Kõhuvalu 09.04.16 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere,
Kirjutan teile seoses probleemiga, mis algas umbes 6 kuud tagasi. Nimelt valutab mu kõht paremalt poolt. Valu on kõrgemal kui pimesool.
Umbes kuu tagasi perearsti vereproov andis tulemuseks helico bakteri, tegin kuuri läbi, kuid ütleks, et vaegused läksid hullemaks, mille tõttu pöördusin gastroenteroloogi poole, kelle meelest mu valud ei saa olla seotud helico bakterist tingitud valudega, sest helico bakteri puhul oleks valud pigem maos, minul aga soolestikupiirkonnas paremal.
Olen nüüdseks läbinud mitmeid uuringuid ning teinud kõikvõimalikke proove, toon mõned neist siinkohal välja:
Vereproov, milles põletikunäitajad olid normis;
Uriiniproov - normis;
Ultraheli - normis ( Teostatud uuring: UH uuring kõhu- ja vaagnapiirkonnast; UH-leid: Maks: Ühtlase ehhogeensusega. Koldelist leidu ei sedasta. Sapipõis: sisaldis on homogeenne, kivivarje ei sedasta; sapipõie sein on põletikutunnusteta. Sapiteed laienenud ei ole. Kõhunääre: tavalise suuruse ja ühtlase struktuuriga. Põrn: normaalse suuruse ja struktuuriga. Neerud: tavalise mõõtmetega ja struktuuriga. Kive ega paisu ei sedasta. Kusepõis: kontuurid on siledad, valendik on vaba. Vedelik kõhuõõnes : ei sedasta. Kokkuvõte: Aktuaalse leiuta.
Kolonoskoopia, mis oli normis. Võeti tükk peensoolest. Selle puhul ka kõik normis. (Teostatud uuring: Kolonoskoopia Hinnakoodid: 7558, 7552 Vaadatud jämesool ja iileumi lõpuosa. Sooles rohkelt sappi. Limaskest kogu ulatuses sile, roosa, hästi jälgitava veresoontejoonisega. Haustrad gratsiilsed. Peensoole lõpuosa limaskest visuaalselt normis. siit biopsiad. Kokkuvõte: Normi leid. )
Biopsia vastus: peensool /ileum/ 2 peensoole tükki, mille kõrgeid hatte vooderdab peensoole-tüüpi silinderepiteel. Ühe tüki prooprias näha suurt lümfoidfolliikulit (sobib Peyeri naastule). Mõlema tüki prooprias füsioloogilisel hulgal põletikurakke. Kroonilise põletiku tunnused puuduvad. M00100 - normaalne kude /histologia normalis NAS/

Lisaks oleks külastanud füsioterapeuti, kes ütles, et rüht on korras.
Samuti günekoloogi, kelle võetud proovid olid samuti normis.

Töötan igapäevasel arvuti taga, valud tekivad tavaliselt püsti seistes ja kõndides. Valud on pigem teravad ja hooti esinevad. Leevenevad istudes või pikali heites. Umbes 10 aastat tagasi oli trauma liiga raskete asjade tõstmisest, mille tõttu sattusin haiglasse.

Kuna uuringud ei ole midagi minu probleemi osas selgemaks teinud, otsustasin teie poole pöörduda. Kas on võimalik, et tegu võib olla ka mingisuguse muu probleemiga - lihased või luud ? Umbes aasta tagasi tundsin paremal roidekaare juures valu, täna see enam kaebusi ei põhjusta.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Vahel harva võib roietevahelise närvi ärrituse korral valu kiirguda ka ülakõhtu. Analüüsid siin ei aita. Oluline on neuroloogi läbivaatus.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Alaseljavalu

Alaseljavalu algas umbes nädal tagasi ning oli kannatatav.. Nüüd aga paar päeva tagasi hakkas tekkima vasakusse alakõhtu torkav valu, mis lööb vasakusse jalga. Kas selja- ja kõhuvalu on kuidagi omavahel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Jalavalu on tõenäoliselt seoses närviärritusega kas lülisamba nimmeosas või vaagnalihaste vahel. Kõhuvalu ei ole seljaprobleemide korral iseloomulik. Oluline on spetsialisti läbivaatus.

Dr. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: