Elektrikrampravi 10.04.09 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Elektrikrampravi kohta liigub mitmesuguseid õudusjutte. Näiteks, et see pühib peast terve ülikoolihariduse või pooled elumälestused. Kui suured on mälukahjustused tegelikult? Kommenteerige palun.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

EKR võeti kasutusele enne Teist Ilmasõda ja on kasutusel käesoleva ajani. Tänapäeval nimetatakse -elekter-impulss-raviks. Väga hea toimega teatud häirete korral. Ülikooliharidus ei kao kuhugi, mälu püsib. Raviarst annab täpseid selgitusi. Meie ühiskonnas toimiv rahva alkoholiseerimine on palju hullem, ka see 0,8% kaljakene (sellest 0,8% algab LASTE vaimne ajuloputus hoiakute suhtes - pole hullu, aga pärast tulevad juba keha-aju ühisloputus - 4vol% õlled ... veinid, viinad... odekolonnid. Joodik ei nõua riigivõimult inimõigusi, inimlikke elutingimusi, tööd ja leiba. Siit siis see riiklik "alkoholipoliitika," viie "parima" joomariigi hulgas olemine.
See alkohol on probleem, narkootikumid on suur probleem, Hi on väga suur probleem. EKR e impulss-ravi ei ole.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Raskelt liigitatav probleem

Tere!

Mul on suurt muret valmistav probleem mis on seotud elus toimetulekuga. Olen selle üle üht ja teistpidi mõelnud ja igat pidi hakkab täiesti jube, sest ei tea mida teha või kuidas elus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tehke esimene Pihtimine kliinik.ee veergudel. Siin ju kõik anonüümne, nime ei küsita, anonüümne.

Psühhiaatri vastuvõtt oleks parim - näeb-kuuleb probleeme tervikult, saab soovitusi anda, ...

Loe edasi

Zoloftist loobumine

Tere, 2017 ei suutnud enam ärevuse ja paanika hoogudega toime tulla ja arst soovitas zoloftit 50mg. 6 kuupärast tundsin ennast väga hästi ja otsustasin vaikselt loobuda. 6 kuud hiljem tuli ärevus tagasi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Proovige vähendada ja seda rahulikult-aeglaselt: nädal vaheldumisi (50 - 25 -50- 25.
Siis üle kahe päeva: 50 - 25 - 25- 50 -25 - 25. ja selliselt - teile sobivas tempos saategi annust vähendada ...

Loe edasi

Ärevus ja paanika

Taas on paanikahood minu üle võimust võtnud. Hakkasin paar nädalat tagasi tarvitama Escitalopram, võtan hetkel 5mg. Kõige rohkem teeb mulle muret 24/7 vilistamine kõrvas ja vahepeal ka pulsseerimine. Kel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Esimene käik ikkagi oma psühhiaatri jutule - koos analüüsite käesolevat olukorda, ravimi toimet/kõrvaltoimet.
Psühhiaater annab konkreetset nõu neuroloogi külastamise suhtes.
Iga tera tervise ...

Loe edasi

Mainpuleeriva ja lõikuse kohta

Tere.selline mure 14 aastase tütarlapsega,kes manipuleerib ja kriimustab end,algas 3 aastat tagasi kui hakkas mingi seltskonnaga pahandusi tegema,algselt pakuti talle viina,peale seda hakati aknaid puruks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kindlasti ja kohe vaja minna lastepsühhiaatri jutule. Isiksuse probleemid, ainete tarvitamise probleemid.
Jutust jääb väheseks, vajalik on psühhiaatriine haiglaravi.
Vaimuhäirete korral haiguskriitika ...

Loe edasi

Noritren 25mg

Mure poisi pärast. On käitumishäiretega, tore, tragi, väga energiline, tugev ja asjalik poiss.
Väga määrav , oskab hästi manipuleerida ja oma tahtmist saada.Netist sõltuv, kui keelata läheb suureks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kes kirjutas ravimi? Miks kirjutas ravimi? Millal järgmine kohtumine psühhiaatriga?

NB
1) Noritren’i ei tohi kasutada depressiooni raviks lastel ja alla 18-aastastel noorukitel.
Loe edasi

Depressioon ja D vitamiini puudus

Pöördun Teie poole oma väimehe terviseprobleemiga. Ta on depressioovselt tundnud ennast juba mitu aastat. Depressiooni ravimist Eskitalopram aktavis 10mg pole siiani kasu olnud. Nüüd tehti talle nn masennuse ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt varasemad, seal selle vastus kirjutatud.
Tervitustega,
Jüri O.-M. Ennet.

Loe edasi

Mure vaimse tervise pärast

Tere,

tekkis küsimus enda käitumisviisi kohta. Nimelt olen väga kinnise loomuga inimene, aina rohkem olen kuulnud lähedastelt, et olen külm, kalk, emotsioonitu inimene, mitmelt poolt on tulnud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Flux on hea rohi, antidepressant.
Vaja on ka neuroleptikumi. Las perearst kirjutab T. Rispen - tabl. on 1mg, soovitan võtta pool tabletti (0,5 mg) õhtul.
Fluxi ja Rispeni mitte koos võtta, ...

Loe edasi

Depressioon???

Tere,

Olen 23 aastane sportlik ja terve noormees.
Elan õnnelikku ja head elu.
Probleem algas peale Ravimit Roccutane.
Mul on varasemalt esinenud ärevushäireid ning paanikahoogusid ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Roccutanet psühhiaatrias ei kasuta. Kui tekkisid ebatunded - rohi kohe ära jätta.
Psüühilised ebatunded, tajuhäired, ärevus jms - vajalik neuroleptikum.
Koostöö psühhiaatriga.
Xanax ...

Loe edasi

Depressioon ja D vitamiini puudus

Pöördun Teie poole oma väimehe terviseprobleemiga. Ta on depressioovselt tundnud ennast juba mitu aastat. Depressiooni ravimist Eskitalopram aktavis 10mg pole siiani kasu olnud. Nüüd tehti talle nn masennuse ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Polivitamiine kuu-poolteist võtta, siis juba selle aasta värsked-vitamiinirikkad toidud turul ja poes.
Antidepressant Esprital (meeleolu, rahusti, energiat andev ja und soodustav - neli head toimet ...

Loe edasi

Sundmòtted

Tere,
Mul on suur mure. Nimelt tekkisid mul 3 kuud tagasi (mòni aeg pàrast raseduse katkemist) tugevad paanika ning -àrevushood ja unetus ning hakkasin paaniliselt ja ilma igausuguse pòhjuseta kartma ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rispen 0,5 mg õhtul ja harjutused (vt varasemad).
Rispeni annusega mängida.
Neid paame (Lor..) ei soovita.
Remeron on hea - annus ei pea suur olema, peab õige olema.
Harjutused ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: