süda 22.11.17 / Perearst

Külastaja küsib:

tere, minu perearst on kalamajaperearst ja ta ei ole nõus mind saatma uuringutele. olen aastaid kannatanud eesti õigussüsteemi poolse ebaõiglase õiglustunde riivete all. esialgne kardiogramm oli õe sõnul süda liiga siinuses. sõmtomid mis teevad murelikuks on õhtune enne magama minekut südame puperdamine nagu oleks rütmist väljas. kloppimine on kohati nii vägev et see teeb uimaseks ja appaatseks. kas mul ei olegi võimalik arsti poole pöörduda kui perearst ei ole nõus saatekirja andma annab vaid tabletid. põhjust aga väljaselgitada ei saa sest uuringutele ei saada.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Enamus meditsiiniprobleeme tuleneb suhtlemisest. Üks pool ei räägi, kuna arvab, et teine pool teab niigi. Ja teine pool ei julge küsida. Ega muud, kui uuesti perearsti vastuvõtule, küsige kõike, mis on ebaselge. Arst kindlasti selgitab. Ja usun, et arst suurima rõõmuga korraldab vajalikud konsultatsioonid, uuringud, teise arvamuse küsimise. Ainult rääkige ja küsige. Nii lihtne see on, ausalt.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Kas ärevushood?

Mul on viimasel ajal tekkinud suur mure. Süda puperdab tihti, käed muutuvad higiseks, süda jätab ka vahepeal lööke vahele. Tekib selline hirmutunne, et kohe kohe jääb süda seisma ja ongi kõik. On olnud ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kui kehaliste haiguste uuringud on korras, siis on üks suur murede valdkond välistatud. Loodan, et on tehtud kilpnäärme analüüsid, ööpäevane elektrokardiograafia, koormustest. Ilmselt tuleks ...

Loe edasi

süda

Ma tahan teada, et kui süda on terve, kas siis on ka võimalik südameinfarkti saada. Vere ja vererõhu näitajad on ka korras. On tehtud EKG ja see on korras.

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
üldiselt on terve südamega infarkti saada suhteliselt keeruline - harilikult tahab infarkt saada eelnevalt aastaid kõrget vererõhku ning aegamööda umistuvaid veresooni. Kindel riskifaktor ...

Loe edasi

Süda paha

Tere!
Mure on selles, et mul on väga tihti süda paha ja on üleüldine jõuetus. Süda on paha erinevatel aegadel, st. nii hommikuti, lõuna ajal kui ka õhtuti. Mõni päev pole üldse, aga mõni päev on ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Ma arvan, et see ei ole normaalne kohe kindlasti mitte. Kuidas on mensesega lood. Soovitan kindlasti pöörduda perearsti vastuvõtule.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Loe edasi

süda klopib

naine, 30a, veidi ülekaaluline, muidu terve ja närvid korras. aeg-ajalt käivad ägedad südamekloppimise hood, täpsemalt rinnus selline tunne, et "süda tahab kurku hüpata", jalad lähevad nõrgaks nagu peale ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Tõnäoliselt on tegemist ohutu rütmihäirega, mis võib esineda kõigil inimestel.
Austan kolleegi ja kinnitan, et kõik on korras.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Loe edasi

Iiveldus ja luksumine.

Tere,

Autosõit ajab mul tihtilugu südame pahaks. Autost väljudes aga hakkan luksuma ja pea käib ringi.

See on väga häiriv, sest elame linnast väljas ja iga päev on vaja sõita pikka ...

Vastas dr Eero Merilind

Lugupeetud küsija



Kahjuks on Teie kirjas liiga vähe andmeid Teie probleemi kohta. Vaja oleks

teada, Teie sugu, vanus, konkreetsed asjaolud, millal süda pahaks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: