Rivotril eakale 18.02.22 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere, minu 97-aastasele ämmale kirjutas perearst taas kord Rivotrili. Eaka seisund, niigi hüsteeriline ja närviline, luululine, halvenes ülimalt, suurenesid kõik kõrvalnähud, mis on kirjas infolehel: ärevus, segasus, uimasus, tasakaaluhäired, kukkumine, hingamisraskused, psühhoos, reaalsuse kadu jne. Kas Rivotrili asemel võiks soovitada mõnda leebemat unerohtu, sest magab ta ainult unerohuga. Rivotrili on ta ilmselt tarvitanud ka varem, ja kahtlustan, et kõik need nähud, mis on teda iseloomustanud, ongi sellest ravimist põhjustatud. Kirjutasin ka perearstile, aga soovin kinnitust, et Rivotril 97-aastasele on vastunäidustatud. Tänan!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Sobiks rahustava toimega antidepressant (näiteks, Esprital 7,5 mg õhtul või Neuroleptikum Ketipinor
12,5 kuni 25 mg õhtul.
Sellest alustage.

Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Alprazolam ja Rivotril.

Kunagi kirjutati välja alprazolam tööstu tulenevate ärevushoogude taltsutamiseks. Veidi hiljem ka rivotril unehäire vastu. Lühidalt - olen nüüd 0.5mg alprazolami ja 1mg rivotriliga päevas elanud kaks aastat. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Melatoniin apteegi vabamüügist on abiliseks. Lisaks perearst või psühhiaater kirjutab antidepressant-rahusti-une soodustaja - Espritali 15 kuni 30 mg öhtul. Praeguste ainete doosi alandada nädalas poole ...

Loe edasi

mida teha

Tere,ma helistasin teile siin kaks nädalat tagasi ja kontsulteerisin,rivotrili võtmise asjus.
Olen seda võtnud 20a.ja nüüd käisin siin Tallinnas dr,Rumjevi juures ja ta kirjutas välja mulle betamaksi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Telefoni teel oli jutuks, et klonasepaami (rivotril) sõltuvuse kõrvaldamine käib läbi neuroleptikumi. Betamaks seda on, ta on ergutava toimega ja sealt siis ilmselt see südame puperdamine ja unehäired ...

Loe edasi

tere lugupeetav

kirjutate, et AD-s narkootilisi aineid pole, aga rahustites või unerohutablettides, kas neeed võivad sisaldada narkootilise aineid, nagu mõned väidavad? Näiteks rivotril või xanax?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Sõnal narkootiline on nii meditsiiniline kui ka juriidiline tähendus. Meditsiiniline -tekitab sõltuvust, näiteks. Rivotril ja ka Xanax kuuluvad trankvilisaatorite rühma (täpsemalt - bensodiasepiinide rühma), ...

Loe edasi

rivotril

Tere,
Palun selgitage ravimite rivotril ja xanax toime erinevusi. Tegemist on ärevus- ja paanikahäirega. Kumba neist peaks eelistama? Eelnevalt olen võtnud xanaxit, kuid arst soovitas proovida ka ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psüühikasse toimivaid arstirohte on palju, ühed on neist trankvilisaatorid e rahustid. Ka seal mitmeid rühmi. Üheks on bensodiasepiinid. Need toimivad kehaliselt ja vaimselt rahustavalt, lihaseid lõõgastavalt, ...

Loe edasi

unetus

Tere,
Mõningate töö- ja eraasjade kokkujookmisel tekkis mul sisulilelt põhjuseta ärevus ca 4,5 kuud tagasi põhjustades esimesi unetuid öid (dets keskpaik). 2 esimest kuud sain abi ja magasni enam-vähem ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Üld-tervislikud printsiibid endiselt olgu tähtsal kohal.
Kasutaksin veidi rahustava (uinutava) toimega antidepressante ka.
Uinutitest loobuksin.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet ...

Loe edasi

rivotril

Lugupeetud dr. Mumma.

Olen keskealine naine ja olen pikemat aega tarvitanud Rivotrili 0,5mg õhtul, harvemini 1mg korraga.
Juba pikka aega soovin ravimist loobuda, kuid see ei õnnestu ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Pikaajaline bensodiasepiinide (Rivotril kuulub sinna rühma)
tarvitamine tekitab tõesti ravimsõltuvuse.Ilmselt Teill kergekujuline
psüühiline ravimsõltuvus on tekkinud,kuna tajute pohmelli ...

Loe edasi

mure

olen endaga plindris tuiud vahetuvad vaheldumisi käisin närvi -arstil juures ta määras mulle -rivotril-1taplet päevas .aga see küll võtis mull pea valud kuid ei aidand kord ükskõiksuse tundest seal samas ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rivotril e. Klonasepaam on mitmete krampidega kaasnevate seisundite ravis väga tõhus. Kas närviarst määras selle rohu krampe silmas pidades või siis selle rohu üldist rahustavat toimet arvestades? Krampidega ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: