestumine peale müoomi lõikust

28.09.18 eemaldati Lap umbes 6cm suurun müoom. Arst käskis hoiduda rasestumisest 6kuud. Oma teise lapse sain 3a tagasi peale mitmeastast proovimist ja meile tehti ka mitmeid uuringuid ja protseduure..Poisi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, operatsioonist möödas 2 kuud ja seda tõesti natuke vähe. Kõik muidugi oleneb ka kui sügaval müoomisõlm oli, kas õmmeldi lihast jne. Kui sõlm pindmine, siis haav on paranenudj kõik korras. Kui ...

Loe edasi

Uus rasedus peale keiserlõiget

Tere
Tahaksin teada, kui pikk vahe peab olema keiserlõike ja uue raseduse vahel.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Kuna tänapäeval on õmblusmaterjalid teised kui vanasti, seega ei ole väga suurt ajalist piirangut uue raseduse kandmise osas. Teil ju 1 aasta vahet ja sellest piisab et emakaarm on ammu paranenud. ...

Loe edasi

Ureaplasma urealyticum näit 10/4

Olen 21+ 5 nädalat rase ja uriinikülvist leiti Ureaplasma urealyticum. Näit oli 10/4. Külv võeti sest oli suurenenud pidev uriniirimse tunne. Urineerimine valulik ei ole olnud, sügelust, kipitust ei ole ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 28-aastane

Raseduse suuruses 21+5 on enamik antibiootikume lubatud, sest lootel on organogenees toimunud ja edasi on kasvufaasid. Seksuaalsel ...

Loe edasi

rasestumine peale pillide lõpetamist

Tere.
Olen võtnud Lyndinette 20 tablette umbes 2 aastat. Nüüd on tekkinud mõte rasestuda(lapsi veel pole ja pole ka aborti teinud).
siit minu küsimus:
teoreetiliselt kui kiiresti on ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, niipea kui te pillid lõpetate, võite ka kohe rasestuda, ei pea paar kuud ootama nagu sageli arvatakse. Küsimus on ka selles, et te kohe ei pruugigi rasestuda ja kui rasetute, siis on ülihästi. Pillide ...

Loe edasi

terviserike

Tere! Olen äsja saanud vanaemaks ja suur mure.Minia läks esmaspäeval üleni paiste(raseduse tähtaeg oli 12.okt.) ,läks kontrolli ja õeldi,et vererõhk on kõrge.Antitablette ja saadeti koju,nii käis igapäev ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud vanaema,
andmetest selgub, et olet 51-aastane

Teie mure on mõistatav, kuid midagi ei saa muuta tagantjärgi, tuleb elada tänases päevas ja mõelda homsele.
Kahjuks ei ...

Loe edasi

Kirurgiline puhastus ja uuesti rasestumine

Tuvastati raseduse peetumine kümnendal rasedusnädalal, loote südametöö oli seiskunud, umbes kaheksandal nädalal. Arst soovitas kirurgilist puhastust, see toimus 16.10. Lapseke oli väga oodatud ja seda ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, vähene määrimine peale protseduuri on normaalne umbes 2 nädalat, vahel määrib isegi kuni menstruatsioonini. Menstruatsiooni oodake 4-5 nädalat peale raseduse katkestamist. Rasestuda soovitatakse ...

Loe edasi

Rasedus

Tere!Olin kaitsmata vahekorras 10.07.2017 peale mida võtsin sos pilli(sama juhtus ka 11.07 siis pilli enam ei võtnud) 17.07 hakkas menses mis kestis 2 päeva,tsükli pikkus 24 p kas on võimalik et 17.toimus ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 34-aastane

Kahjuks ei ole võimalik täpselt ennustada, millal toimus ovulatsioon ja millal viljastatud embrüo pesastumine.
Jääb mulje, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: