Antidepressandid 28.06.18 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere,
Olen tarvitanud antidepresante (Cipralex) alates käesoleva aasta märtsi kuust. Siiski esineb mul vihahooge, põhjendamatult paha tuju. Ja lisaks on koguaeg meeletu uni.
Kas peaksin antidepresandid välja vahetama või olen veel liiga vähe aega võtnud, et need mõjuma hakkaksid?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

AD on stardiks hea, arstirohi on probleemi lahendusel vaid 1/10 osakaaluga, 9/10 olgu harjutused, elukorralduse muutmine, uued hoiakud-väärtushinnangud, elusse suhtumise muutmine.
vt varasemaid ja rõõmsameelset harjutamist.
Esivanemad said eluga hakkama - muidu ju meid ei oleks - saame ka meie!
Mona-Linda naeratust soovides (see aitab!),
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Antidepressandid

Tere! Kûsimus selline, et kas antidepressandid manustatuna mingi teise tabletiga võivad olla ohtlikud või narkootilise toimega?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Koostoimed on erinevatel ravimitel erinevad: ühed omavahel koostoimel tugevdavad toimet,
teised nõrgendavad toimet, kolmandad võivad tekitada ebasoovitavaid kõrvaltoimeid.
Raviarst annab ...

Loe edasi

Antidepressantide (Salymbra) mõju silmanägemisele

Minu silmanägemine on väga nõrk ning hetkel pole nägemise halvenemine pidama jäänud. Kuna minule määrati antidepressandid (Salymbra), siis mind huvitab, kas antud antidepressandid võivad minu silmanägemise ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimipakendi infolehel neid mõjusid, kõrval mõjusid ei ole. Seega - võib võtta.
Variant, et mõne silmarohuga tekib mingi ebasoovitav toime, aga seda saab öelda silmaarst, kui selline seos on.
Loe edasi

Antidepressandid

Millised antidepressandid(ja nende toimeaine) oleksid kõige sobilikumad ärevushäirete(sotsiialärevus), paanikahäirete, liigsöömishoogude ja tähelepanuhäirete ravis? Olen võtnud mirtasapiini, peale mida ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1. Oluline on õige ravim ja oluline on ka õige ravimi annus - seda ka mirtasapiini puhul.
2. Koostöös psühhiaatriga saab õige AD leida ja seda siis kasutada.
3. Kõigi eelloetletud häirete ...

Loe edasi

antidepressandid

olen 3 aastat tarvitanud antidepressante.soov on last saad, kas lapsele see mingid ohtu kaasa ei too...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Jalutage, tehke minu harjutust, ärge rohtu võtke - ja nii saategi kauni Lapsukese.
Mõnusaid jalutamishetk kaunil Jõuluajal ja Uusaasta alul,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

antidepressandid

tere,
Kas sellise toimeainega antidepressandid nagu paroksetiin või estsitalopraam võivad mõjutada sperma "kvaliteeti"? Nimelt mees on neid pool aastat võtnud viimasel kuul võttis estsitalopraami) ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui olete rase, siis seeme on olnud viljakas ja kvaliteetne. Teie olge nüüd rõõmsalt Lapseootel ja mees olgu Mehe eest!
Olge rõõmsad,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

antidepressandid

Minu väga hea tuttav tarvitab juba pikemat aega antidepressante (kahjuks ei tea, millist nimelt), enda sõnul on ta "tänu nendele üldse elus". Minu jaoks kõlab see pisut üledramatiseeritult ja teeb murelikuks. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Antidepressandid (kui nendega ainult piirduda) on nagu televiisorist näidatud kauni roosi aroomide nuusutamine. Teie hea sõbranna ei vaja AD, ta vajab -
uusi elu eesmärke, reaalset elu.
Kuldkalakene ...

Loe edasi

antidepressandid

Kas kõik antidepressandid muudavad seksuaalselt ükskõikseks? Miks need nii mõjuvad?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tundeelu (ja eelkõige põhimeeleolu) koos psüühika- ja kehalise tervisega, koostegevusega, "hingelise klapiga" mõjutab suuresti seksuaalsust. Antidepressantide määramisel on ju vaja hingeelu "kosutada" ...

Loe edasi

antidepressandid

Kui pikk on harilikult antidepressantide kuur (näiteks cipramil, zoloft)? Kas neid saavad välja kirjutada ka perearstid?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Depressiooni ampluaa on väga lai:nukrameelsusest kuni suitsiidi põhjustava mureni.Järelikult ka ravi on erinev:erinevad antidepressandid ja erinevad ajalised kestvused.Antidepressante kasutatakse ka paljude ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: