Kas toimisin õigesti,kui jätsin võtmata parkinsoni ravimid 13.02.16 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Varsti saab 3 aastat,kui libedaga kukkudes käeluu murdsin.Dr.Talving ütles,et on väga halb killustatud luumurd ja vaevalt sellest käest kunagi päris õiget asja saab.Aga operatsioon läks päris hästi,varsti sain selle käega kõiki töid teha.Ainuke,mis hakkas häirima ,oli see,et seesama vasak käsi hakkas vahest tahtmatult värisema.Läksin siis neuroloogi jutule,kartsin ise et on Parkinson ,selle minu kahtusejutu peale ütles arst,et on jah Parkinson ja hakkan rohtu nimega Azilect võtma.Kuu möödudes kutsus tagasi.Küsis ,kuis on ,mina vastasin et ei ole parem ega halvem.Siis kirjutas ta Rolpryna SR,kui ma ei eksi.Kodus lugesin ravimilehe hoolikalt läbi ja otsustasin,et ei võta neid Parkinsoni ravimeid,sest mul tõesti peale selle ühe käe värisemise ei ole häda ju mitte midagi .Küsisin veel sama arsti käest,et mis mind ees võib oodata,siis ütles tema et 5-e aasta jooksul ei juhtu muga mitte midagi.Võibolla on asi minus endas et ei oska küllalt selgelt end väljendada aga ma tahaks ikkagi teada,kas tekkis käevärin hoopis sellest,et kukkumisel said närvid kahjustatud-sel päeval ma ei tundnud ju midagi aga järgmisel päeval valutas mul kogu vasak pool kaasaarvatud pea.Peavalud on mul nüüd peale seda kui olen natuke tervislikumalt toituma hakanud ja ohtralt vitamiine söönud,järele andnud.Lugesin et parkinsonitablette ei tohi ära jätta aga mul tõesti on kahtlus,et ikkagi ei ole mul see paha haigus ja kui ongi,siis jõuab neid tablette veel küllalt võtta.Andke andeks et kiri sai liiga pikk ja ma väga sooviks et minule ravi määranud arst seda kirja ei loeks.Kas oleksin pidanud pöörduma hoopis neurokirurgi poole.Veel tahtsin küsida-peale kichnerivarraste eemaldamist läksin lazerravisse,lootes nii rutem käest asja saada,äkki tegin sellega vea.Jõudu on selles käes tõesti vähem kui enne aga ma saan hakkama.Kui viitsisite selle pika kirja läbi lugeda,siis palun vastake,kuidas peaksin edasi toimima.Mulle ju meeldiks et käsi ei väriseks.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Käe värin rahuolekus ei ole seoses käe traumaga. Häiritud on aju motoorse keskuse töö ja seetõttu määratigi Parkinsoni tõve ravimid, mis aga on erinevad. Kui kahtlus püsib, tuleks minna teise neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Parkinsoni tõbi - uus ilming

Abikaasal on aastaid parkinsoni tõbi, ta liigub raskustega, orienteerub hädaga isegi oma korteris. Kasutab azilect 1 mg. 1 tabl. päevas, sinemet CR 50/200 3x1 tabl.
Vererõhk kõigub 75-st 210-ni, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Pikaajalise Parkinsoni tõve ravi korral on sageli tegemist kasutatavate ravimite kõrvalnähtudega. Kindlasti tuleks võtta ühendust ravi määranud neuroloogiga ravi korrigeerimiseks.

Tel. 6748591
Loe edasi

Parkinsoni tõbi?

Pöördun oma peagi 73 a saava ema tervisemurega. Viimasel ajal on ta hakanud märkama käte värisemist. Värin esineb sellistel juhtudel nagu taldriku, tassi või mõne muu pisut raskema asja käeshoidmine, aga ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla algava Parkinsoni tõvega. Tavaliselt kaasub ka veidi lohisev käik. Haigust pidurdava raviga on soovitav alustada kohe. Vanemas eas tulevad esile ka muud nt. pärilikud värinad, tõde ...

Loe edasi

Parkinsoni haigus

Kas Eestis tehakse Parkinsoni tõve diagnoosimiseks dopamiini teste?

Katrin Kaarna

Vastas dr Katrin Kaarna

Teatud tingimustel kõrgema ravietapi spetsialistide poolt ( kui me Teiega ikka üht ja sama asja mõtleme ).
Täiendava info saamiseks võib pöörduda näiteks TÜ Kliinikumis Dr. Pille Taba vastuvõtule.
Loe edasi

Tahaks teada kas ma terveks ka veel kunagi saaksin

Kuid ma põdesin 23 aastat tagasi puukentsefaliidi läbi.Ja peale seda veel parkinsoni sündroomi ka.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Parkinsoni haigus vajab pidevat ravi. Puukentsefaliidi jääknähud ei progresseeru.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Parkinsoni tõbi

Tere
Minu õele diagnoositi poolteist aastat tagasi Parkinsoni tõbi. Kas Parkinsoni tõbe saab määrata ilma mingeid uuringuid tegemata? Nüüd tekivad tal tihti sellised väsimushood. Selle hoo ajal tõuseb ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Parkinsoni haiguse diagnoosi saab sageli tõesti panna ainult neuroloogi läbivaatuse alusel. Muidugi on võimalik ka eksidiagnoos. Sageli kaasub haigusega ka depressioon, mis vajab eriravi.
Kui perearst ...

Loe edasi

parkinsoni tõbi

Tere! Kirjutan Teile Saaremaalt oma ema pärast, kes on 73a. ja põeb parkinsoni tõbe juba 10 aastat. Ravimitest kasutab ta siemeti ja permaxi, kuid kuna ta neid ja annuste suurendamist talub väga halvasti. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kõhukinnisuse põhjus vajab selgitamist ja selleks tuleks pöörduda gastroenteroloogi poole - selline spetsialist töötab kindlasti ka Kuressaare polikliinikus.
Sinemet ja Permax on kaasaegsed ja tõhusad ...

Loe edasi

PARKINSONI TÕBEST JA RAVIST

ABIKAASAL AVASTATI AASTA TAGASI PARKINSONI TÕBI,ENNE SEDA OLI TAL AJUINSULT ,MILLEST TÄIELIKULT EI OLE TERVENENUD.TA PÕEB KA DIABEETI ,LISAKS TABLETIRAVILE SÜSTIB KORRA PÄEVAS.DIABEET ON ANDNUD KA VERESOONTE ...

Katrin Kaarna

Vastas dr Katrin Kaarna

Tere,



Aitäh küsimuse eest.

Parkinsoni tõbi ( PT ) ei ole tingitud diabeedi põdemisest ega ole selle tüsistus.

PT tekib aju teatud piirkondade rakkudes ...

Loe edasi

parkinsoni tõbi

Tere! Kirjutan teile oma vanaema pärast.Ta on 80 a. ja põeb Parkinsoni tõbe.Ise arvab ta,et tegemist on vanusega kaasneva paratamatusega ja eaga ja peab seda ravimatuks.Ta on tugevasti depressioonis ja ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Parkinsoni haigust saab tänapäeval üsna tõhusalt ravida, samuti ka selle haigusega väga sageli kaasuvat depressiooni.Kohene õige ravi parandaks oluliselt tema järelejäänud aastate elukvaliteeti. Tuleks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: