lugemishäire. 08.09.03 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Olen 10 aastase poisi ema ja mure,kuidas oleks kõige parem aidata last.
Lapsel on lugemishäire. ta on hüperaktiivne laps, kõigele lisaks ka keskendumis raskused.
Eelmisel aastal sai ta ritalini aga selle tarbimisel tekkisid tal silma tikid.
Laps käib koolis ja süveneb negativism ,kuna ta ei jõua teistele nii kiirelt järele.Kodune olukord kujuneb selliseks ,et ta teeb kõikvõimaliku ,et mitte õppida(tal on see raske,samas on see programm mis koolis võetakse ,tema jaoks liialt tempokas) ei süvene loetusse absoluutselt. jne
Olen mõelnud kooli vahetusele,aga kas see on lahendus probleemile,tahan aidata last, samas tunnen ,et vajan juba ise ravi,see pidev õppima sundimine ja temaga koos õppimine on selle jõu välja imenud.
Tänades R.N

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Lastepsühhiaatrid on v. tublid. Sealt alustagegi. Oskavad koos psühholoogiga seisundit hästi hinnata ning sellele sobivaid soovitusi anda. Ka ravimite osas. Lastepsühhiaater oskab ka Teie hingeelu rahustamiseks soovitusi anda, vajadusel pöörduge täiskasvanu psühhiaatri poole.
Alati on kasulik kehaline aktiivsus, sportliku suunitlusega. Kasulik on veeprotseduurid, soe rahustab. Õige puhkerezhiim. Õhtul rahulikud muinasjutud-vestlused, aga mitte Märulid. Ka Teie rahu ja kannatlikkus tuleb kasuks (kui seda kannatlikkust aga jätkuks). Kehaline kontaks ja kallistused (sobivalt lapsele, pealetükkiv ei tohi olla). Lapse käeline tegevus, poksikott või voolimissavi jne. Pidage nõu lastepsühhiaatri ja psühholoogiga.
On häid rohte, tohter soovitab.
Kannatlikkust soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

depressioon ja paanikahood

Mul on vaja antidepressante, aga mitte estelopraami ja unetuse tablette ning vajan Xanaxit

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimitest, vajadusel, jätaksin vaid kvetiapiini, teised ravimid võivad tekitada sõltuvust - seetõttu ei soovita.
Meeleolu ja enesetunnet parandavad: kehaline aktiivsus, õige töö- ja puhkerežiim, ...

Loe edasi

ATH

Tere.
Mul on selline küsimus et mul tunne just kui mul oleks midagi viga kas võib olla ATH ? Näiteks ma olen elu aeg närviline olnud töö juures lähen kiirelt närvi osad ütlevad et närvihaige. Ise ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Hüperaktiivsuse probleemid ilmnevad juba lapse- ja noorukieas.
Keskendumisprobleemid võivad väga mitmete häirete korral esiplaanile tulla. Soodustavad stress, üleväsimus,
suur töö- või ...

Loe edasi

Unes rääkimine, vähkrlemine.

Tere, minu 31 aastane mees räägib unes. Ja ta lihtsalt ei räägi vaid ta lausa karjub kellegi peale vihaselt, ropendab. Näoilme tal sel ajal on samuti kuri. Vähkrleb samuti. Ühe korra on läbi une ka rusikaga ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Apteegi vabamüügist Melatoniin, õhtul.
Päeval ja õhtul teha Minu Palve esimest sammu (vt varasemad).
Pihtida enda mured-vaevad Abikaasale ja siis üheskoos elurada korrigeerida.
Kehaline ...

Loe edasi

närvilisus,unetus,väsimus

Soovin abi otsida elukaaslasele.Väga närviline iga asi ajab vihaseks,meeleolu kõikumised,pidev väsimus ärkab alati kell 4 või viis ja siis lõunaks täiesti läbi.Varasemalt tarbinud ka palju alkoholi ,viimasel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Alkoholile täielik ei - sellest ise ja koos perega suurt rõõmu tunda.
2) Pihtimine - ise ja kirjalikult enda viimase paari aasta käekäik: a) Hästi tehtu-planeeritud, b) Harju keskmine jac) millega ...

Loe edasi

Pikaaegne diasepaami turvaline kasutus

Tere

Pöördun teie kui oma ala spetsialisti poole järgmise teemaga. 
Seostub see ravivõtetega, mida harrastatakse. Nimelt olen saanud diagnoosi sotsiaalärevuse osas. Olen 35-aastane, vähemal või suuremal ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rispen on hea väikeses annuses - nagu katalüsaator tervise rajal.
1) Alustuseks 0,5 mg (tabletid on 1mg, sellest siis 1/2) õhtul. Endale sobilik kellaaeg selgub paari-kolme päeva jooksul.
2) ...

Loe edasi

Antidepressandid

Tere
Sünnitasin 5 päeva tagasi teise lapse. Esimese lapsega esinesid imetamisega seotud probleemid, millest tekkis unetus ja ärevushäire. Ei mäleta beebi esimestest elukuhdest suurt midagi kuna olin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui saab rinnapiima, siis tablette mitte (kuigi organism filtreerib ka hoolega, et piimasse neid ravimeid ei satuks).
Igati sobilik on muud võtted:
1) Kas lapse isa on "käepärast" ja olemas, ...

Loe edasi

Vaimne tervis/borderline personality disorder

Tere, ma olen 15 ja mulle tundub, et kõik mu vaimsel poolel ei ole korras. Juba noorest peale mäletan kuidas olen alati end teistega võrrelnud (välimuse poolest). Lasteajas võimlemas mulle ei meeldinud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Terves kehas terve vaim, tervemas kehas tervem psüühika. Seega - kehaline harjutamine,aktiivsus on teretulnud. Alustada jalutuskäikudest.
Puhkus taastab jõu. Seega- une arvelt ei võta, õige unerežiim. ...

Loe edasi

Skisofreenia ja ravi

Tere.Minu tütrel 29a,diagnoositi möödunud aastal paranoiline skisofreenia,eelnevatel aastatel tarvitas alkoholi ja suitsetas kanepit.Haigus hakkas avalduma 3aastat peale lahutust.Alguses oli ta sundravil,ei ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Loetletud psüühikahäired vajavad neuroleptikumidega ravi, seega - koostööd raviarstiga.
Alkohol ja kanep ning muud ebatervislikud tegemised tuleb küll päevapealt ära jätta.
Koostöö psühhiaatriga, ...

Loe edasi

Pidevalt iiveldab

Tere,

mul on 2015 diagnoositud ärritava soole sündroom mis 2021 kevad ümber lükati. Üldse algas see 2012a viimase rasedusega kus 30 ndl iiveldasin ja ikka kõvasti.
Tol ajal olid samad ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Cerucal ja koostöö perearstiga.
Xanax - annab vihje, et rahusti toimib. Siit järeldus, et kõik rahustavad variandid-harjutused on kasuks, lahendiks. Xanax ise ka teatud etapil võib olla, aga ainult ...

Loe edasi

Antidepressant ja kõrvalmõjud

Hakkasin võtma Brintellixi ja mõned päevad hiljem algas rindade all sügelus. Kas see võib olla antidepressandi kõrvalmõju ja kas peaksin arstiga kaaluma ravimi väljavahetamist?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimite võtmisega peab enesetunne ja tervis paranema. Kui paranemist vähe või kõrvalnähud, siis
a) raviannust vähendada või
b) arstirohtu vahetada
Koostöö oma arstiga.
Arstimi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: