tugev peavalu 28.06.17 / Peavalu

Külastaja küsib:

lühidalt, rohud mida olen siiani võtnud ,enam ei mõju(medrol)
saan aru,et teie ei saa midagi konkreetset välja kirjutada,aga seisukoha saate ikka võtta.Kunagi Te soovitasite,et võiks proovida verapamiili.Kui olen oma arstidele rääkinud sellest,siis paraku pole nad sellest midagi arvanud?????Olen proovinud ka Liitiumiga,aga see polnud tol ajal nii tõhus kui medrol.Kahjuks mu oma neuroloog on kuni augustini puhkusel ja ei saa mind aidata.Samas ei oska perearst ka midagi teha???!!!!!!Ma ei teagi mida peaks tegema?

Arst vastas:

Mark Braschinsky

dr Mark Braschinsky

Neuroloog

Tere,
jääb mulje, et varasemalt on kahtlustatud kobarpeavalu. Verapamiili peetakse esimeseks valikuks "kobarate" ajal ja nende profülaktikaks. Hooraviks kobarpeavalu ravis on esikohal hapnik-ravi. Täpsemaid soovitusi saan anda, kui tulete konsultatsioonile - täpsustame diagnoosi ja leime sobivaimat ravi.
Lugupidamisega
M. Braschinsky

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Peavalud

Mul on tugev peavalu ja nohu see on kestnud juba nädal käin igapäev ujumas aga nüüd on vee alla minek peaaegu et võimatu sest siis tekib tunne nagu pea plahvataks.

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere, siis ärge minge vee alla.

Loe edasi

Peavalud

Mul on äärmiselt ebameeldiv probleem, mis segab minu igapäevast elurütmi.
Mind suunati siia ´´amor.ee-st´´, sest mul on äärmiselt tugev peavalu mastrubeerimise ajal ja see valu kestab erinevate pikkustega.

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,

masturbeerimise ja peavalu vahel on seos. See on samasugune seos kui orgasmi ja peavalu vahel.Siin aitavad teatud tabletid, kuid neid tuleb tarvitada enne seksuaalakti enne masturbeerimist. ...

Loe edasi

Küsimus

Lugesin, et kui esineb tugev peavalu koos palaviku ja kaela kangusega, siis tuleb kohe pöörduda erakorralisse meditsiini lisauuringuteks. Kuid miks? Mis siis inimesel viga on , et kohe uurima peab?

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,
võib tegemist olla meningiidiga.

Loe edasi

Migreen

Mul tekib kuus korra , kaks tugev peavalu. Iiveldama ajab ja silmade ette tulevad mustad täpid. Valu lööb oimukohtatesse ja pea nagu lõhkeks. Milles asi ? Miks see peavalu tekib?

Vastas dr Sulev Haldre

Kui valu on tugev - pea nagu lõhkeks, ajab iiveldama - siis on see üsna tõenäoliselt migreenipeavalu. Soovitan vaadata kodulehelt erinevate peavalu tüüpide kirjeldusi ja võrrelda.
Ravisoovitusi ...

Loe edasi

Migreen

Tere!

Millest on põhjustatud pulseeriv tugev peavalu pärast sauna. Vahel kaasneb ka iiveldus. Tavaliselt algab mõni tund peale saunas käiku, samas ei esine iga kord peale sauna. Vererõhk on ...

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,

kuumast, võib areneda migreen.

Loe edasi

Peavalud

Tere, mul on selline probleem,vahepeal õues olles hakkab pea valutama, isegi suhteliselt väikse tuule tõttu ja kui on päris suur tuul siis tekib ikka suhteliselt tugev peavalu mis kestab paar tundi vms ...

Vastas dr Sulev Haldre

Tere,
väga mõistlik on peavalu vältimiseks kaitsta kaela, pead tuuletõmbuse vastu.

Loe edasi

Peavalud ja rasedus

Viimastel aastatel on tihenenud peavaluhood. Eriti õhurõhu muutuste ajal. Peavalu kestab umbes 0,5 - 1 päev. Peavalu on tuim ja üsna tugev kuna segab olemist.Valu on otsaesisel ja oimukohas, aga kiirgab ...

Vastas dr Sulev Haldre

soovitan rääkida perearstiga.

Loe edasi

Küsimus

tahaks teada mis on MIGREEN!

Vastas dr Sulev Haldre

Migreen on peavalu, mille puhul peavalu on suhteliselt tugevam (või väga tugev), kaasneb iiveldus või oksendamine. Sageli ei ole võimalik füüsiline pingutus. Olulised on veel mõned tunnused. Lisaks saab ...

Loe edasi

Peavalud

mul on peavalu juba aastaid aga nüüd on peavalu kuus päeva järjest ja tugev valu ühel pea poolel.ja rohud ei aita millega on tegu?

Vastas dr Sulev Haldre

ei saa öelda. Ägedate valuprobleemidega tuleb pöörduda arsti vastuvõtule.

Loe edasi

Vibratsioon ja peavalu

Tere!
Millest võib olla tingitud peavalu ja nägemishäirete tekkimine vibratsioonis ja külmetamisel. Tavaliselt on enne nägemishäired, mis kestavad u 5-10 min ja seejärel, "pildi" taastumisel, tugev ...

Vastas dr Sulev Haldre

Võimalik, et kuni kümme minutit kestev nägemishäire ja sellele järgnev tugev peavalu on auraga migreenihoog. Väheste andmete tõttu ei saa seda täpsemalt öelda. Vibratsioon ja külmetamine võivad teatud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi