pea-ja seljavalud 15.06.03 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Minu 16-aastasel tütrel on juba umbes 3 kuud päris tugevad ja pidevad (24 tundi ööpäevas) pea- ja seljavalud. Tütar oli haiglas, kus pärast kõiki uuringuid öeldi, et tervemat last pole olemas. Aga tal kõik valutab, taastusravi ei aidanud. Nüüd kirjutati antidepressandid. Neid on ta tarvitanud juba 10 päeva, aga paranemist pole. Kõige kurvem on see, et arstid on tema peal ära proovinud kõik valuvaigistavad rohud (v.a. morfiin) aga ka nendest ei võta mitte ükski hetkekski valu ära (ibumax, ibuprofeen, neorontiin, dolmen, analgin, tramadol jne.). Kas teie arvates sellises olukorras, kus akuutsed rohud ei aita, on antidepressantidest abi. Tüdruk ise käitub vähemalt pealtnäha täiesti normaalselt.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Peavalude korral mõjuvad hästi tri-tsüklilised antidepressandid. Te ei kirjuta, millist rohtu tohter soovitas. Lihtsustatult on peavalud aju veresoonte toonuse regulatsioonihäire ja seega tuleks ka seda funktsiooni kergete harjutustega edendada, treenida. Kuidas nägemisega, prillid? jne. Infot vähe, et hetkel Teile muid soovitusi anda.
Arstirohu toime algab kohe, aga subjektiivsed paranemistunded võtavad teinekord nädalapäevi aega. Kümnekonna päeva pärast peaks ka paranemist, edenemist tundma. Küsige julgelt (helistage) ravitohtrile, ärge piinelge teadmatuses.
Parimate soovidega Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Kanep

Kas Eestis on 1 ainsat patsienti, kellele on antut kanepit ja näiteks kui ma tahaksin närvi valudesse, mis on seljas, kanepit ja on näitteks MS või sarnast. Onul, vanaemal ülehappesust, mõlemat surnud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kanep kuulub Eestis narko-registrisse ja läheb seetõttu §§ alla, tuleb karm karistus. Ravimina ei kasutata. Ennemuiste kasutati ka morfiini mitmete tõvede puhul, teatud annusest alates pidurdab ka oksekeskust. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: