ravimid 11.02.07 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

mul on üks probleem, ma olen juba pool aastat söönud sellist rohtu nagu seroquel. mu kaal kogu aeg tõuseb. pole näha mingit rahu sel alal. kas on olemas mingi muu sama toimega rohi, mis kaalule nii väga ei mõjuks.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Ravimit vahetatakse koostöös psühhiaatriga. Esikohal olgu ravimi toime. Kui hästi toimib, siis ju OK! Kehakaalu saab korrigeerida kehalise aktiivsuse ja toitumisega. Aga tähtis ei ole kaal, tähtis on hea enesetunne, elurõõm, hea töövõime, vägev õpivõime!
Kerge sportlik tegevus ja organism leiab endale ise sobiliku kehakaalu.
Proovi, katseta, ole rõõmus!
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Esperaali ja diazepami tilkade koosmõju

Tere, mulle on operatsiooniga paigaldatud esperaal, kas tohib võtta ka diazepami tilkasi. Infolehel kirjas et sisaldab alkoholi? Aitäh

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alla kümne (10) tilga võib võtta. Hea oleks 5..7 tilka
Muud tervislikud tegevmised pingete maandamiseks on kasulikud.
Tableti-ravimi osakaal on 1/10, harjutused ja muud tegemised - 9/10 toimet. ...

Loe edasi

Mürast tekkinud ärevus,hirm

Tere,lp.Doktor!

Viimasel ajal on mul tekkinud müra talumatus just eriti on see õhtusel ajal.Kuna elan kortermajas ja kõik naabrid ei ole just eriti viisakad:uksed käivad pauguga kinni,pidevalt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Jooge õhtu sooja teed, rahustavat teed.
Hästi mõjub ka arstirohi Rispen, seda võtta pool (1/2) tabl. õhtul. Võibolla aitab ka veerand (1/4) tabletti. Pidage nõu perearstiga.
Mina prooviks ...

Loe edasi

Depressioon?

Tere,olen väga ise enda pärast mures,pidevalt tahan ära tappa ennast ja ükks kord ka tegin enesetapu katse,aga õnneks see ei töötanud.käin emaga erinevate psühholoogide vahelt,aga ei suuda seal ennast ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Oled tubli, et oma probleemi tunnetad ja abi otsid. Tubli, et emaga seda probleemi lahendad.
Head inimesed, hellahingelised, on ilmaelu pahupoolele suuremal määral reageerijad ja seetõttu on nende ...

Loe edasi

kas ma olen veel normaalne

olen hangunud nagu nagu küünal, millel on leek puhutud. Mul on 6 last, traumaatiline lahkuminek (väljaviskamine 2018) armastatud mehest, laste äravõtmine/takistamine kohtumisteks.
Sain justkui jalule ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kas Esivanemad on elus, kas Ema/isa poolt on vaimset/füüsilist toetust? Kui seda potentsiaali on, siis julgelt küsida. Ka teadmine selle olemasolust aitab.
Sots.osakonnast küsida nende poolseid ...

Loe edasi

Aktiivsus- ja tähelepanuhäire

Ma olen suhteliselt pikalt kindel olnud, et mul on aktiivsus-ja tähelepanuhäire, kuid ma arvasin, et saan hakkama. Alustasin just õpingud Tartu Ülikoolis ja kogu materjal, mida õppima peab õpin rahulikult ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Uus keskkond, uus elu, uued stressorid - kohanemine võtab aega.
Pingete maandamine: piisav uni, päevased puhkehetked, õppimist võtta rõõmuga - õpid ju endale.
Õppeained õppides püüa teha endale ...

Loe edasi

alkoholivastased tabletid

Tere
Kas on tablette olemas alkoholisõltuvuse raviks

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Esiteks - enda kindel soov ja tahtmine. Eesmärk olgu täielik karskus, mõõdukaks jääda ei ole praktiliselt võimalik.
Teiseks - üldine tervislik seisukord: kehalised häired, psüühikahäired, . Need ...

Loe edasi

Antidepressandid ja alkohol

Tere sooviks teada antodepressantide ja alkoholi mõju,on poole aastane kuur ja vahepeaöe jääb mõni sünnipäev kas võib seaö tarvitada alkoholi või pean pool aastat täiskarsklane olema mis on nende koos ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mis on probleemiks-haiguseks, et AD-d võtate?
Kui on AD ja te midagi muud tervise parandamiseks ei tee (harjutused, psühhoregulatsioon, väärtushinnangute muutmine jne), siis jäätegi tablette võtma. ...

Loe edasi

Valetamine.

Tere!Mure selline et olen suur valetaja.See oma korda viib lahutuseni.
Aga ei taha seda.Oleme elanud koos 25 aastat vabas abielus.Kas mingi arst või nõustaja oleks mulle abiks.Elukaaslane saab tõtt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Valetada ei tohi - viib suurte "jamadeni". Mõnikord ei ole soovitav kogu tõde esile tuua.
Elukaaslasele teatada, et siin veidi luiskasin, eksisin, parandan end.
Kui 25 a kooselu, siis teie ...

Loe edasi

Enesetapp

Kui võtan 60 xanaxit ja 3 kuu jagu vererõhu tablette ja unerohte kuu jagu ja jne,kas saan ennast nii ära tappa. Võtaks diasepaami pudeli,ja siis valukad,rahustid ja,kui juba unekas tulemas,siis vererõhu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Minge nüüd ja kohe Psühhiaatriakliiniku valvetuppa ja rääkige see lugu neile ära.
Kui täna mingil tingimusel ei saa, siis homme.

Närvid on paljudel krussis,
mitmete poliitikute ...

Loe edasi

Sundmõted

Olen noor autist ja mul kaasneb sellega ka OCD. Uued sundmõted tekkivad peaaegu kõige kohta. Nt. Keegi kunagi ütles et noored on hukkas ja selle pärast olen viimased kaks aastat oma elust pühendanud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vt varasemaid soovitusi: paanikahood, sundmõtted.
Tee minu Palveharjutust. (vt otsinguga Enneti Palve.
Tee koostööd oma arstiga, koostöö Ema/isaga.
Sporti tee,
Õigel ajal magama ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: