Amfetamiini sõltuvus. 20.01.22 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere.olen suhtes amfetamiinisõltlasega,on olnud vägivalda ja kõike mida see sisaldab,ta väidab et on tähelepanuhäire HD ja seepärast võtab et on siis parem olla ,kas see vastab tõele et see võib aidat või on lihtsalt ettekääne ja peaksin suhte lõpetama,võtan teda kui haiget ja on kahju maha jätta.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Sõltlasel on kehaline ja vaimne sõltuvus antud ainest, on vajadus seda saada.
Narkoloogid Wismari Haiglas aitavad probleemi lahendada
Kui on tähelepanu- ja aktiivsushäired, seda ravivad psühhiaatrid ning määravad vajaliku ravimi.
Kui ta teist hoolib, siis läheb KOHE narkoloogi jutule ja siis psühhiaatri juurde.
Sõnad-lubadused ei maks, maksab tegu.
Vastus teile on tema teudes või tegematuses.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Diazepeks

Tere. Mul on küll järgmine nädal psühholoogi juurde aeg,aga ei saa rahu. Olen endisne amfetamiini ghb ja alpha pvp sõltlane. Alpha pvp läheb katinoonide alla. Olen puhas olnud kuu ja 16 päeva. Kuna fentanüüli ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mitme aine sõltuvus - parim abi Wismari Haigla tohtrite juures.
Omapäiselt nn asendamistega asi ei edene ja tervist korda ei saa.
Iga tera tervise varasalve tuleb kasuks.
Kannatlikkust ...

Loe edasi

ritalin

kas te saaksite mulle palun ritalin reotsoti välja palub kirjutada, nagu te näete ma olen väga õnnetus seisus

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravim on hea stimulaator, on amfetamiini derivaat - seega hea narko-laksu jaoks.
Lastepsühhiaatrid - kasutatakse aktiivsus- ja tähelepanuhäire (ATH) raviks koos teiste ravivõtetega.
Vajate ...

Loe edasi

Amfetamiini sõltuvus

Tere! Olen 20-aastane noormees ning amfetamiini tarvitanud kuskil 3 aastat. Esimese kahe aasta jooksul sai tarvitatud kord kuus või rohkem, kuid viimase aastaga iga nädalavahetus või harvem. Peale igat ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Esomene valik - Wismari Haigla Tallinnas. Muja eestis - psühhiaater aitab. Hea, et loobuda tahate, aga ainult tahtmisest on vähe - vaja on tegutseda. Kui kaks nädalat suudate ilma olla, siis ju lootust ...

Loe edasi

Amfetamiinist sõltuvus

38-aastane mees tarvitab 5 aasta jooksul amfetamiini, viimasel ajal praktiliselt kord kuus. Inimesena ta on ülihea, väga tahan teda aidata. Meil on hea pere... Ta ise arvab, et ta on sõltuvuses ja tahab ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Xanax tekitab omakorda endast sõltuvuse ja seega ei sobi.
Organism on tervik ja tervik on ka psüühika - siit siis ka ravi variandid. Vaja on mõjutada kogu psüühikat, kogu organismi, kogu eluviisi. ...

Loe edasi

ootan last staažikalt narkomaanilt

Olen 36 ja jäin rasedaks, abikaasa ka sama vana , aga mure sellest et 15 aastad umbes aega ajalt kasutas amfetamiini või ekstesi tablette. Kas te arvate ka et lollus mõelda, et reaalne sünnitada tervet ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Organismi kaitsemehhanismid on tugevad. Kui kasutas aeg-ajalt, siis on ju OK. Kuidas viimasel ajal, kui tööd-tegemised on korras olnud, siis organism-psüühika on asjast üle. Sõbralikult raseduse ajal olla, ...

Loe edasi

Pille

Ühel minu heal tuttaval on komme võtta uinutit (radedorm) ja sellele viina peale juua. Millega selline teguviis lõppeda võib?

Aitähh.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Eks tulevik näitab!
Tekkida võib alko-sõltuvus, tekkida võib uinuti-sõltuvus, tekkida võib nende mõlemiga koos-sõltuvus.
Sõltuvus - aine(d) juhivad inimest ja muud tegemised kaovad tagaplaanile, ...

Loe edasi

sõltuvus

Sõltuvus ei kujune üldjuhul välja paari esimese korraga(v.a heroiin...ja kangemad narkootikumid),see on pikaajaline protsess.Mida mürgisem aine on,seda paremini laxab ja mida paremini laxab,seda rohkem ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Väga asjalik haiguse olemuse kirjeldus. Psyyhiline (magusa näide) ja fyysiline (kohvi näide) söltuvus on vaid piltlikult kaheks komponendiks jagatud. Tegelikult on tegu ikkagi "magusa kohviga", vaid nende ...

Loe edasi

unerohud?

Tere!
Soovixin teda kui ohtlikud on ikkagi unerohud,eriti nende regulaarne tarvitamine.Kuna examite ajal(kevadel ja naca ka suvel) tarvitasin amfetamiini(tihedalt),efedriini,koffeinitablette on mul ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Tere Klaudia!
Tahaks kohe alustada noomimisega.Esiteks stimulaatorietega
õppimine tuleks kiirelt ära unustada.Muidugi kohvi vastu pole midagi.
Larpisin seda isegi ülikoolis eksamite ajal ...

Loe edasi

seksisõltlane

Tere!Probleem on järgmine- minu lähedasel inimesel (26 aastane noormees)on sõltuvus seksist ja naise kehast. Ta ei suuda ennast kontrollida kui silmapiirile ilmub seksuaalselt atraktiivne naiskeha. Ta ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Seks-vahekord ilma partneritevahelise hingelise ja vaimse ühisosata ei ole seks. Sõber on siiani siis küll väga paljust ilma jäänud. Mõnele mehele on nn seks-sõltuvus ka eneselohutuseks ja lodevama elu ...

Loe edasi

Amfetamiin

Tere!



Minu mehega on toimunud suured muutused viimasel ajal... Ma tean, et ta kasutab vahel amfetamiini. Seoses sellega küsimus järgmine - kui sõltuvusse sellest võib sattuda ja ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Tere!

Amfetamiin ja teised keemiliselt sarnased stimulaatorid on tugeva sõltuvust tekitava toimega.Mõnel tarvitajal võib sõltuvus tekkida juba poole aastaga.Mõni aga suudab aastaid ainet nautida ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: