Tagasilöök ärevushäiretes 23.11.21 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere! Olen tänaseks kasutanud antidepressanti Asentra 50mg peaaegu aasta(dets saab aasta täis). Tundsin ennast vàga hästi, olin juba mõelnud vaikselt ravimitest loobuda, kuni nûûd, kui umbes 5 pàeva tagasi hakkas minus uuesti ärevus pead tõstma. Higistamine, värinad kogu kehas, halb enesetunne, ärevus jne. Millest võib olla selline tagasilangus tingitud? Kas peaksin annust suurendama või hoopiski ravimit vahetama? Mainin ära, et tegelesin ka aktiivselt spordiga, ei jäänud lootma nö ainult tablettidele.
Oleksin vastuse eest tänulik!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Tehke Enneti palve (vt otsinguga ) esimest sammu päeval ja kindlast AD võtmise järgselt.
Kui nii olete kuu-poolteist teinud, siis hakkate AD annust vähendama, Palvet teete ikka edasi. Organis saab ravi toime ka siis, kui ravimi annus järjest väheneb.
Ivan Pavlov andis kutsale liha ja pane lambi põlema: liha-lamp, liha-lamp. Kuu-poolteist hiljem Pavlov koerale liha ei andnud, süütas lambi ja koeral ila jooksis, nagu oleks saanud liha. See on kuulus Pavlovi tingitud refleks.
Meie: ravim - Palve-harjutus, ravim-palve...Kuu-poolteist hiljem AD enam ei võta, aga Palve-harjutust tehes organism reageerib, nagu oleks saanud AD-d. Harjutuse enda toime jääb ka alles.
See on Pavlov-Enneti tekitatud refleks (ehk tingitus).
Kui selle tingitusega hakkama olete saanud, siis pange sellele ena nimi.

Muud ja varem tehtud kaunid tegemised las jäävad.
Head harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ärevus ja unetus

Tere!

Olen veidi üle aasta saanud Coaxili ravi (2 tbl päevas). Põhjus, miks tabletid määrati tulenes sellest, et isiklikus elus oli väga suur läbielamine, mistõttu ei saanud ma öösiti magada ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Arstirohud ainult ei aita. Rohi on abivahend, harjutused ning uus eluhoiak on põhilised. Seega minu - ristkülik diagonaaliga ja "uued prillid" - raviprintsiip.
Diagonaalitud ristkülik, tekib ...

Loe edasi

Harjutused

Tere, alustasin coaxili võtmist paar päeva tagasi kuna kannatan ärevushäirete all. Tükitunne kurgus, hingamis-neelamis raskused, külmavärinad, imelikud mõtted, kõik on seotud sellega. Käisin läbi kõik ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravim on vaid osakene probleemi lahendamisest.
Ravim, Harjutused, Uus eluviis - see on edenemise rada!

Seda harjutust teen ise juba pikki aastaid (üle 20) ja toimib, hästi toimib. ...

Loe edasi

Ärevushäire tagasilöök.

Tere
Mina vótan cipralexi 10mg päevas. Siin viimasel ajal läks rohu vótmine ebaregulaarseks,kord ununes vótta,kord vótsin alles óhtul.
Kas nüüd peaksin rohu annust suurendama vói hakkama lihtsalt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Rohu - endist skeemi jätkata.
2) Ainult arstirohu tarvitamisel jääb 9/10 võimalustest kasutamata. Seega -
a) üldkehalised-tervistavad harjutused, b) psühhoregulatsioon e pingetest vabanemise ...

Loe edasi

ÄREVUSHÄIRED JA DEPRESSIOON

TERE, SOOVIKS ABI, KUIDAS ISE JAGU SAADA ÄREVUSHÄIRETES JA DEPRESSIOONIST. MUL VAEVAB VIIMASEL AJAL PEARINGLUS, SÜDAMEKLOPPIMINE JA IIVELDUS. OLEN JUBA NII MEELEHEITEL, ET EI OSKA KOHE MIDAGI TEHA. TÖÖL ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhiaater, AD, harjutused (viis rühma), "uued prillid" e uued hoiakud-prioriteedid (vt. minu rmt. "Väljavalitu").
Kiiresti ja tõhusalt mõjub minu Palve-Meditatsiooni harjutus (esimene samm) /vt. ...

Loe edasi

AD vahetus

Tere.

Mul algasid septembris ärevushäired, nii arst seda ütles ja kirjutas välja Cipralexi, mida olen nüüdseks 3 kuud võtnud. Siiani toimisid hästi.
Nüüd peale jõule, kui olin eelmine ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Viga ei ole AD-s, probleem on metoodikas. Ainult AD-st ei aita. vt. eelmist kirjavastust. Ja sealt siis oma radapidi edasi.
Kehaliste harjutustega oleks südame-veresoonkonda edendanud (treeninud) ...

Loe edasi

stress ja ravimid

Tere Dr.Ennet
Ma olen 21.a naine.Pool aastat tagasi tekkisid mul paanika hood ja lopuks olin omadega nii kaugel,et ei julgenud enam poodi ja rahvarohketesse kohtadesse minna,kuna kartsin,et kukun ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Täielik tagasilöök. Kas see vois olla tingitud sellest külmetusest voi antibiootikumidest, sest köhin toesti väga hullusti?
Kehaline haigestumine tingib sellise tagasilöögi. Siit aga ka praktiline ...

Loe edasi

psühhiaatria

Tervist!
Olen 57-aastane.Möödunud aasta detsembrist võtan COAXIL-i. Alguses tundus, et tervis läks paremaks,aga märtsis oli nii häid kui habu päevi. Aprillis otsustasin ravimivõtmise katkestada. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Coaxilist (Tianeptil) juttu juba eelnevates vastustes oli. Iiveldus võib olla selle rohu kõrvaltoimeks, aga ei pruugi olla.
Detsembrist juunikuuni on päris mitu kuud - üle poole aasta. Üheksa kuuga ...

Loe edasi

ravi leponex-iga

Tere! 25a. noor naine on tarvitanud leponexi 7a. Vere pilt on püsinud korras. Vahepeal 2a tagasi püüti ka ravi muuta, kuid see ei andnud tulemusi. Mindi tagasi leponexi peale, veri püsis korras. 4 kuud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Lugu liigselt spetsiifiline ja seetõttu tohib konkreetseid vastuseid anda raviarst.
Verepilt taastub. Millise ravimiga jätkata, seda ütleb ikkagi raviarst. Jääb selgusetuks, et milliseid ravimeid ...

Loe edasi

depressioon.ärevus,paanikahäired

olin kolm nädalat tartus psühhiaatria haiglas ,tulin koju juba natuke paremas olukorras ja kodus olid suured probleemid töökohaga jäin haiglas olemisega ja sellega et ma ikka veel terve ei ole töökohast ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

KÜSITE: kas depressiooniga on võimalik gruppi saada, et saada end rahulikult terveks ravida, sest tunnen, et töövõimeline ma praegu ei ole.
Üldine vastus on - EI, aga on erandeid ja seda saab konkreetsemalt ...

Loe edasi

Paanikahood

Tere,
Olen juba korra Teile kirjutanud. Nüüd on mul uus vana mure. Nimelt söön veebruarist cipralexi ja xanaxit, xanaxi annus on päevas pool tabletti, cipralex terve. Elasin kuu aega tagasi üle kalli ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Selline "tagasilöök" täiesti mõistetav ja psühholoogiliselt isegi "loomulik".
Võtke Cipralexi edasi, Xanaxi annust (vastavalt vajadusele) aga tõstke. Samuti suurendage kehalise aktiivsuse (kehaline ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: