uh-uuring 08.02.08 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere,

Käisin kuklavoldi uhś ja pärast seda sain enda valdusesse uh-uuringu lehe.
Seal on kirjas ,et verevool on patoloogiline.All lisana ,et normaalselt arenev embrüo -20 rasedusnädalal jälgida täpsemalt südame struktuure.
Seda lugedes hakkasin ma päris muretsema kohe. Arst ,küll midagi mainis ,et muretsemiseks pole põhjust aga ikkagi jäi süda kripeldama ja painama,et oleks pidanud ikka arsti käest rohkem pärima.Kas Teie oleksite nii kena ja selgitaks ,mida see diagnoos täpsemalt tähendab? Kas on põhjust üldse muretsemiseks?
Lisan niipalju,et enda analüüsid olid kõik korras. Vanust 28 a. teine rasedus( esimene aastal 98 ja keiser...tuharseisu tõttu), praegune rasedus 12+4.

Ette tänades,
C.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud C.!
Loen Teie kirjast, et Teie raseduse suurus on praegu 12+4.
See on väga väike rasedus ja mingeid ülitäpsustatud diagnoose ei ole võimalik
panna. Kui loode oli elus, vastas ajale, südamelöögid olid jälgitavad,
lootevett oli normaalses koguses, platsenta oli jälgitav ja normaalse
struktuuriga, olid jälgitavad jäsemed, kehatüvi, pea luulised kontuurid, aju
jm., siis oli üldiselt hea uuringu tulemus.
Arvan, et arst tegi märkuse enda jaoks, et vaadata kindlasti üle erilise
tähelepanuga südame strktuur 20. nädalal (+-1 nädal), siis on loote anatoomia
uuring ja kõik organid on palju paremini jälgitavad.
Kuklavolti on võiamlik uurida kuni 13+6.
Meditsiinis on hüperdiagnostika (ülediagnoosimine) alati parem kui
hüpodiagnostika (aladiagnoosimine). Parem rohkem uurida ja kahtlustada kui
mitte uurida ja mitte kontrollida. Olete ju minuga nõus?
Teil on õigus, ikka küsige üle, kui midagi jäi arusaamatuks või tekitab muret.
Meile, arstidele, on kõik väga selge, sest tegeleme iga päev probleemidega ja
nende lahendamisega.
Soovitused:
-tarvitage vitamiine rasedatele ja lisaks foolhapet kuni 1 mg-ni ööpäevas, mis
on väärarendite vastase toimega
-ärge asjatult muretsege, Te ei saa enam muuta loote geneeetikat
-külatage rasedate loenguid, -võimlemist, -vesivõimlemist
-alati võite pöörduda tasulisele ultraheliuuringule: Tallinnnast soovitan
dr.Šois Erahaiglast Fertilitas, telefon 6059600, Tartus dr.Ehrenbergi tasulisi
vastuvõtte.
Kindlasti suunati Teid Triple testile 15.-17. nädalal. Kas on nii? Kui ei, siis
pöörduge ise laborisse, tasuge 3 hormooni eest (peaks olema 300 krooni ringis)
ja saate selle uuringu.
G.Litter, www.naistearst.ee, Dubaist
http://www.jointcongress2008.com/sp/default.asp

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Ultraheli ja hCG

Tere!


5+2 oli hCG üle 9000 IU/L
5+4 ligi 15000 IU/L

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

HCG ja progresterooni tase


Samas HCG tase on siiani tõusnud.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: